WWE RAW 2017. január 9. – A megmentő

127_raw_01092017hm_1884-173066e675e53abbafac5df35274dfac

2017. január 9-én New Orleans városából jelentkezik a RAW legfrissebb epizódja, amiben Roman Reigns-nek újra kockára kell tenni United States Bajnoki címét, de ezúttal egy Handicap csatában Chris Jericho és Kevin Owens ellen. Két visszatérőt is köszönthetünk, itt lesz velünk a Heartbreak Kid Shawn Michaels, valamint The Undertaker, aki a Streak vége óta első ízben jelenik meg New Orleansban.

Stephanie és Foley látható először, a hölgytől pedig megtudjuk, hogy ma este sor kerül Mick teljesítményének értékelésére. Steph ezt követően rátér a pletykára, miszerint Undertaker itt lesz ma este. A közönség várja, hisz mindez ígéret volt. A hölgy nincs meggyőződve arról, hogy Undertaker itt lesz ma este, a miértre pedig emlékezteti is Foley-t, ugyanis Undertaker legutóbb a SmackDown-on jelent meg. Foley sem biztosabb a dolgában – mint mondja nincs semmi konkrétuma, de megérzése azt súgja, hogy Undertaker itt lesz ma este. Seth Rollins jelenik meg, az Architect szemtől-szembe szeretné közölni Stephanie-val, hogy indul a Royal Rumble meccsben. Több mindent nem tud mondani, ugyanis megjelenik Strowman, aki Foley-tól kezdi követelni Reigns-t, vagy Goldberg-et, vagy bárki mást adott esetben (a múlt héten történtek miatt). A GM közli Braun-nal, hogy Goldberg nincs az épületben, Roman-nek pedig címvédő-mérkőzése lesz. Rollins ekkor kijelenti, hogy ő segíthet Strowman-nek. Erre nekiesik, és csak a biztonsági személyzet tudja megfékezni a komolyabb balhé kialakulását.

Roman Reigns (C) vs. Kevin Owens & Chris Jericho – 2-on-1 Handicap Match for the United States Championship

A mérkőzés nem tudott elindulni a megjelenő Strowman miatt, akinek Reigns-re fájt a foga. Tudta ezt a bajnok is, megspórolva az időt kicsúszott a ringből és nekiesett az óriásnak, de Braun könnyűszerrel visszaverte a támadási kísérletet. Pillanatok múlva három az egyben támadták Roman-t, érkezett Seth egy székkel, majd megkezdte a takarítást. Végül közös erővel visszaszorították az ellenséges triót, amit követően Stephanie jelent meg a bejáratnál, hogy elmondja: a beígért címmérkőzés természetesen nem marad el, viszont Rollins és Strowman is csatázhatnak, méghozzá egymással.

Braun Strowman vs. Seth Rollins

Seth mondhatni jól kezdett, legalábbis ügyes taktikával. Próbálta Strowman lábát gyengíteni, de Braun hamar rendezte az erőviszonyokat. Rollins nagy lendülettel veselkedett neki minden egyes támadási kísérletnek, de egyszerűen semmi sem bizonyult tartósan hatékonynak, Strowman úgy játszott vele, mint macska az egérrel. A reklámot követően viszont Rollins pillanatai következtek, kiosztotta az EnZiguri-t, egy Suicide Dive-ot, amit egy újabb követett volna – ám Strowman résen volt. Seth jobb híján térdre támadott, majd kihasználva ellenfele állapotát jött egy villámgyors Knee+Superkick kombináció, de Strowman azonnal kitört a tusból. Ezt követően többé-kevésbé vissza is vette az irányítást, Rollins viszont újra erőre kapott, ami egy szépen kivitelezett Frog Splash-ben nyilvánult meg. Jött a tus, de Braun ismét kirúgott – ezúttal kettőnél. A ringen kívülre került ellenfelére nem máshonnan, mint a sarokpózna tetejéről ugrott Rollins, de Strowman még időben ellépett, így Seth telibe fejelte a kordont. Innentől már vissza sem tértek a ringbe, a dupla kiszámolás sorsára jutottak.. Strowman egy székkel akart elégtételt venni a korábbiakért, ám Rollins visszaszorította az óriást.

Bayley és Sasha tárgyalják ki a backstage-ben a múlt héten történteket. Bayley továbbra is alig akarja elhinni, hogy első számú kihívó a Women’s bajnoki címre. Sasha már kicsit a jövőre gondol: szóba hozza kettejük esetleges csatáját a címért. Ekkor megérkezik Charlotte, hogy gyorsan tisztázza a dolgokat. Kihangúlyozza PPV veretlenségét, valamint Sasha-nak is odaszúr a riválizálásuk alatt elszenvedett vereségekért – emlékeztetve ezzel is a Bo$$-t, hogy egyszer sem tudta őt legyőzni PPV küzdelemben. Nia Jax is megjelenik, ő Sasha-t, Charlotte pedig Bayley-t küldi padlóra.

Jack Gallagher vs. Drew Gulak 

Könnyed és gyors győzelmet aratott az Angol úriember.

Foley kissé feszülten keresi a backstage-ben Undertaker-t, aki a jelek szerint továbbra sem érkezett meg. Stephanie jelenik meg, aki egyértelműen a GM tudtára adja, hogy a ring közepén akarja látni Undertaker-t, Foley-nak pedig egy órája van arra, hogy mindez megtörténjen.

Shawn Michaels érkezik a szorítóba a közönség legnagyobb örömére. Mikrofont fog és kijelenti, hogy mindenkit hiányolt. Hiányzik neki továbbá, hogy rendszeresen jöjjön ki a WWE Univerzum elé, különösen az év ezen szakaszában. Ez mindig izgalmas a WWE-ben, de januárban a dolgok kissé felpörögnek. Ennek talán valami köze van a Royal Rumble-höz, ami idén az ő szülővárosában, San Antonio-ban kerül megrendezésre. Megemlíti a 20 évvel ezelőtti Rumble-t, ami szintén San Antonio-ban volt, s amin ő megnyerte a WWE Bajnoki övet. A közönség hamarosan még egy meccset követel a legendától, aki ugyan kijelenti, hogy izgatott a Rumble miatt, de lényegében nem ezért van itt – gyorsan tisztázza is a lényeget, ami a közelgő Gavin Stone feltámadása című film, amiben ő is szerepel. Ezt viszont nem sokáig promótálhatja, ugyanis megérkezik a Rusev, Lana, Jinder Mahal trió. Rusev mindenképp szeretné beprotezsálni Lana-t ebbe a bizonyos filmbe, Shawn viszont hamar tudatja vele a mindenki más számára egyértelmű tényt, miszerint egy már leforgatott filmnél nem lehetséges ilyesmi. Rusev tovább akaratoskodik, kekeckedik Shawn-nal, amire a közönség Sweet Chine Music-cot követel, de a Bolgár nevetve közli, hogy HBK nem teheti ezt többet. Rusev tovább erőlteti a filmes sztorit, szerinte Lana jobb, mint Emma Stone, sőt, neki kellett volna Golden Globe-ot is nyerni. Magát egyszerűen csak a “Bolgár George Clooney”-nak tekinti.. Összességében a film jobban járna velük, máskülönben totális bukás lesz, akárcsak Shawn karrierje. Ezen a ponton megjelent Enzo és Cass, és kezdetét vette az oltásparádé, amit a Heel trió volt kénytelen elszenvedni, s ami végül a következő meccshez is vezetett.

Big Cass vs. Jinder Mahal

Jinder dominálta a meccset, ami annak létrejötténél is furcsább. Rusev végül megpróbált beavatkozni, de HBK lerúgta őt egy Sweet Chine Music-cal. Pillanatokkal később jött a befejezés Cass-től, aki az Empire Elbow-t követően kopogtatta Mahal-t.

Neville vs. Lince Dorado 

Neville-nek nem okozott különösebb problémát a kis luchador legyőzése.
A csata végén azonban az önjelölt Király nem akart leállni, tovább gyötörte ellenfelét, akit végül az érkező Swann mentett meg. A Cruiserweight bajnok keményen és ellentmondást nem tűrően esett neki leendő kihívójának, Neville pedig jobbnak látta ha ezúttal meghátrál.

Steph irodájába kapunk bepillantást, ahová Sasha és Bayley érkezik. Banks minden udvariassági forma nélkül kijelenti, hogy meccset akarnak jövő hétre Charlotte és Jax ellen. Stephanie-nak természetesen nem tetszik a hangúly, rendre is utasítja Sasha-t, miszerint annak ellenére, hogy mi van a pólóján – ebben az irodában egyetlen Főnök van – mégpedig ő. Sasha erre a kijelentésre belemászik főnöke arcába, amit Steph egy flegma nevetéssel konstatál. Bayley próbálja csillapítani a kedélyeket, de Steph őt is kioktatatja, végül pedig megadja a meccset a lányoknak, de nem jövő hétre – hanem mára – ezt követően pedig felszólítja a csajokat, hogy kotródjanak ki az irodájából.

Sheamus vs. Luke Gallows

Anderson a csata vége felé megtámadta Cesaro-t a kommentátoroknál, ami elvonta a Kelta figyelmét. Ezt kihasználva Gallows értékesítette Finisher mozdulatát, de Sheamus kettőnél kirúgott. Cesaro közben fordított a bejáratnál vívott bunyóban, ami meg Gallows figyelmét terelte el. Megfordult, pontosabban belefordult a Brouge Kick-be, amit követően Sheamus kopogtatta a nagyembert.

Roman fokuszál a backstage-ben a főeseményre, ami előtt Charley szólítja meg a bajnokot azzal kapcsolatban, hogy miként vélekedik a címmérkőzésről. Reigns elmondja: függetlenül attól hogy érzi magát, kötelessége megvédeni a bajnoki címet minden áldott este. Nem számít hány ember ellen kell megtennie, a lényeg úgyis az, hogy egy mindenki ellen! Nem számít, mert minden alkalommal ki-speareli a szuszt Jerichoból és Owensből, ami ma sem lesz másképp.

Mick Foley érkezik a szorítóba, akinek alighanem az állása múlik a következő perceken, valamint azon, hogy Undertaker megjelenik-e. Bele is kezd beszédébe, de az idegesség minden szaván érződik.. A fények hírtelen kialszanak, de pillanatokkal később Stephanie McMahon zenéje szólal meg. Érkezik a Főnökasszony, hogy értékelje Foley munkáját, mint GM. Steph elismer bizonyos dolgokat, mint például Cesaro és Sheamus csapatbaállítása, vagy az első Női Cella meccs, vagy Chris Jericho bezárása a Shark Cage-be, ugyanakkor a helyzet az, hogy Foley minden előrelépéssel  kettőt tett vissza, aminek az lett az eredménye, hogy a SmackDown megverte a RAW-t nézettségben, a Survivor Series-en a komplett CW divízió veszélybe került, nem beszélve az Undertaker-rel kapcsolatos üres ígéretről. Mit mondana magának Foley ezek után, de ami még fontosabb: mit kellene most Stephanie-nak mondania..? Mielőtt azonban komolyabb szankció történhetne, megszólal a gong.. Megszólal a gong, és érkezik a Legenda. A Fenomén. A Jelenés.. The Undertaker. A közönség őrjöng, a DeadMan pedig szokásos lassú lépteivel vonul a ringbe. Elveszi a mikrofont Foley-tól, majd megszólal: “Visszatértem!” Taker azzal folytatja: fontos, hogy a világ megtudja – benevez a Royal Rumble meccsbe! Oda megy és akkor, amikor akar. Senki sem irányíthatja az Undertaker-t – SENKI – nyomatékosítja Stephanie-ra nézve. Visszatért a városba ahol a legpusztítóbb vereségét szenvedte el, és a helyre, ahol a Streak elérkezett a bukásához.. Utazása a Royal Rumble-el folytatódik. “Ástam 29 gödröt, 29 léleknek!” Amikor győz, vissza fog térni a WrestleMania főeseményére. Ha bárki az útjába áll…Békében fognak nyugodni!
Undertaker tehát ott lesz a Rumble meccsben, mai megjelenésével pedig minden bizonnyal megmentette Foley állását, mint GM.

Bayley & Sasha Banks vs. Nia Jax & Charlotte Flair – Tag Team Match

Sasha kezd, Charlotte támadná a “sérült” lábat, de Banks ügyesen kiforogja a veszélyhelyztet. Nekilöki a bajnokot Jax-nek, akit még fel is pofoz.. Nia bemászik a ringbe, de a bíró visszafogja. Érkezik Bayley is, hogy ha kell segíthessen hadirokkant barátnőjén. A mérkőzés második felében jobbára Bayley volt meccsben, Sasha-t kivonták a forgalomból, Jax pedig könnyedén kopogtatta a Leg Drop-ot követően a bajnoki cím első számú kihívóját.

Érkezik a New Day, akikhez ismét Titus O’Neil csatlakozik. Titus elnézést kér a múlt héten történtekért, ugyanakkor újra azzal a kéréssel fordul a trióhoz, hogy csatlakozhasson hozzájuk. A New Day végül beadja a derekát, de Titusnak előbb bizonyítania kell a hordós-kihívásban, amiben hét évvel ezelőtt elbukott – a szó legszorosabb értelmében. Körbeszalad a Booty-Juice-al teli hordóval a ring körül, de a cél előtt ledobja, így a kör érénytelen. Kofi persze azonnal gúnyt űz Titusból, aki erre indulatosan meglöki őt.

Kofi Kingston vs. Titus O’Neil

Titus-ból teljes mértékben hülyét csináltak a végére, pedig addig uralta a meccset. Kofi kiosztotta a Trouble in Paradise-t, majd kopogtatta ellenfelét.

Megkapjuk a bejelentést, hogy a jövő heti RAW-n visszatér Brock Lesnar!

Roman Reigns (C) vs. Kevin Owens & Chris Jericho – 2-on-1 Handicap Match for the United States Championship

Roman érthető taktikát választ, még a gong előtt lerohanja a túlerőben lévő ellenfeleket. A bunyóból viszont ő jön ki rosszabbul, így a csata indulásakor is az előző adok-kapok levét issza. Jericho és Owens irányít, de ahogy arra számítani lehet: Reigns erőre kap és fordít a kockán. Ez viszont nem tart sokáig, ismét a Jeri-KO kerül fölénybe, a Pop-Up Codebreaker-rel pedig lezárnák a csatát, de Roman röptében a Superman Punch-al kínálja meg Jericho-t, majd ezt követően Owens-t is. Ismét a BigDog-nál az irányítás, de ismét csak rövid ideig. Hamarosan viszont megtörténik, amire csak nagyon kevesen számítottak. Jericho és Owens valósággal kivégzi Reigns-t.. A bajnok elszenved egy Codebreaker-t, majd egy Powerbomb-ot a ring szélére. Visszarakják a ringbe, ahol Jericho kioszt neki még egy Codebreaker-t. Y2J kopogtat, Roman pedig nem képes kirúgni.
Chris Jericho az Új United States Champion, amivel Y2J eléri a wrestling Grand Slam-et!

Ezekkel a pillanatokkal zárul az eheti RAW, amin Rollins és Taker személyében újabb nevekkel bővült a Rumble meccs. Jövő héten visszatér Brock Lesnar, aki a szégyenteljes Survivor Series vereség óta először lép a WWE Univerzum elé. Vajon mi is meglátjuk majd a Fenevad azon oldalát, ami még Heyman-t is megrémiszti?

 

 

18 című bejegyzés “WWE RAW 2017. január 9. – A megmentő” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. 1. szerintem igen sok “nagy” név van a RR-ben,érdekes lesz,de szerintem egy-egy elleni harcok lesznek, vagy rivalizálások a későbbiekben
  2. Jericho-nak meddig van szerződése? Nem lemez,turné,stb ideje lenne már? Mondjuk nagyon kell id és ide is való, mostanában nagyon ott van,s kell is KO mellé..Én bírom.
  3. UT RR-ben? :O …. de ha meg is nyerné,menne Müzli ellen, 99%.( Addig ő is behúzza)

  Kedvelés

 2. Érdekes adás volt, hanem nem is az RR-re de leginkább már tavaszra kezdi talán felvázolgatni a sztorivonalakat.
  Nagyon remélem Owens nem Reigns ellen bukja az övét, bár jelenleg nagy rá az esély. Megint main event WM-re tolni Reignset nem tartom jó ötletnek, nyáron amikor még visszasorolódott midcardba a US övvel sokat fejlődött, most hogy megint top státuszban van minden amiben eddig fejlődött el is tűnt, volt-nincs. Ha tényleg az a cél, hogy a szervezet arca legyen, akkor még idő kell az ő építéséhez.
  Nagyon örülök Jericho övszerzésének 2 okból is:
  1, egyszerűen megérdemli, jelenleg a top övet sem sajnálnám tőle
  2, legnagyobb profi: mielőtt elmenne turnézni valakinek leadhatja az övet olyannak akinek kell a midcard push tippem: Sami Zayn
  Tetszik jelenleg a Rumble alakulása is, az eddigi résztvevők miatt izgalmas, már most várom a Lesnar-Goldberg-Undertaker összenézést. Remélem nem lesz hely elpazarolva semmilyen meglepetés vendégnek. Mondjuk a 30 hely kevésnek tűnik szerintem lehetne 40 hely is a meccsen.
  +Kofi az egyik legalulértékeltebb pankrátor
  ++Gallagher headbuttja nem veszélyes mozdulat?

  Kedvelés

 3. remélem nem lesz igazam. de braun strowman figyelte undertakert a tv-n az öltözöben. lehet hogy később lesz valami közöttük

  Kedvelés

  1. Ne stresszeld magad azonnal. Mi sem vagyunk mindig gépközelben, hogy figyeljük a hozzászólásokat. Engedélyeztem. Talán az első mondat miatt akasztotta meg, amiben a fing szó szerepelt.

   Kedvelés

 4. Namármost…müzli csak úgy vissza fingja magát a köztudatba és alanyi jogon máris címmecset kap és valszeg meg is szerzi az övet…
  kentaur us bajnokként ÁLLANDÓAN lehetőséget kap h menjen az uni övért..hogy miért,rejtély..

  Undertakernak,mindenidők egyik legnagyobb legendájának meg meg kell nyernie a rr-t h címmecset kapjon?
  Vagy Goldbergnek aki nem kisebb név..

  Érthetetlen ami itt megy..

  Mivel müzlivel akarják feudoltatni és sd az otthona,a halott ember elmegy müzli lelkéért..

  kentaur meg feudol kicsit ko val,júdással majd a visszatérő bálorkával ezek az opciók
  Bár Goldberg is igényt tart rá,csak a fogára ragadt egy kis lesnar..akivel vergődik még egy érdektelen sort.lesnart is az övért küldeném,miért ne alapon.Ha már lúd legyen kövér.

  Van még 1 opció.Jericho azonnal bukja az övet,a lóember bajnokként megy ko ellen és 2 x es bajnok majd jön bálorka és feud.
  bálorka már most babyface fejedelem nem kockáztatnak egy heel turnnal,a clubb is ratyi szal face marad,de kentaur is az és soha nem lesz heel.Érdekes.Ja,mégsem..

  Ott van júdás,akit tisztán nem is tudom ki verte meg utoljára,megy az övért valszeg és a gólem is ott téblábol.Túl skan vannak az övre,a fő!!! övre és az uni övre?
  Jericho vs golem feud adná neki azért elég rendesen.

  Kedvelés

 5. Az, hogy Roman elveszítette az övet, az szerintem 2 dolgot jelenthet:
  – Vagy a jövő héten visszanyeri
  – Vagy viszi a főövet

  Én a másodiknak örülnék jobban. Ugyanis akkor w WM-en valamelyik nagy öreg ellen veszíthetné el, aki nyeri a RR-t. Mondjuk lehetne az Undertaker, aki megnyeri majd az övet, majd le is mond róla, mert visszavonul. Ekkor jöhetne be Balor (ha már annyira akarják, de nekem ez egyáltalán nem szimpi, hogy 2 WWE meccsel a háta mögött bajnok lesz, mások meg évekig melóznak és a közelbe sem kerülnek….), na mindegy, akkor jöhetne és igényt formálhatna arra amit soha nem veszített el.

  Kedvelés

 6. Egész jó Raw volt, HBK-Enzos szegmens nagyon jó volt Enzoék iszonyat overek Rusev meg jó partner ebben az egészben. 😀 Taker visszajött és nagyon érezhető, hogy talán ő nyeri a Rumblet? Goldberg-Lesnar szerintem egymást fogják kicsinálni Taker pedig ténylegesen választhatna melyik öv kell neki. Jericho új bajnok amivel szerintem a WWE elhalasztotta a big money meccset a Jericho vs Owenst ha csak esetlegesen nem következik be a legrosszabb forgatókönyv, hogy Owens veszít Reigns ellen a Rumblen és utána elkezdik Jerichoval a feudot. NAGYON REMÉLEM, HOGY NEM NYER MEGINT REIGNS bAJNOKI CÍMET, MERT AZ A TOTÁLIS ÖNGÓL MEGINT WWE!!! 😀

  Kedvelés

 7. Remèlem Takernek nem lesz baja az RR-en. Nem éppen fiatal, és volt egy pár műtét is az életében. Mondjuk tetszene ha lezúzná Lesnart, Goldberget, Cenat, majd kerakná az övet és búcsut intene mint a legnagyobb.

  Kedvelés

  1. Én inkább Goldberget féltem. Undertaker már eléggé sérülékeny, de azért valamennyire formában van, Goldbergnek pedig 12 éve nem volt meccse, csak egy ppv főmeccsnek nevezett másfél perces szegmense.

   Kedvelés

 8. Jó kis adás volt, a végén Jerichonak nagyon örültem, de nagyon remélem hogy Taker bukja az rr-t és Cena is a címmeccset. Engem nem zavar egy Cena vs Taker meccs, sőt nem lenne rossz, de ne ez legyen a főmeccs könyörgöm, van annyi fiatal tehetség, ne 2 öreg legyen ott.

  Kedvelés

 9. Jerucho az őj bajnok ahogy mondtam..ennyi.Megérdemli.Mintga álom lenne,de mégsem.Ergo lóember viszi az uni övet..Taker rr hááát nem is tudom..

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek