WWE RAW 2017. április 10. – Zűrzavar és meglepetések a Shake-up alatt

Long Island-ből jelentkezik a RAW, egy héttel a WrestleMania után. Kiszámníthatatlan adásra van kilátás, hisz ma kerül lebonyolításra a Shake-up első felvonása. A kommentátor trió is izgatottan köszönti a nézőket, majd felhangzik John Cena zenéje, ami igencsak a meglepetés erejével hat. Igen ám, de nem a Cenation vezetője érkezik, hanem Miz, valamint Maryse.

(Kezdésként rögtön érdemes megjegyezni, hogy a wwe.com szerint a kommentátor trió is változik majd, jövő héttől – ha mindez igaz – Saxton és Otunga helyet cserél egymással.)

Miz és Maryse tehát a RAW táborában – rögtön megvan az első furcsa váltás? Miz felkiállt: a Bajnok befutott. Újra kiparodizálják a WWE álompárját, többek között azzal, hogy legutóbb azt állították Hollywood-ba mennek, csakhogy a hely nem igazán akarta őket befogadni. Bűzlenek, nem jó színészek, így a legokosabb lépés amit tehettek, hogy visszamennek a RAW-ra.. Dean Ambrose zenéje szólal meg, ha már az első csere nem volt elég meglepő. A címvédő IC Bajnok a ringbe masírozik a haterek mellé, majd úgy kezd beszélni, mintha tényleg Cena és Nikki állna vele szemben. Gratulál nekik az eljegyzéshez, a WrestleMania-n aratott győzelemhez, majd Miz megpróbálja neki elmagyarázni, hogy ők nem Cena és Nikki, ők Miz és Maryse. Mindezt egyre türelmetlenebbül, s amint Ambrose is észleli a különbséget, hasbarúgja, majd kiosztja Miz-nek a Dirty Deeds-et.
Welcome back, Mr. Ambrose!

Sami érkezik meg Angle irodájába azzal a szándákkal, hogy tisztázza jövőjét. Marad-e a RAW-on, vagy átmegy a SD-ra, ahová sokak szerint tartozik.. Miz és Maryse is megjelenik, panaszkodnak egy sort, Kurt pedig kiírja Sami és Mizanin meccsét az este későbbi szakaszára.

Big E & Xavier Woods vs. The Revival
Kofi megsérült a múlt heti támadás következtében, így ő egy darabig nem lehet a csapat segítségére. Dash és Dawson persze roppant büszke volt arra, hogy a fagyiskocsival együtt Kingston-t is likvidálni tudták.. Big E és Xavier mindenesetre megkapta az esélyt a törlesztésre, ami csak többé-kevésbé sikerült. Woods újabb, de ezúttal sokkal váratlanabb és merészebb  Shatter Machine-t szenvedett el, a lényegen viszont nem változtatott: újra a Revival hagyta el győztesen a szorítót.

Curt Hawkins érkezik a ringbe, mint újabb cserélt szupersztár. Ünnepelni szeretne, amiről Big Show közeledik gondoskodni. KO Punch, Hawkins kifekszik, az óriás pedig nyugodtan távozik.

Austin Aries vs. TJ Perkins
Neville bezavarása sokat számított, ugyanis a Bajnoki cím első számú kihívója ennek köszönhetően szenvedett vereséget Perkins-szel szemben.

Seth Rollins következik, az Architect vonul a ringbe, hogy aztán szót kérjen. Mint mondja jó érzés itt lenni, ugyanis korábban nem volt vele tisztában, hogy lesz-e erre lehetősége újra. Mindent megtett, hogy készen álljon a WrestleMania-ra, de közben nem gondolt arra, hogy mi lesz utána. Több fájdalma volt a WrestleMania után, mint ezelőtt bármikor. A fizikai állapotot leszámítva minden oké volt, érzelmileg és mentálisan egyaránt. Mindezt a ringben hagyta, és megcsinálta. Pontosabban megcsináltuk, közös erővel “leöltük” a Királyok Királyát. Köszönetet szeretne mondani a rajongóknak a második esélyért, valamint ígéri, hogy a WrestleMania valaminek a kezdete volt a véggel ellentétben. Rendezni akarja a számlát Samoa Joe-val, majd megkaparintani a Universal Bajnoki övet. Utóbbi elérésében viszont nem olyan biztos a Mánián történtek miatt – láthatjuk, amint Stephanie keresztülesik az asztalon. Rollins megjegyzi: valószínűleg nem lesz a hónap dolgozója ezek után. Steph azonban vissza fog térni a melóba, és láthatja majd Seth arcát, ami emlékezteti a kudarcra, és férje vereségére. Könnyű módja lenne a dolgok orvoslásának, hogy ha üzletet kötne Shane-nel és a SmackDown-nal a folytatásban.. Ezután utalva a Shield elárulására: Rollins kijelenti, hogy egyszer már választotta a könnyebbik utat, és esze ágában sincs újra ezt tenni. Ha a SmackDown-ra akarják vezényelni, jobb lesz ha egy hadsereggel jönnek, ugyanis nem hajlandó harc nélkül távozni.
Némi meglepetésre, Kurt Angle érkezik Rollins mellé. Angle mindenekelőtt kijelenti, hogy egyenes lesz Seth-tel. Igaz, hogy Stephanie világossá tette: Rollins-nak mennie kell. És ha mindez két héttel ezelőtt történik, Seth-nek tényleg menni kellene. Kurt azonban valami egészen különlegeset látott a WrestleMania-n. A teljesítménye olyan impresszív volt, hogy szóba sem jöhet a távozás, így Angle egyértelműsíti: ameddig ő a GM, Seth Rollins otthona a RAW! Oh it’s true, it’s damn true!
Angle távozik, Rollins-t pedig hátba támadja Joe.. Angle visszasiet a ringbe, hogy gátat szabjon a bunyónak, de a feleket nem nagyon zavarja mindez.. A GM, egészen vicces módon mintha drukkolna Seth-nek, aki végül nagy nehezen visszaveri a Destroyer rohamát.

Owens-t kérdezi a backstage-ben arról, hogy hatással lesz-e rá a Shake-up. Owens nem aggódik, szerinte képes a dolgokat a saját arculatára formálni, és erről inkább Jericho-t kellene kérdezni, hátha a SmackDown-ra akar távozni némi sikerélményért. Y2J azonban képtelen választ adni efféle kérdésekre, ugyanis otthon lábadozik a múlt héten történtek után. KO most Amerika arca, és a RAW első számú Bajnoka. Ambrose-ról is kérdezik Owens-t, de a US Bajnokot nem túlzottan érdekli Dean szerepe mindaddig míg észben tartja, hogy ki a felsőbbrendű kettejük közül, ugyanakkor ma este azt fogja vele tenni, mint amit Chris-szel a Mánián. Ő az elsőrendű Bajnok, hisz ez a KEVIN OWENS SHOW!

Charlotte Flair vs. Nia Jax 
A múlt heti balhé után itt a lehetőség, hogy meccsben rendezzék az ügyüket. Azt hihettük előzetesen, hogy Charlotte majd komolyabb próbatétel elé állítja Jax-szet, de nem így történt. Nia lehengerlő finish-t mutatott be, és a Samoan Drop-pot követően kopogtatott.. Charlotte valószínűleg ma este átkerül a SmackDown-ra, kérdés, hogy ki lesz a másik személy, aki vele tart.

Jinder Mahal vs. Finn Bálor 
Nem sok kétséget vetett fel az összecsapás, a múlt héten visszatért Bálor könnyed győzelmet aratott..
Az igazán érdekes dolog ekkor történt, ugyanis megjelent a kivetítőn Bray Wyatt, aki először is elárulta, hogy a RAW az új otthona. Nem egyedül érkezett, ajándékot is hozott. Megemlíti az Orton elleni visszavágóját, ami innentől több, mint érdekes, de még annál is furcsább.. Wyatt egyértelműsíti, hogy mostantól a RAW tagja, s ezzel kapunk majd egy Bálor & Wyatt viszályt, az igazán fontos kérdés viszont az, hogy mi lesz Orton-nal és akkor most mi a franc van?? 😀

Apollo Crews mellett Kalisto, valamint Rhyno és Slater is csatlakozik a vörös alakulathoz.

The Miz vs. Sami Zayn
Ezúttal Maryse beavatkozása sűlt el nagyon rosszul, ugyanis Zayn ennek ellenére is megszerezte a győzelmet egy fordítást követően.

Cole interjú, méghozzá Roman-nel. Michael arról kérdezi Roman-t, hogy érez-e bűntudatot vagy felelősséget amiatt, hogy talán ez volt Undertaker utolsó mérkőzése. Reigns, mint karrierje legnagyobb, ugyanakkor leginkább keserédes sikereként jellemzi az egy hete történteket. Tiszteleti Taker-t, de mint azt voltaképp ő is kijelenti, nem igazán volt más választása, mit kellett volna tennie? Ő a BigDog, és ez most már az ő területe!
Strowman ekkor rárontott Reigns-re, és egy elképesztően nagy verést láthattunk, aminek végén Braun még a mentőautót is felborította ” riválisával együtt”.

Primo, Epico, Luke Gallows & Karl Anderson vs. Cesaro, Sheamus, Matt Hardy & Jeff Hardy – 8 Man Tag Team mérkőzés
Újabb papírforma eredmény és győzelem, Hardyék vezérletével.

Sasha Banks érkezik a ringbe, mikrofont fog majd kijelenti, hogy rendezni szeretné a befejezetlen ügyeit, de előtt kihívja maga mellé a Bajnokot, legjobb barátnőjét: Bayley-t. A címvédő köszönetet mond, elszavalja a szokásos hálálkodó beszédet, majd Sasha rátér arra, amiért valójában itt van, nevezeten a bajnoki címért.. Sokra nem megy szándékával, ugyanis megjelenik Alexa Bliss, aki szerint ez a kis műsor igazán szívből jövő, s egyben undorító is volt. Ő az egyetlen, akit elismerés illet, annál is inkább mert véget vet ennek a szánalmas műsornak a rinben állók között. Kijelenti, hogy átveszi a hatalmat a RAW Női részlege fölött, amit nagyon szívesen tesz maga mögött hagyva a drámaivá vált SmackDown-t.. Mickie James is tiszteletét teszi, mint a RAW másik új szerzeménye. Mickie szerint egyesek azt mondják, hogy hat sikerével ő minden idők legnagyobb bajnoka. Alexa úgy hiszi, hogy a drámának vége? A rémálom számára még csak most kezdődik..
Nia jelent meg, letámadva Mickie-t. Alexa odalökte Sasha-t Nia-nak, ő pedig gyorsan elhagyta a ringet. Jax kirakta onnan Banks-et, majd lenullázta Bayley-t.
Hát.. Charlotte mellett úgy néz ki, hogy Sasha-t küldik a SmackDown-ra, aminek mondjuk megint semmi értelme, legalábbis, hogy egy adáson legyenek.

Dean Ambrose vs. Kevin Owens – Champion vs. Champion 
A Bajnokok csatája zárta a RAW eheti adását, Ambrose pedig a műsor elején behozott lendületnek megfelelően aratott győzelmet KO felett, aki múlt hét után másodszor szenved sima vereséget. Dean győzelmét követően megszólalt Jericho zenéje, amit a Codebreaker és Y2J ünneplése követett.

Randy Orton jelen állás szerint SmackDown szupersztárként, a RAW PPV-jén – Payback – teszi kockára az övet Bray Wyatt ellen.
Ma este meglátjuk, hogy kiket kap a SmackDown a távozók helyett.

A RAW új szupersztárjai:

-The Miz (Maryse)
-IC Champion, Dean Ambrose
-Bray Wyatt
-Apollo Crews
-Kalisto
-Curt Hawkins
-Rhyno & Slater
-Mickie James
-Alexa Bliss

Egy oldalon a korábbi Shield tagjai, ami hosszútávon azt készítheti elő, hogy a hajdani domináns trió megküzdön a Triple H, Joe, Owens hármassal – persze amennyiben Owens és Joe is marad a RAW tagja.

18 című bejegyzés “WWE RAW 2017. április 10. – Zűrzavar és meglepetések a Shake-up alatt” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Érdekes adás volt ( Wyatt WTF?, Strowman mentőt emel LOL .etc)
  Egyre jobban azt hiszem,hogy pár jobber karakter tényleg csak a biznisz miatt van itt( Shining Stars,Apollo Crews, Jinder),hogy többen nézzék a műsort. Viszont ezt a Curt Hawkinst nem tudom hova rakni, tudom,hogy kellenek ezek a “meccsek”, de sosem fogom megérteni, a három mondtat,bejön valaki (most Show) 2perc alatt, egy chokeslam és return 😀

  Kedvelés

 2. Ez az adás egy fostaliga volt, Mizt tönkre tették, KO-nak is vége, pedig kezdett erősödni. Nem értem miért kellett Mizt Zaynnal elveretni a SmackDownon már main eventer szinten volt, WM-en imádta a közönség, erre elveretik a roaster legalja, ha jön egy új arca akkor ő fogja felfuttatni emberrel. (Ne értsetek félre, szeretem Zayn, de az utóbbi időkben erről szólt az ember, valaki jött a raw-ra megverte őt és ment tovább) Owenst meg a SmackDown legunalmasabb emberével veretik el, komolyan Enzo promoja, ami a debut óta nem változott kevésbé unalmas mint Ambrose, aki régen mindenféle őrültséget csinált, most meg csak casual szar meccsei vannak.

  Kedvelés

 3. Hű hát meglepő adás volt, pozitív, negatív dolgokkal is ahogy olvasom nálatok is.

  Mizzel indulunk akit én semmiképp nem hoztam volna át, hiszen az SD-n már főövért is mehetett volna annyira kész volt, illetve a Bryan elleni “minifeud” miatt szórakoztató volt és jól működött keddenként. Utána sokáig üres járat szerintem Show is távozik a SD-re nem fogják itt senki ellen feudba rakni úgy néz ki. Cole jól mondta a Reigns-Strowman szegmens egy nagyon emlékezetes szegmens az ilyen backstage brawlokat nem igazán szeretem, de ez kifejezetten jóra sikerült, Paybackre meg is vettek ezzel a meccsel.

  Ambrose átrakása számomra sokkal hihetetlenebb az IC öv egész jól működött már az SD-n és a Corbin elleni feud ezzel úgy néz ki landolt a kukában. Ez számomra nem Owens távozását vetíti előre holnap, hanem Jerichoét. Hogy miért Jericho az a Wyatt miatti csere kell (tegyük hozzá, hogy a Bálor elleni feud nagyon jól hangzik), mert egy nagy nevet adni kell érte, és Jericho a Paybacken visszanyerné az övet, amit aztán Corbin venne el tőle a Smackdownon. Az, hogy a két főcím brandet cseréljen számomra elképzelhetetlen.

  3 mid carder (Apollo + Kalisto + Slater/Rhyno) ők ilyen “kötelező” csereként jöttek, Apollo tegyük hozzá már a tavalyi Draft előtt se működött piros oldalon nem tudom benne sokkal többet láttam még NXT-s időszakában és a fő adásokon meg abszolút szürke.

  Raw női mezőnyét a totális katasztrófa után VÉGRE jó irányba terelték Bliss és Sasha együtt nagyon jók lehetnek, Bliss ahogy alig bírta hozni a karakterét, mert elérzékenyült a közönségtől illetve a szegmens végén ahogy Niára megpróbál nem mosolyogni barátságuk miatt, nagyon jó volt. 😀

  Jó sok név került át, szerintem ez a Draft elmaradását is jelenti, Shieldet tényleg csak egy új Hunter team ellen lehetne elsütni, de ez még hosszú idők kérdése. Nem rakták át Stylest ez mindenképp még pozitív. Este átmegy Enzo és Cass akik nem is voltak már adáson, Charlotte, Jericho, talán Samy és több ötletem igazából nincs is. Megkockáztatom ez jobb adás volt mint a Rawaftermania.

  Kedvelés

  1. Az a baj Shield vs Hunter feuddal, hogy a büdös életben nem fogod tudni Romant faceként letolni a közönség torkán.(Rollins és Ambrose is egyaránt face ugyebár) A WM óta top heel a pali és jó ez így végre. Ez legalább működik és Roman is élvezi a látottak és twitter bejegyzései alapján. Az én meglátásom szerint nem lenne egy jó húzás ez a feud.

   Kedvelés

   1. Szerintem, ha összeállna a Shield, akkor Reigns-t is éltetnék újra. Nyomhatna egy-két fokot a face megítélésén, talán jobban megszerettetnék a közönséggel.
    Szerintem ez lenne a kreatívok távlati célja, ha újra összeállna a Shield..

    Kedvelik 1 személy

    1. Konkrétan most etették meg vele a Legendát. Taker visszavonultatásával 2-3 évre simán top heelként lehetne tartani a palit annyira utálják. Jobban áll neki egy domináns heel karakter, aki irányítja a meccset, mint a Cena v2.0 babyface superhero. Nem illik rá a babyface szerep.
     Hunter is lenyilatkozta a WM előtt, hogy heelként kezelik Romant.

     Kedvelés

     1. Mindkettőtök igazakat ír és mindkettőtökkel egyetértek, hogy Roman Shieldbe újra face lehetne, és igen HHH nyilatkozat szerint ő már heel. Visszavonultatni az egyik legnagyobb legendát, előtte és utána is heel promót tolni abszolút nem face viselkedés. De közben meg ott van amit Bischoff mondott talán, hogy véglegesen még mindig nem heel, mert a Taker elleni meccs se hozott neki klasszikus turnt. És akit így elvernek egy adáson mint ma őt, hát az se heelre utaló dolog. Strowman ellen se ő lesz heel szerepben és szerintem Lesnar ellen is ez most a nagy kérdőjel, hogy ott se fogják tudni eladni heelként max ha megnyeri az övet és utána ráküldik Bálort, de ez még nagyon messze van.

      Kedvelés

     2. @MaestroVik

      Bennem is felmerült a mentős szegmens után ez, de akkor is a legszebb, hogy Strowman kapja a face reakciót a közönségtől. A Paybacken ugyanezt fogjuk hallani, ha le nem tekerik a hangot. Ugye ez jól bevett szokás a WWE-nél. (Szegény Xavier is mit kapott a Paiges akciója kapcsán. Le is tekerték a New Day szegmens alatt a hangot az előző Raw-on. :D)

      Lesnar elleni feud szintén érdekes. Hiába lesz papíron Lesnar a heel, attól még olyan cheert fog kapni egy Suplex Citys kirándulásért Romannek, hogy felrobban az aréna.

      Ez a gond az egésszel, hogy jelenleg és még szerintem hosszú ideig nem lehet letolni a közönség torkán egy face Reigns-t. Persze 1-2 éven belül belefér egy Shield reunion, de most meg kell ragadni ezt a heatet, ami Roman személye körül van. Ebben akkora pénz leeshet a WWE-nek, hogy lehet végre Vince is elengedi a topbabyface szervezetarca Reigns álmait egy pár évre.

      Kedvelés

 4. Édes istenem nee Maryse és Miz-t minek áthozni ??? a két egyik kedvenc promósom amit elértek itt a kékeknél az most megy a kukába én reménykedem abban hogy a Sami elleni meccs vesztés miatt vissza követelik magukat ma oda ahová tartoznak!!!!! Wyatt is mit csinál ???? WTF ?-.-” Visszahozzák Rowant bevonják a főöv körüli sztoriba erre az egyik kulcsembert sőt mondom A KULCSEMBERT áthozzák…nem nem nem nem nem és nem ÍGY nem!
  Bliss elvesztésébe már beletörődtem hisz kapunk érte egy Charlotte-ot:$<3 meg remélem a kékekhez érkezik majd az új Bo$$ bár Emma és Dana is jó lenne mert rájuk nem tekintenek oly szemmel mint ami bennük rejtőzik és az SD erre jó esélyt ad a fejlődésre a kibontakozásra úgy hogy fejlődhetsz egy szinten amellett hogy a maineventerek meg teszik amit kell….
  AJ így remélem marad vagy Miz-ék jönnek vissza és AJ-t odaadják végülis ebből is lehet egy jó kis sztori
  de ha minden marad így akkor Gallowst és Andersont szeretettel várom
  kicsit összevissza írtam le mindent de jelenpillanatban most a fejemben is ez zajlik :S na majd az SD -nél összeszedem magam

  Kedvelés

 5. KIváncsi leszek kik kerülnek a SmackDown-hoz? Remélem úgy mutatják meg mint a RAW-nál, hogy nem számit és egyből kijönnek hátulról. Charlotte érdekes lenne a SmackDown-ban úgy, mint Bliss a RAW-nál.

  Kedvelés

 6. Charlotte, Owens, New day egyaránt az elmúlt két adáson el lett verve emellett owens kb tuti hogy megy az öv miatt, árulkodó 😀 Ezt a három cserét biztosra mondom
  Rollins kellene még az sdre :/
  Egyébként volt jó pár meglepő csere o.O

  Kedvelés

  1. A Revival elleni feud miatt én nem pakolnám a New Day-t, inkább Enzo-t és Cass-t. Nagyobb szükségük van a váltásra.
   Ambrose-t totálisan feleslegesnek érzem, mint ahogy Miz-t is, akinek az esetében így kizárható, hogy a kemény és sikeres munka főöv futással fizetődjön ki.

   Kedvelés

   1. Igen ugyanezt érzem Wyatt esetében is amit Mizzel kapcsolatban írsz, hogy így nehezebb főöv közelben maradni ha az még hónapok mire elkerül Lesnarrol stb…
    felesleges az ő váltásuk pedig nagyon tetszik a Bálor Wyatt feud de na….
    Bliss Miz Ambrose Wyatt konkrétan a brand Split óta az sd fő arcai… maradt Aj cena orton úgy hogy cena nincs is :/
    Ráadásul Ambrose Corbin feud is felejtve így

    Kedvelés

 7. Na a 100%-ra vett Styles váltás mégse valósult meg.

  Bray RAW -> Orton címvédés borítékolható, hacsak ma nem jelenik meg Lesnar az SD-n. A kérdés, hogy ki kerül Bray helyett az SD-re.

  Ambrose RAW -> Owens övvel együtt megy az SD-re. Mid Card öv kell arra az adásra is.
  Viszont nagyon remélem, hogy nem marad egy adáson a 3 ex Shield tag vagy legalább nem terveznek reuniont velük. Ahhoz turnöltetni kellene Ambrose-t és Rollins-t is, mert hogy Reignsből nem csinálnak semmilyen csoda folytán face-t még hosszú ideig az holt biztos.

  Pont múlt héten jelent meg Nakamura Miz kivonulása alatt, ezért többekkel együtt arra számítottam, hogy ennek még lesz folytatása, de így már ennek sem.

  Bliss, James RAW -> Charlotte és Sasha tűnik a legvalószínűbb távozónak. Sasha úgyis kijelentette, hogy szeretne Nakamurával 1 adásra kerülni.

  Kíváncsian várom kit pakolnak még át az SD-re este. Egyik fő esélyes nálam még a New Day triója. Az övektől igen messze kerültek a rekord óta és most még a Revival is 2x kinullázta őket 2 adás alatt.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek