WWE RAW 2017. május 29. – Memorial Day

Hat nappal a PPV előtt, részben a Memorial Day jegyében zajlik a RAW aktuális epizódja. Az adást ennek megfelelően egy videó nyitja a tisztelettel és köszönetnyilvánítással kapcsolatban John Cena tolmácsolásában. Az arénát hellyel-közzel USA chant árasztja el, majd lepörög az intró, végül pedig felhangzik Miz zenéje, ami azt jelenti, hogy az Interkontinentális Bajnoki öv első számú kihívója megrendezi a WWE legnézettebb talk show-ját.

Mike először is – szokásához híven – köszönt bennünket a Miz TV-n. Mint mondja remekül érzik magukat. Vasárnap este végre megagyalhatja Dean Ambrose-t, aki nem mellesleg egy hazug, tolvaj csalónak titulál amiért ellopta tőle a Bajnoki címet. Pár kiérdemelte a title shot-ot, de a nagy pillanatban Ambrose diszkvalifikáltatta magát. Ennek megfelelően Miz újabb meccset követelt, hisz amikor tisztában vagy vele, hogy az ellenfeled egy megrögzött szabályszegő, szükséged van egy olyan kikötésre, mint esetükben, vagyis ha Dean Ambrose-t diszkvalifikálják automatikusan elveszíti a címet. Szavainak a múlt héten történtek bejátszásával ad nyomatékot, s emlékeztet mindenkit, hogy amennyiben ez történik vasárnap este – hétszeres IC Bajnokká válik.
Miz végezetül felkonferálja ma esti vendégeit, akik a RAW Tag Team öveinek lesznek majd kihívói vasárnap este. Érkezik Cesaro és Sheamus, Miz pedig rögtön azzal indít, hogy nincs a vele szemben ülöknél keményebben dolgozó páros. Senki más nem érdemli meg jobban náluk – maga mellett -, hogy Bajnokok legyenek. Hatalmas pillanatuk volt a WrestleMania-n, de a Hardy Boyz végül ellopta előlük a reflektorfényt.. Sheamus ismét elmondja, hogy a rajongók hátatfordítottak Cesaro-nak Hardy-ék érkezésekor. Semmi hűség nincs bennük, és csak az új játékszerek izgatják őket. A Kelta ugyanakkor biztosít mindenkit, hogy vasárnap este leáldozzák az új játékszer csillagát, és visszanyerik a Tag Team öveket.
Mizanin azon a véleményen van, hogy Cesaro és Sheamus az emberek áldozatává vált, az emberekévé, akik nem látják a nagyságot ebben a ringben. Ő rangot adott az övnek, ellenben Ambrose-zal, aki lehúzta azt. Az Extreme Rules után pedig nem marad más, mint hogy kezdetét vegye az IC Championship Comeback Tour.. Megjelent Ambrose azzal a szándékkal, hogy befogja a három ringben lévő száját. Ehhez partnereket is talált a Hardy Boyz személyében, a takarítás pedig pillanatokon belül megkezdődött. A heel trió hamar visszavonulót fújt, de a történetnek ezzel még közel sincs vége.

The Miz & Cesaro & Sheamus vs. Dean Ambrose & Hardy Boyz – 6 fős Tag Team mérkőzés (12:46)  
Matt és Cesaro kezdte a csatát, amibe pillanatokon belül csatlakozott Jeff is. A Tag Team Bajnokok sűrűn váltották egymást a harcba, miközben maximálisan kontrollálták a dolgok menetét. Sheamus kisebb bezavarása kellett ahhoz, hogy Cesro egy felütéssel fordítani tudjon a csata képén. Innentől Matt-et ostromolták hosszú percekig, majd hirtelen jött egy Backdrop Hardytól, amit követően érkezett Ambrose. A Lunatic Fringe nagy elánnal vetette magát az események közepébe, lendülete pedig Miz kotnyeleskedéséig egész töretlen maradt. Sheamus kihasználva a helyzetet kiosztott egy térdest Dean állára, ami tulajdonosával együtt a szőnyegen maradt. A reklámot követően felgyorsultak az események, Ambrose – ha nehezen is -, de elérte a váltással Jeff-et, aki Miz-zel keveredett harcba. A többiek sem akartak kimaradni a jóból, Sheamus megkapta a Twist of Fate-et Matt-től, Cesaro érkezett a felütéssel, Ambrose a Dirty Deeds-el, amit egyből a Suicide Dive követett Sheamus-re. Miz elszenvedte a Twist of Fate-et, majd a Senton Bomb-ot, Jeff pedig könnyűszerrel kopogtatta az IC Bajnoki öv első számú kihívóját.

A mérkőzést követően Cole magyaráz, miközben Corey feltűnően nyomkodja a telefonját. Hirtelen felpattan, majd feszülten elhagyja az arénát.
Angle lesi a telefont, amit az imént Corey. Kurt reméli, hogy amit lát az csak egy vicc. Tudni szeretné honnan kapta Corey az üzenetet, ugyanis ha igaz ez a valami, tönkreteheti a GM-et.

Elias Samson vs. Zack Evans (2:41) 
Könnyed és kíméletlen győzelem a Driftertől.
Jelentések szerint Eliasra egy kisebb push várhat, ugyanis fizikuma miatt Vince lát benne fantáziát.

Finn Bálor vs. Samoa Joe vs. Bray Wyatt – Triple Threat mérkőzés (16:45) 
Bálor mindenáron harcolni akart, ellenben ellenfeleivel, akik egymást váltották a csatában. Beavatkoztak a tuskísérletnél ha kellett, vagy épp hátbatámadtak ha arra volt szükség. Bálor lendületét igyekeztek megtörni, ehhez főként Joe állt közel, de a saroknál való akciózásból mégis ők jöttek ki rosszabbul Wyattnek köszönhetően. A Superpex-es momentum után Bray elérkezettnek látta az időt egy Sister Abigail-re, de Joe elkapta őt hátulról és befogta a Clutch-ba. Bálor mentett, majd picit megtaposta őket és már ugrott is rájuk a Top Con Hilo-val. A reklámot követően azt láthattuk ahogy Joe és Wyatt ideiglenesen összefog Bálor-ral szemben. Az együttműködésnek persze hamar véget lett, s mindez egyúttal megnyitotta a kaput Bálor előtt. Az egykori Universal Bajnoka nagy rohamot indított, melynek során cseppet sem kímélte ellenfeleit. A végjátékban aztán villant a Coup de Grace, de Joe nagyon okosan kivágta a ringből Bálor-t, majd kopogtatta a magatehetetlen Wyatt-et.

Rollins-t kérdezik a Roman elleni meccsről. Seth nem meglepően elmondja, hogy kettejüknek bizony bonyolult történelmük van. Minden egyes alkalom háború ha a ringbe kerülnek, de úgy érzi, hogy uralja Roman-t. Nem látja, hogy a ma este más volna. Amikor szétrepeszti Reigns fejét a térdével, nem lesz benne személyes töltet. Üzenetként szánja, hogy aztán vasárnap megalapozza a történelmet.

Sasha és Swann tanácskozik, következik a korábbi CW Bajnok küzdelme Noam Dar-ral szemben.

Noam Dar w/Alicia Fox vs. Rich Swann w/Sasha Banks  (2:52) 
Dar rögtön letámadta Swann-t, és nagyjából végig dominálta a meccset. Rich kontramanőverei közepette már Alicia is megpróbált beleszólni a kimenetelbe, de Sasha könnyedén elintézte őt. Swann-t innen már csak pillanatok választották el a győzelem megszerzésétől.. Nagyon örültek neki, de a dolgok lényegi része majd vasárnap következik.

Revival interjú. Charly főként arra kíváncsi, hogy mit tudnak a srácok Enzo megtámadásáról. A Revival persze ártatlannak vallja magát, mondván itt sem voltak az elmúlt hat hétben.. A videófelvétel azonban másról árulkodik. Elég gyatra magyarázattal állnak elő minderre, de váltig állítják, hogy nem ők voltak, és hogy ők nem vesztegetnék az idejüket Enzo-ra.

Cass a kommentátoroknál, ugyanis arra gyanakszik, hogy Corey támadta meg Enzo-t múlt héten. Graves kétségbeesetten állítja a dolgok ellenkezőjét, amit Cass végül elfogad. Kezet ráznak, az óriás pedig távozik.

Kalisto vs. Titus O’Neil (:51) 
Titus megmutatta Apollo-nak hogyan is kell ezt művelni.

Alexa Bliss érkezett a ringbe. Erre a szegmensre nehéz volna mit mondani. A “csináljunk hülyét Bayleyből” fejezet újabb felvonása volt ez, ami alatt terítékre kerültek a gyermekkori emlékek, egy tanárnő, egy ex-barátnő, és egy ex-pasi, aki mint kiderült az ex-barátnőhöz vonzódik. Kínos volt az egész, a közönségtől mintha jött is volna halkan a booring chant. Bayley megelégelte a dumát, nekiesett a Bajnoknak, de többre ezúttal sem vitte, mint legutóbb. Ismételten kapott egyet a bottal. Talán ez annak a jele, hogy vasárnap visszaszerzi az övet.

Enzo-t ismét lenullázták backstage, Cass pedig egyre dühösebben próbálja bizonygatni, hogy a Revival áll a dolgok mögött.

Austin Aries & Jack Gallagher vs. TJP & Neville – Tag Team mérkőzés (12:35) 
Sokat megélt összetétel, viszont sikerült kimondottan váratlant húzni azáltal, hogy Aries feladatta a küzdelmet Neville-lel, akinek visszatérése óta ez volt az első veresége a CW divízióban.

Roman eléggé szűkszavúan elmondja, hogy hamarosan megcáfolja Rollins korábbi állításait, valamint prezentálja majd, hogy miért ő a Big Dog, és hogy ez miért az ő területe.

Seth Rollins vs. Roman Reigns (18:14) 
Rollins türelmesen kezdett, próbálta minden egyes megmozdulásával kizökkenteni Roman-t, aki viszont nem hagyta magát, sőt, pillanatokon belül már az ő kezében volt az irányítás. Drive-bye a ring szélén heverő Seth-nek, majd Spear kísérlet, ám ezt Rollins hárítja egy rúgással. Nyomban kivágja Roman-t egy Clothesline-nal, amit követően a kötél fölött ugorva veti rá magát egykroi Shield testvérére. A szünet után már Roman irányít, és tartja folyamatosan padlón ellenfelét. Ülnek a Clothesline-ok, majd egy Big Boot, de a Superman Punch nem jön össze. Rollins hárít egy rúgással, amit lassan, de biztosan a Slingblade követ. Suicide Dive, majd egy Flying Clothesline, ám ezt Reigns megkontrázza a Superman Punch-csal. Kopogtat, de Seth kitör. Hogy aztán fölénybe kerüljön, Superkick az állra, de a tusból most Roman szabadul. Rollins a sarokról támadna, Roman viszont hárít. Visszatámadna, de Seth átfordul rajta, nyakba veszi, és jön a Powerbomb, amiből Reigns kontraképp durrantja a Superman Punch-ot. Ennek ellenére Rollins pillanatai következnek, amit Reigns sikeresen túlél. A Kingslayer megpróbálkozik az aduval, vagyis a Pheonix Splash értékesítésével. Ha picivel is, de elvéti.. Reigns készen áll a Spear-re, elsőre nem jön össze, másodszorra viszont – elkerülve egyúttal Rollins térdesét – már igen. Roman tudja, hogy megvan. Kopogtat, és ezzel hatalmas győzelmet arat.
Ami pedig Seth Rollins-t illeti; ez volt az első tiszta veresége a tavalyi SummerSlam-en elszenvedett óta.

Így állunk tehát az Extreme Rules előtt, vasárnap pedig eldől, hogy ki mire viszi majd.

10 című bejegyzés “WWE RAW 2017. május 29. – Memorial Day” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. 1. Elias Samson push? Na ne már!
  2. Az itteni youtube RAW 1óra 30 perc, az enyém 2ó10. Az mitől van?
  3.Elég jó műsor volt szerintem,nézhető,átlag feletti.
  4. Kalisto belerakja a szemetesbe Strowmant aztán Titus lenyomja a földre és nyer. Mi van? 😀

  Kedvelés

 2. Jól hallottam, hogy ezen az adáson nem olyan mértékben fütyülték ki Roman-t, mit eddig (pin-elésekor főleg)? Vagy csak a rajongó mondatná ezt velem…

  Kedvelés

   1. Eléggé ilyen semmilyen helyszínen volt a Raw nem voltak igazán smartok akik fújolják Romant. Rollinssal meg semmi nem történik mióta legyőzte HHH-t, mert ez a Joe elleni feud kb csak annyit ér, hogy legyen feudjuk…

    Kedvelés

 3. Ez egy jó RAW volt egyébként, Titus Brand szerintem vicces, én jókat szórakozom rajta.
  Látszik, hogy az Enzos sztoriból valami komolyabb is kisülhet + Corey Graves is be van iktatva a történetbe amit külön preferálok. Már kezdem azt hinni, hogy Big Cass támadta meg a saját társát és ezzel majd beáll a The Revival-hoz harmadiknak aztán alakítanak egy jó kis klikket, ki tudja 😀
  Külön tetszett az is, hogy a kommentátor asztalnál hepciáskodott Cassady Corey megjegyzése miatt amiről valamiért ezzel a farmerrel együtt Kevin Nash jutott eszembe.. 😀
  A főmeccs tökéletes volt, energikus meg minden, Seth karaktere szerintem nem sérült mert jól játszották ki a végét. Örülök Joe győzelmének is, elég szemfüles volt.
  Nagyon látszik, hogy Sasha jegelve van ezzel a feuddal, mivel Bayley most Alexával viaskodik nem tudnak vele mit kezdeni.. :/
  Jaa és Elias Samson rendes jó, remélem komolyan veszik a karakterét mert szerintem, ha foglalkoznak vele rendesen egy nagyon remek kis karakter válhat belőle, simán megnézném őt mondjuk egy Inti övvel, az meg, hogy Jobbereket kap csak jót jelenthet. Valószínű, hogy számolnak vele mert rendszeresen feltűnt a háttérben heteken keresztül egyes promók közben + Ambrose ellen debütált amit végül is megnyert szóval hajrá-hajrá 😀

  Kedvelés

 4. Seth új finishere nagyon gyenge.
  Ennél még Mahal full nelson slamje is látványosabb.
  Nem értem minek kellett elvenni tőle a pedigreet, mikor évekig használta.
  Elveszik tőle a curb stomp-t utána mikor már megszokták az emberek a pedigreet is, és kap egy ilyen nevetséges akármit…
  Akkor már kaphatott volna valami high flyer finishert.
  Mondjuk a frog splash-t úgyis szokta használni, vagy a phoenix splasht.

  Kedvelés

   1. De akkor ne egy ilyen gyenge finishert adjanak már neki!!! Ha nem jöhet vissza a curb stomp-t akkor legalább rendes finishert adjanak már neki pls!!

    Kedvelés

 5. Két részre szétszedett ER main event meccseken kívül elég halovány Rawra sikeredett ez is, jött a tipikus 3v3 midcarder-tagteam bajnokok vs kihívók meccs, Alexa már-már túlságosan dominálja a feudot Bayley ellen és ha nyárra összeakarják hozni a Bayley-Sasha feudot azt most jó irányba lehetne terelni, Bayler nyer hétvégén és címet véd Alexa ellen a GREAT BALLS OF FIREN (ilyen idióta nevet :D). Enzo megint kifeküdve most már lassan az egész roster gyanúsított lesz, hu vajon kitámadhatta meg őt… Joe okosan húzta be a győzelmet, de a legkevesebb esélye így is neki lesz hétvégén, Rollins-Reigns meg egy remek meccs volt ahol Roman megint heelként birkózott, de ezért hiteltelen már az egész egyik héten face másikon heel ez így nem működik IGAZI heelé meg nem merik kihozni, mert Vince fél a következményektől. ER card volt már ennél extrémebb is, de a fatal 5 way meccs az biztos, hogy nagyot fog szólni.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek