WWE RAW 2017. július 24. – Fátylat a múltra

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, Washington D.C. látja vendégül ezen a héten a RAW mezőnyét. Folytatjuk utunkat a nyár legnagyobb eseménye felé egy olyan adással, mely főként a kihívói kérdésekre fókuszál a meglévő, valamint kibontakozni látszó sztorik mellett.

Visszatekintéssel indítunk, amiben láthatjuk a múltheti főesemény legfontosabb pillanatait.
Ezt követően Kurt Angle zenéje hangzik fel az arénában, s már érkezik is a GM, hogy megtegye bejelentését Lesnar kihívóját illetően.
Kurt először is köszönti az egybegyülteket az adáson. Elmondja, hogy az utóbbi hónapokban egy olyan magánüggyel kellett foglalkoznia, ami elvett az idejéből, és hatással volt a General Manager-i szerepére is. Múlthéten nyilvánosságra hozta ezt, és bemutatta a nagyközönségnek a fiát, akiről korábban sejtelme sem volt. Ő egyben a RAW rosterének legújabb tagja: Jason Jordan. Angle először megrémült, de aztán megbizonyosodott róla, hogy jó döntést hozott. Sok időt töltött az utóbbi napokban a fiával, ma pedig lehetőséget ad neki, hogy megejtse a debütáló mérkőzését. Lehetőséget biztosított neki, mint ahogy tette azt Samoa Joe-val és Roman Reigns-szel is, hogy eldőljön melyikük hívhatja ki Brock Lesnar-t a SummerSlam-en. Braun Strowman-nek azonban más elképzelései voltak az ügyről, a dolgok összességében pedig Kurt úgy határozott, hogy az a személy, aki első számú kihívóként léphet szorítóba Brooklyn-ban, az nem más, mint….
Végigmondani azonban nem tudja, ugyanis megszólal az említett Szupersztár zenéje. Strowman igencsak dühösen masírozik a ringbe, mikrofont fog, majd előrebocsátja, hogy reményei szerint a következő dolog ami elhagyja Angle száját, az ő neve. Indokolja ezt azzal, hogy ellenben Reigns-szel és Joe-val, ő megnyerte a maga meccsét a Great Balls Of Fire-ön. Továbbá nem tart Brock Lesnar-tól, aki viszont igen fordított esetben. A SummerSlam-re azt tervezi, hogy kettétöri Lesnar-t, és elhódítja tőle a Universal övet.
Samoa Joe érkezik, ugyancsak harcias állapotban. Azzal indít, hogy Strowman szerencséjére még nem sokszor keresztezték egymás útját. Bemutatkozik mint Samoa Joe, aki megszelidítette a Fenevadat, s mint aki egyetlen másodpercre volt attól, hogy elaltassa őt a Great Balls Of Fire-ön. Ő is kijelenti, hogy nem tart Lesnar-tól, sőt, Strowman-től sem. Aki egyébként szerinte egyedül annyit ért el, hogy mentette Reigns-t a harmadik Joe elleni vereségtől.. Joe most Angle-hez fordul, mondván Strowman-nek és Reigns-nek rendezetlen ügye van egymással, így hát adja neki a lehetőséget, hogy másodszor is megküzdhessen Lesnar-ral.
Roman Reigns zárja a sort, egy körülményes bevonulást követően. Viccesnek tartja, hogy Joe állandó jelleggel arról jártatja a száját, hogy mit tett meg majdnem. Mindezt azért, mert mert még semmit sem vitt véghez. Hasonlóan Strowman-hez, ha már a tárgynál vannak. Roman felhozza, hogy immár öt éve a cég kötelékében mozog, s ezalatt volt Tag Team Bajnok, United States Bajnok, háromszor nyert WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet és háromszor volt a WrestleMania főmeccsében, ahol legutóbb visszavonultatta az Undertaker-t. A felsorolás után pusztán arra volna kíváncsi, hogy a cím másik két várományosa mit tud felmutatni. Pici hallgatás és válasz nélküli másodpercek után megjegyzi, hogy pontosan erről beszél. Még semmit sem tettek le az asztalra, az ő nívójával pedig tisztában vannak. Nem maradt más, mint hogy láthassák mit tesz legközelebb.
Még mielőtt kitörhetne a csetepaté, Angle bejelenti, hogy mindannyiuknak van igazság alapja. Ennél fogva újra megváltoztatja a döntését, aminek értelmében Brock Lesnar mindhármójuk ellen, Fatal 4 Way szabályrendszerben teszi kockára a Universal Bajnoki övet!
Joe elé leereszkedik a lila köd, ugyanis sérelmezi, hogy nem egy az egyben kapta meg Lesnart. Strowmannek látszólag mindegy, neki az a legfontosabb, hogy fájdalmat okozzon. Minél többen vannak a célra, annál jobb. Reigns csak annyit szeretne, hogy riválisa fogja már be a száját.. Ennek nyomatékaként megindít egy jobbost, ami elszabadítja a poklot. Kitör a bunyó, amit még az érkező bírók, biztonsági személyzet és Szupersztárok sem igen tudnak fékezni. Strowman sorra küldi padlóra a secusokat, de az erre fordított idő teret biztosít Joe számára, hogy hátulról elkapja őt a Clutch-csal. Térdre kényszeríti, s talán el is tudná altatni, de a Szupersztárok mindent bevetnek, hogy lefejtsék őt Braun-ról. Joe-nak ismerős a szitu, így most nem adja olcsón a dolgot. Reigns leteríti őket egy Spear-rel, ám Strowman hihetetlen módon nemsokkal később ismét talpon van. Kioszt egy Running Powerslam-et Roman-nek, miközben Joe-t a ringen kívül fogják le a kollégák.. Strowman nyerte az első felvonást, aurája pedig félelmetesen sugárzik.

Elias Samson Vs. Finn Bálor – No DQ mérkőzés 
Bálor azonnal támad, rögtön elégtételt véve a múltkori gitár-dologért. Kipenderíti ellenfelét a ringből, majd egy Dropkick-kel ott is tartja. Elias sora nem vesz jobb irányt, újabb Dropkick-kel lesz gazdagabb. Bálor folytatja a fenyítést, ami a ringben folytatódna, de nagy lendületében belenéz egy jókora Clothesline-ba. Pici fordulópont, hisz most Samson akarata érvényesül. Rámegy a vállra, amin részben tört a gitár legutóbb. Magához vesz egy széket is, de a használat előtt Bálor egy könyökössel fogadja. Többre nagyon nem futja, érzi a vállának baját, így Samson könnyedén visszajön. Ismét kiengedi a kezéből az irányítást, ennek megfelelően bajba kerül, de Bálor sokat időzik és gondolkodik, hogy mitévő legyen a székkel, így van ideje stratégiát váltani. Finn-nek nem válik feltétlen előnyére a folytatásban, hogy jószerével félkarral kénytelen dolgozni. Samson pozícióban, nekivágná a széknek Bálort, aki fordít és megteszi helyette. Innentől az ő kezében a karmesteri pálca. Beszorítja ellenfelét a ringszőnyeg mögé, és alaposan megtapossa a hátát. Finn magához ragadja a széket, s kemény csapásokat mér vele. Jön a Dropkick, egyenesen a saroknak. Befejezésként a Coup de Grace, de mielőtt kopogtathatna elsötétül az aréna.. Pillanatokon belül Wyatt lesz látható, amint Bálort tartja karjaiban. Villan a Sister Abigail, ami kihasználva Samson győzelmet érően kopogtat.

Láthatjuk Angle és Jordan egymásra találásának rövidített változatát, amit ma Jason in-ring debütálása követ majd.
Angle nyilatkozik backstage, mondván pokoli heten vannak túl. Izgatottan tekint Jordan ma esti debütálására, amire fia nem akart várni. Meg szeretné mutatni, hogy mi rejlik benne, valamint, hogy képes sikeres előadóvá válni.. Emma lép be a képbe, majd próbálja megérdeklődni, hogy mikor jut egy kicsit neki is a reflektorfényből. Jelen volt a Women’s Revolution alapköveinek lefeketetésekor, de mostanság állandóan a partvonalon tanyázik. Tudni akarja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy ismét jegyezzék őt. Megválaszolva saját kérdését felveti, hogy talán randiznia kellene Kurt fiacskájával. Angle nem érti a poént, de a bizonyítási lehetőséget megadja. Ezért – plusz ha kimondatlanul is, de a szemtelenségért – Emma ma esti ellenfele, Nia Jax lesz.

Enzo igyekszik a meccsére, miközben összefut Show-val, aki próbálná őt észhez téríteni, de legalább óvatosságra inteni. Amore nem kér a tervekből, látszólag továbbra is elvakultan megy a saját feje után. A veterán Szupersztár egyfajta “semmiből sem tanul a kölyök” mondatot gesztikulál, majd vélhetően készenlétbe helyezi magát ha esetleg szükség volna kint a segítségére.

Enzo Amore Vs. Big Cass
Enzo bátran kezdett, Cass azonban ezúttal is könnyedén átgázolt rajta.
Ahogy arra számítani lehetett megérkezett Show, ám ahogy közeledett, Cass taktikát váltott és az óriás esetleges ringbe lépése esetére azzal fenyegetőzött, hogy kitöri Enzo nyakát. Kemény bánásmód, a hatást mindenesetre kiváltotta. Show koncentrációja elillant, így könnyű préda volt Cass-nek, aki maximálisan uralta az elkövetkező perceket. Show végig padlón volt, elszenvedett egy kisebb-nagyobb verést, de ettől vélhetően csak még elszántabb lesz Cass megleckéztetésére.

Alexa interjú következik, amiben a címvédő elmondja, hogy ma este a WWE Univerzum egy barátság széthullásának lehet a tanúja. A Gag Reflex csapat robbanni fog, a győztes pedig kiérdemli a lehetőséget, hogy veszítsen ellene a SummerSlam-en. Sasha mindenben a legjobbnak tartja magát, de Alexa szerint az egója lesz a veszte, az, ami távol tartja majd őt a címmérkőzéstől. Továbbá lelki szemei előtt már látja, amint Bayley otthon ülve azon síránkozik, hogy a legjobb barátnője újra ellopta előle a reflektorfényt. Akárhogy is alakulnak a dolgok, úgy véli Alexa Bliss a ma este legnagyobb győztese.

Emma Vs. Nia Jax
Emma megkapta a lehetőséget, élni azonban nem sikerült vele. Nia ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel rukkolt elő, a mérkőzést pedig – termetét meghazudtolva – egy akrobatikus mozdulattal a zárta le a közönség őszinte csodálatára.

Tozawa-t is megszólaltatják, de előtte láthatjuk az előzményeket a válla megsérülésének. Ma este még ennek ellenére is harcolni akar, de az érkező Titus közli vele, hogy a józan ész a dolgok ellenkezőjét diktálja, így egyeztetett az orvosi személyzettel, valamint Kurt Angle-lel arról, hogy a Daivari elleni meccse elmarad.. Tozawa hallani sem akar erről, megindul a ring felé. Ott aztán kihívja Daivari-t, de végül Neville érkezik, hogy aztán alaposan kiszórakozhassa magát riválisán és annak állapotán.. Tozawa végül megunta a szócséplést, és nekiesett a bajnoknak. A váratlan támadás teljesen kikészítette Neville-t, miközben felbukkant Daivari, hogy jól ellássa mindenki baját.

Sasha a színfalak mögött kérdezi Bayley-t, hogy hallotta-e miket mondott róluk “az a kis troll”. Sasha szerint eredménytől függetlenül sem ér véget a barátságuk, mindanzonáltal alig várja már, hogy negyedszer is Women’s Bajnok váljon belőle. Bayley.nek is a cím jár az eszében, így óva inti barátnőjét, hogy inkább a mai meccsükkel törődjön. Banks javasolja, hogy alkossanak maradandót. Bayley egyetért, hozzátéve, hogy győzzön a jobb.

Ambrose készülődik a főmeccsre, amikor is belép az öltözőbe Rollins. Seth közeledne Dean-hez, mondván három év után most először alkotnak majd újra egy csapatot. Szükségük van egy tervre, hogy minden tökéletesen alakuljon. Dean-t azonban nem hozzák lázba Rollins tervei, közli is vele, hogy megvan a sajátja. Rollins akaratoskodik, hisz három fickó miatt is aggódniuk kell ma este. Ambrose újra ellentmond, úgy véli nem három fickó miatt kell aggódniuk. Neki kell tartania néggyel szemben – utal ezzel arra, hogy cseppet sem bízik Seth-ben.

Bayley Vs. Sasha Banks – #1 Contender mérkőzés 
Mindenekelőtt Alexa érkezett a kommentátorok mellé, hogy közelről figyelhesse leendő ellenfelét.. Óvatosan kezdtek a csajok, ugyanakkor minden megmozdulásukon érződött, hogy tökéletesen ismerik a másik összes kis trükkjét. A reklámot megelőzően Bayley dereka közelebbi ismeretséget kötött a ring szélével, ami látva Sasha arcára picit gonosz, s egyúttal elégedett mosoly ült ki. Sasha, kihasználva az előbbi esetet: dominál. Bayley ha nagy nehézségek árán is, de fordítani tud, majd akciója után kopogtatni, de nem jár sikerrel. Sasha lendületbe jön, aminek vége az, hogy befogja Bayley-t a Bank Statement-be. Bayley szabadul, ezt követően pedig erőteljes pillanatok következnek, ami alatt számtalan kemény ütés, térdes csattan a másik állán. Bayley próbálkozik finisherével, de Sasha résen van, csak úgy, mint a sarok tetején ahonnan barátnője le akarja suplexelni. Banks megfordítja a helyzetet, majd elugrik és értékesíti a Frog Splash-t. Kopogtat, de Bayley szinte azonnal fordul egyet kontra-tust teremtve, és megszerzi a győzelmet.
Jelen állás szerint tehát ő megy a SummerSlam-re, de a következő hetekben még bővülhet az összecsapás, hisz veresége ellenére nem szabad megfeledkezni Sasha-ról, Emma-ról, vagy a ma hihetetlenül meggyőző Nia-ról sem.

Curt Hawkins Vs. Jason Jordan 
Hawkins egy pofonnal indított, amit ezt követően alaposan megsínylett. Angle a színfalak mögött szurkolt gyermekének, aki közben átmeneti védekezésre kényszerült. Utána viszont könnyedén és gyorsan pontot tett a küzdelem végére.

Scott Dawson és Dash Wilder, azaz a Revival érkezik a szorítóba, hogy szót kérjenek maguknak. Lassacskán akarják azt a title shot-ot, hisz nem igazán látnak maguk körül riválist. A legjobbaknak, valamint a RAW divíziójának jövőjeként tartják magukat. Nekik köszönhetően a New Day átkerült a SmackDown-ra, legyőzték a Hardy Boyz-t, illetőleg azt is a saját számlájukra írják, hogy Cass hátat fordított Enzo-nak.. Tiszteletét tette Gallows és Anderson is, mégpedig, hogy cáfolattal éljenek. Szerintük ugyanis egyértelmű, hogy minden említett tettet véghez vittek már korábban.

The Revival Vs. Gallows & Anderson – Tag Team mérkőzés 
A szópárbajt követően kezdetét is vehette az összecsapás. Elszánt harc zajlott, egészen míg meg nem jelent a bejáratnál a Hardy Boyz.. Mindkét ringben álló alakulat készen állt a fogadásukra, ez pedig momentán Gallows és Anderson veszte volt, ugyanis utóbbi elszenvedte a Shatter Machine-t, amit követően Dawson sikeresen kopogtatott. Kincset érő győzelem lehet ez, sok idejük azonban nem volt ünnepelni.. Kisebb tanácskozást követően a fivérek a támadás mellett voksoltak, és nekiestek a heel duónak. Rövid takarítás, majd egy Twist of Fate Wilder-nek. Jeff felkészült a Swanton-ra, Dawson azonban mentette társát a totális megsemmisítéstől.

Miz lelkesítő beszédét követően megkapjuk a bejelentést, hogy jövő héten megrendezésre kerül egy Triple Threat mérkőzés a Universal Bajnoki cím várományosai között.

Dean Ambrose & Seth Rollins Vs. The Miz & Curtis Axel & Bo Dallas – 2 a 3 elleni Handicap mérkőzés 
Ambrose kezdett, majd viszonylag gyorsan átadta a stafétabotot Rollins-nak, aki hasonló magabiztossággal vetette magát a küzdelembe. Lendületükön, még ha csak minimálisan is, de Miz tudott lassítani. A reklám előtt már újra a face páros uralta a szorítót, aminek az lett a következménye, hogy Dallas és Axel ringen kívülre került, Miz pedig menekülőre fogta a pillanatnyi túlerő láttán. A szünet után szép lassan kamatozni kezdett a heel trió emberfölénye, amit Rollins érzett meg leginkább hosszú perceken keresztül. Rollins nagy nehezen eljutott váltásig, hogy aztán kezdetét vehesse a lomtalanítás Lunatic módra. Kihasználva ellenfele óvatlanságát, Miz értékesítette rajta a Skull Crushing Finale-t. Kopogtatott, Rollins azonban az utolsó pillanatban mentette a meccset. A túlerő innentől nem jelenthetett akadályt, hisz a korábbi Shield-testvérek extázisban folytatták a harcot. Miz újabb finisher manőverre készült, ám Ambrose blokkolt, miközben Rollins hatástalanította az IC Bajnokot egy Flying Knee-vel. Dean nem késlekedett, kiosztotta a Dirty Deeds-et, majd kopogtatta nagy riválisát.

Tekintve, hogy a mérkőzést a regnáló Tag Team Bajnokok is figyelték, elképzelhető, hogy Ambrose és Rollins célba veszi az öveket. Jason Jordan jövő héten a Miz TV vendége lesz, ami egy újabb jel a mostani sima győzelem mellett, hogy végérvényesen elvághatják a Miz & Rollins & Ambrose vonalat, hogy helyette nyissanak például egy Jordan kontra Miz IC Bajnoki övmeccs felé a SummerSlam-re.

Folytatás jövőhéten, holnap pedig a Battleground utáni SmackDown epizód következik. Tartsatok velem akkor is!

5 című bejegyzés “WWE RAW 2017. július 24. – Fátylat a múltra” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Mekkora lenne már az SS-en ha a fatal4way közben megszólalna a jó öreg: “Sierra, India, Echo, Lima, Delta.. SHIELD” és bejönne Ambrose és Rollins a régi öltözékben a közönségből, szarrá vernének mindenkit, Reigns nyerne, instant heel turn és visszatérés mind3nak egyszerre. Zseniális lenne.

  Kedvelés

 2. Nyitó szegmens és a main event zseniálisan volt összerakva. Jött a várható fatal 4 way, de azt követő bunyó először a két “heel” összefogott az amúgy egyedüli PPV nyertes Strowmant, de azután meg a nagy kavarodásból ahol milyen meglepő, hogy a biztonságiak megint csődöt mondtak, végül Strowman maradt talpon ami akár a SummerSlamen is megtörténhet. Main eventben meg Ambrose lehetett volna igazán hálás Rollinsnak aki először megmentette a pinbe Ambroset aztán meg szintén Rollins térdese miatt tudott pinnelni Ambrose, de az öklösből nem kért nagyon fura pillanat volt és egyben király is, ahogy Rollinson látszott a csalódottság. 😀 Tag-teambe viszont nagyon overek lehetnek ha végül ezen az úton indulnak el, mindkettejüknek jót tenne ha új térben mozoghatnának.

  Kedvelés

 3. Örökös dilemmám, hogy elsőre a cikket olvassam vagy a beszúrt videót nézzem.
  Jó volt a műsor és az írás is jóra sikerült.
  A címmel kapcsolatban van ellenvéleményem, mert szerintem még nem került fátyol a múltra, elmarad az ökölpumpálás Ambrose és Rollins között.
  Puhul már Ambrose húsa, de még sütni kell a “királygyilkos” részéről.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek