WWE RAW 2017. május 22. – A kiválasztott

Eddig igazán felemás hétvége volt. Láthattunk egy nagyon jó (TakeOver) és egy kevésbé jó (Backlash) gálát, amit jelen esetben a Monday Night RAW követ. Múlt héten Kurt Angle GM bejelentette, hogy a június 4-én megrendezésre kerülő Extreme Rules-on egy Fatal 5-Way mérkőzésen dől majd el, hogy ki lesz Brock Lesnar kihívója a későbbiekben.

Az adás nyitányán ennek a bizonyos Fatal 5-Way meccsnek az egyik résztvevője – Bray Wyatt érkezik a szorítóba.

Wyatt szeretné, ha talpra állna a közönség. Magát vallja az egyetlen, igazi megmentőnek. A fenevad közeleg, és körbevesz minket. Ott él mindanyiunkban, ő az oka annak, hogy a gyermekek képtelen aludni éjjelente. Ő a hang, mely azt mondja ne harcolj, inkább menekülj. Bray ígéri, hogy hamarosan felnyitja majd a fenevad mellkasát, és fekete szívéből fog lakmározni. Az Extreme Rules-on, miközben négyen áldozatul esnek majd, Wyatt megkezdi ragyogó kereszteshadjáratát a fenevad lemészárlására. Bray magát tartja az egyetlennek, aki védelmet képes nyújtani. Seth Rollins útja véget ér, Bray pedig feláldozza őt. Hasonló sorsot szán Joe-nak, valamint Bálor-nak és Reigns-nek is – némi körítéssel.
Roman Reigns érkezik a szorítóba. A BigDog röviden és lényegretörően kijelenti, hogy ha Bray az ő területén kívánja jártatni a száját, jobban teszi mindezt face-to-face.. Wyatt felnevet, mondván semmi sem változott, Roman-t továbbra is a vérmérséklete vezérli. Bray csak az igazat mondja; ő az egyetlen, aki megverheti Brock Lesnar-t.. Roman persze nem ért egyet, első körben arra készül, hogy mind a négy riválisát legyűrje az Extreme Rules-on, hogy aztán lerendezze Lesnar-t. Ez az igazság. Most azonban az Extreme Rules érdekli, hanem inkább az, hogyan penderítse ki Wyatt valagát a ringből, ami az ő területe.
Megjelent Kurt Angle, akinek az a remek ötlete támadt, hogy összeereszti a feleket itt és most egy mérkőzés formájában.

Bray Wyatt vs. Roman Reigns 
Nem történt túl sok minden, voltaképp elhúzták a dolgokat kisebb-nagyobb támadásokkal addig, míg meg nem érkezett a ringhez Samoa Joe.. Wyatt igyekezett tartani a három lépés távolságot, miközben Samoa hiába győzködte, hogy ő igazából azért van itt, hogy leverjék Reigns-t, akit végül el is kapott a Clutch-csal. Roman hárított, ekkor lendült támadásba Wyatt. Erre már Joe is ugrott, elkapta és Clutch-ba fogta Bray-t. Megszólalt Rollins zenéje, érkezett sebes léptekkel az Architect, hogy megtisztítsa a ringet Joe-tól. Wyatt hátba támadta volna Seth-et, de Roman kifektette Bray-t egy Superman Punch-csal.

Roman és Seth a backstage-ben. Reigns kissé türelmetlenül próbálja Rollins tudtára adni, hogy nincs szüksége a segítségére. Rollins elmagyarázza neki, hogy nem miatta, sokkal inkább Samoa Joe miatt ment ki a ringbe.. Megjelenik Angle, akit valósággal felvillanyoztak a szorítóban történtek. Mint mondja a PPV-n mindenki magáért küzd majd, a ma este viszont a csapatmunkáról szól. Kiírja a főeseményt, amiben Reigns és Rollins duója csap össze Wyatt és Joe párosával.

Ariya Daivari vs. Akira Tozawa 
Könnyed győzelmet aratott Tozawa, Kendrick pedig a színfalak mögül figyelte mindezt.

Elias Samson vs. Dean Ambrose 
Miközben a srácok nyüstölték egymást, Miz és Maryse egészítette ki a kommentátor triót. Samson kisebb-nagyobb fölénybe került, mialatt Miz arról próbálta győzködni a körülötte lévőket, hogy a PPV-n majd nem arra megy rá, hogy Ambrose-t diszkvalifikálják, hanem hogy a Skull Crushing Finally-t követő kopogtatás által hódítsa el az IC Bajnoki övet.. A reklámot követően folytatódott Samson dominanciája, de idővel Ambrose fokozatosan vette át az irányítást.
Mielőtt azonban túlságosan is belejöhetett volna, Miz berohant a ringbe. Gondolkozott egy sort, majd rávágott egyet Samson-ra. Ezzel a megmozdulással Ambrose-t diszkvalifikálták, Samson pedig megnyerte a debütáló meccsét. Dean azért még jól megkergette az eszén túljáró Miz-t, de közben nem számolt Elias-sal, aki először hátulról mért rá csapást, majd kiosztotta a Swinging Neckbreaker-t.

Cass dühösen siet a backstage-ben, mégpedig egy spori társaságában. Hamarosan megpillantjuk Enzo-t, aki eszméletlenül hever a padlón.
A szünet után már hellyel-közzel tud magáról, de arról nem, hogy ki támadott rá. Angle ígéri, hogy kideríti a dolgokat, Cass pedig egyértelműsíti is, hogy jobb ha Kurt találja meg elsőként a felelőst.

Felhangzik a Catch Your Breath, ami nem jelenthet mást, mint hogy Finn Bálor közeleg a ring felé. A WWE legelső Universal Bajnoka mikrofont ragad, majd kijelenti, hogy úgy érzi az arénán, mintha a Bálor Club tagjaival telt volna meg. Finn említést tesz a Fatal 5 Way-ről, melynek győztese Lesnar ellen mehet majd. Előtte azonban Karl Anderson áll az útjába, de Bálor ígéri, hogy koncentrált.
Kissé váratlanul, Paul Heyman hangja zengi be az arénát. Szokás szerint jön a bemutatkozás, mint a regnáló Universal Bajnok képviselője. Paul szerint néhányan azt mondhatják látogatására, hogy itt van felderíteni ügyfele potenciális áldozatait. Nos, ez így is van. Bray Wyatt megfestette a WWE Univerzum portréját, a fenavad nélkül. Heyman hiszi, hogy ha Wyatt nyer az Extreme Rules-on, majd ringbe lép Brock Lesnar-ral, nem lesz több, mint áldozat. Nagyvonalakban Heyman minden egyes meccsben szereplő Szupersztárnak ezt jósolja, kivéve egyet, ő pedig épp a ringben áll.
Heyman szerint, Bálor senkinek sem az áldozata. Úgy ábrázolják, mint az esélytelent, de valójában nem az. Paul véleménye szerint, Bálor napjaink legtehetségesebb in-ring előadója. Épp ezért, Heyman-t a leginkább – a szóba jöhető opciók közül – egy esetleges Finn Bálor kontra Brock Lesnar összecsapás foglalkoztatja a Universal Bajnoki övért. Heyman végül szerencsét kíván Bálor-nak a Fatal 5 Way-hez, majd egy kézfogást indítványoz a Szupersztárral, amit Finn el is fogad.
Bálor örül, hogy Paul itt van, de Lesnar jelenlétét még inkább értékelte volna. A potenciális kihívó szeretné, ha Heyman átadna egy üzenetet Lesnar-nak. Mondja meg neki, hogy Finn Bálor megnyeri a Fatal 5 Way-t, utána pedig elindul a címért, amit sosem vesztett el. Szembenéz majd Brock Lesnar-ral, és meg is veri a WWE Universal Bajnoki övéért.

Finn Bálor vs. Karl Anderson w/Luke Gallows
Talán az előző Heyman promótól, vagy csak úgy általában, de Bálor nagyon elszántan és komoly tempóban kezdte a meccset. Üzenetnek szánja Lesnar felé? Gallows picit bezavar, így Anderson előtt lehetőség nyílik a fordításra, amivel maximális él is. Ő kerül előnybe, miközben Bálor-t a közönség próbálja kirángatni a kisebb hullámvölgyből. Mindez sikerült, Bálor lendületbe jön, és úgy tűnik semmi sem állhatja útját. Kifekteti Gallows-t is, majd egy Enziguri Anderson-nak. Következne a Coup de Grace, de Anderson felpattan így nem ideális a pozíció. Percekkel képes csak meghosszabbítani ma esti mandátumát Karl, villan a Coup de Grace, amit követően Bálor magabiztosan kopogtat. Látványos meccs volt!

Kapunk egy kis emlékeztetőt a ma este egyik fontos csatájáról, amikor is Matt Hardy és Sheamus feszül egymásnak. A győztes jutalma hatalmas, hisz meghatározhatja majd a két csapat Tag Team Bajnoki címmérkőzésének kikötését az Extreme Rules-ra.

Alicia Fox vs. Sasha Banks
A két hölgy harmadik egymást követő küzdelme ez, eddig 1:1-re állnak. Sasha agresszívan kezd, nyomban egy Bank Statement, de Foxy menekül.. Dar elvonja Sasha figyelmét, így Alicia-nak van ideje arra, lerúgja támadni készülő ellenfelét. Banks lendületét ez sem töri meg túlságosan, hamar fölénybe kerül, beszorítja Foxy-t a sarokba, majd kiosztja neki a Double Knee Drop-pot. Kopogtat, és egyúttal megszerzi a győzelmet is.
Dar még megpróbált pöffeszkedni Sasha-nak, de egy hatalmas saller lett a jussa mára. Alicia erre hátulról küldte földre Banks-et, majd értékesítette a Scissors Kick-et. A BO$$ elterült, a WWE szerelmespárja pedig magabiztosan kezdett ünnepelni.

Alexa Bliss a backstage-ben. A Bajnok cseppet sem bánja múlt heti tettét, sőt újra megtenné. Ígéri, hogy a PPV-t követően Bayley egész testét olyan csíkok borítják majd, mint ami az imént volt látható rajta. Alexa szerint Bayley képtelen extrém módra váltani. Elveszi az álmait, és rémálommá változtatja őket. Ma este Mickie James-en fogja prezentálni, hogy mi vár Bayley-re.

Kalisto vs. Apollo Crews
Apollo kétszer is megakasztotta jó barátja lendületét, de végül nem volt képes megakadályozni a győzelem megszerzésében.. Titus talán túl hevesen osztogatta kintről a taktikai utasításokat, így Apollo picit elvesztette a koncentrációját. Mindennek az lett a vége, hogy Kalisto kiosztotta a Salida del Sole-t, majd lekopogtatta ellenfelét.

Matt Hardy w/Jeff Hardy vs. Sheamus w/Cesaro
Nagy a tét, hisz mint említettük pár sorral ezelőtt – a győztes választ stiput a PPV-re. A csata első szakaszában többnyire Sheamus akarata érvényesült, Matt inkább csak a kisebb lehetőségeket próbálta megragadni a győzelem megszerzése érdekében.. Természetesen a társak is tettrekészen várakoztak a ring mellett, de egyelőre nem került sor komolyabb beavatkozásra. A Sheamus által kiosztott Rolling Senton zárta az etapot, de a Kelta nem járt sikerrel a kopogtatásnál.. A reklámot követően felgyorsultak az események, Sheamus kiosztotta a White Noise-t, ám hiába kopogtatott magabiztosan, Matt könnyedén tört ki belőle. Tovább folytatta volna a rohamot, ekkor viszont felszökkent a ring szélére Jeff. Ez épp elég volt Matt számára a fordításhoz, és jött is egy Tornado DDT. Nagyobb fölényt ezzel sem sikerült kiharcolnia, Sheamus hamarosan villantott egy hatalmas térdest, amit követően a kopogtatásnál csak a kötél mentette meg Hardy-t. Eljött Cesaro ideje, ami a beavakozást illeti. Hiába settenkedett viszont, ugyanis testvére fölött Jeff vetette rá magát a svájcira. Sheamus közben hátbarúgta Jeff-et, de az erre fordított időért súlyos árat fizetett.. Megfordult, egyenesen a Twist Of Fate-be. Hardy kopogtatott, megszerezte a győzelmet, s egyúttal megőrizte veretlenségüket.
A mérkőzést követően sor került egy rövid interjúra, melyben Hardyék bejelentették, hogy az Extreme Rules-on egy Steel Cage csatában kívánják feltenni az öveket a Professional Warriors-szal szemben.

Következnek – ismét – a Cruiserweight-ek. Itt érdemes megjegyezni, hogy Neville és Aries PPV-n esedékes mérkőzés is kapott egy különleges kikötést, aminek értelmében az Extreme Rules-on egy Submission ütközetben feszülnek majd egymásnak.
Tony Nese vs. Austin Aries
Aries teljes mértékben kontroll alatt tartotta a küzdelmet, s mintha minden egyes mozdulatával csak üzenni akart volna Neville-nek. A Bajnok kisebb bezavarása kellett ahhoz, hogy Nese valamelyest fordítani tudjon a csata képén. Picit megnehezítette Aries dolgát, de nem annyira, hogy veszélybe kerüljön a kihívó győzelme. Tony bekerült a Last Chance-be, és le is kopogta az összecsapást.. Neville nem szívesen nézte végig mindezt, később pedig jobbnak látta ha ő is befogja Nese-t a maga feladásos fogásába.

Mickie James vs. Alexa Bliss
Rövid küzdelmet figyelhettünk, amiben végül Alexa könyökösét követően egy DDT döntött a címvédő javára.. Bliss ismét használatba vett egy botot, amivel hasonló módon csapott le, mint egy hete. Bayley érkezett Mickie segítségére, ügyesen cselezte ki a bajnokot, így a bot átvándorolt a Hugger kezébe. Alexa megmenekült, de tekintetén látszódott, hogy át fogja értékelni a Bayley-vel kapcsolatos nézeteit.

Bray Wyatt & Samoa Joe vs. Seth Rollins & Roman Reigns – Tag Team mérkőzés
Reigns kezdeni akar, de Rollins nem javasolja neki a vállára való tekintettel.. Roman nagy nehezen hajlandó egyelőre kimaradni a buliból, így Bray és Seth veselkedik egymásnak. Pörgős nyitányra sikerül, viszont bármennyire is akarnak túljárni együttesen az Architect eszén nem járnak túl sok sikerrel. Wyatt éri el az első számottevő manővert, amivel a kordon tövébe száműzi Rollins-t.. A reklámot követően továbbra is gyötrik, de Seth végül eléri a váltást. Reigns nagy lendülettel robban be a küzdelembe, pillanatokon belül jön a Samoen Drop, ám a tust követően Wyatt taktikát vált és eltereli Roman figyelmét. Ezzel előnyhöz jutnak, és Joe kezdi strapálni a BigDog-ot. Nehéz pillanatokat él át Roman, nagy nehezen eléri Rollins-t, aki egy fokozattal feljebb kapcsol Wyatt-tel szemben. A végjátéknál viszont óvatlan, Wyatt a Sister Abigal-t osztja ki Roman-nek, miközben Joe hátulról kapja el Rollins-t a Clutch-csal. A kingslayer tehetetlen, Joe megnyeri az összecsapást maguknak, de főként magának.

A mérkőzést követően Bálor jelenik meg Angle-nél, és nyújtja be kérelmét a főmeccsben való részvételhez. Kurt megadja neki a lehetőséget, méghozzá egy Triple Threat meccsben Joe és Wyatt ellen. Ami Reigns-t és Rollins-t illeti; ők egymás ellen mehetnek a jövő heti adásban.

Ezzel zárult tehát az adás, jövő héten – hat nappal a PPV előtt – Triple Threat, valamint Reigns vs. Rollins csatákat is láthatunk majd.

4 című bejegyzés “WWE RAW 2017. május 22. – A kiválasztott” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Elias Samson számomra semmit sem tett le az asztalra, jó pár NXT-s srác sokkal tehetségesebb…. Újabb Jobber srác? A gitár meg az ének meg…. nemcsak nekem jött át talán,hanem a közönségnek sem…

    Kedvelés

  2. Rawnál valamit felkapcsoltak, mert egy egész jóra sikeredett adás lett ebből, nyitószegmens jó volt, és bár Bray most működik még ebben a sűrű mezőnyben is, kellett hozzá, hogy main event picturebe kerüljön, de azt egyenlőre biztosra mondanám, hogy ő nem fog nyerni, de Joe és Rollins se habár feudjuk eléggé halovány, egymást fogják valahogy majd kiejtetni. Töltelékek Samson debut, Sasha win (vmennyire erősítik őt, hogy hiteles kihívó legyen) ezek még elmentek, de a Enzo&Cass vs Titusék még el se kezdődött, de már most unalmas. Jövő héten a Rollins vs Reignsel véglegesen megkeverték már a lapokat.

    Heyman megjelenése meglepett, viszont az este szegmensét tette le ezzel a monológgal, nagyon okosan az “underdogot” környékezte meg és méltatta szavaival, persze hiszen a méretkülönbségeket nézzük borzasztó furán nézne ki egy Bálor vs Lesnar feud, és legkönnyebb ellenfél lehetne a számára. Az eddigi biztos Reigns tipp így egy kicsit semlegessé foszlott, de nagyon kétes érzéseim vannak azzal, hogy Bálort tényleg érdemes-e Lesnar ellen küldeni, mert most egyszer befestik démonná hát nálam nem igazán jön át.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek