WWE RAW 2017. május 8. – Válaszcsapások

Szűk egy hónappal a következő RAW exkluzív gála előtt, az európai turné részeként a brit főváros ad otthont a flagship show aktuális epizódjának.. Dean Ambrose sétál a backstage-ben, amikor is megcsörren a telefonja. Angle keresi, majd közöl a Bajnokkal egy meglehetősen örömteli hírt. Dean szeretne valami hasonló jóval reagálni, mégpedig kihívóját illetően az Extreme Rules-ra. A hívás ezen a ponton megszakad, Ambrose viszont rögtönöz és az aréna felé veszi az irányt, hogy kibeszélje magából mondandóját.

Ambrose rögtön egy rossz, ugyanakkor érthető dologgal indít – Kurt Angle nincs itt ma este. A GM viszont rábízta a RAW irányítását, így örömmel jelenti be, hogy ma este ő a főnök, és hogy számos remek ötlete van a show irányításával kapcsolatban.. Megérkezik Miz és Maryse, az A-lister pedig természetesen nem ért egyet az elhangzottakkal, ugyanis úgy véli, hogy Ambrose irányítása alatt totális káoszba torkollik majd a műsor. Ambrose, bizonygatva igazát máris előrukkolna első ötletével, miszerint Miz a nyitó meccsben szerepeljen, de a hatszoros IC Bajnok gyorsan kitér a dolgok alól, mondván nemrég konzultált Stephanie-val, aki hallott Angle meglehetősen szokatlan tervéről a ma estét illetően, és tisztában van vele, hogy ha Ambrose egyedül irányítja a RAW-ot, akkor ez lesz a brand utolsó epizódja. Épp ezért – Stephanie megtette co-GM titulusba Miz-t, aki szerint így a műsor Awesome lesz. Dean belefojtotta a szót és egy éles váltással rátért az Extreme Rules-ra, ahol ígérete szerint nagy verést mér majd Miz-re, amit követően továbbra is ő lesz a Bajnok. Mizanin ezt erősen megkérdőjelezi a múlt héten történtek miatt. Emlékezteti Ambrose-t, hogy kiket győzött le a lehetőségért, Bálor-t, valamint Rollins-t. Dean nem vitatkozik, egyszerűen csak a sportszerűség keretei között kezet nyújt riválisának. Miz, ha ódzkodva is, de elfogadná – ekkor viszont megszólal Braun Strowman zenéje.
Érkezik Strowman, bal könyöke pedig felkötve. (Állítólag megsérült, műtétre is szüksége lesz, 4-8 kihagyással egyetemben!) Strowman elmondja, hogy nem érdekli ki felelős a ma esti show-ért, meg fogja szerezni, amit akar. Kivonta a forgalomból Roman-t a Payback-en, de ameddig Reigns járni képes, nem végzett vele. Braun azt tanácsolja Dean-nek, hogy hívja fel Steph-et és Angle-t is, és mondja el nekik, hogy amint rendbe jön a karja, véget vet Roman Reigns-nek. És ha mindez megtörténik, Brock Lesnar következik! Srowman érdekesnek találja, hogy múlt héten mindenki Lesnar-ról beszélt, holott ő volt az első, aki kimondta, hogy mit gondol róla.
Megjelent Kalisto is, aki a pár hete történt kukás incidenst sérelmezi. Bosszút, s ezzel együtt meccset akar Strowman ellen ma este. A Monster Among Men ismét tudatja, hogy nincs harcképes állapotban, viszont Kalisto-t még egy kézzel is elverné.. Ambrose kapva-kap a felvetésen, és kiírja a felek csatáját ma estére. Miz gratulál mindehez, mint mondja Dean még csak 10 perce van hatalmon, de máris véget vetett Kalisto karrierjének. Mi lesz a következő húzás – érdeklődik Mike. Ambrose-nak van válasza, mégpedig a nyitómeccs Miz-nek, amit Bálor ellen kell vívnia.

The Miz vs. Finn Bálor 
A múlt heti végjáték visszavágója, ami alatt most Bálor lehetőséget kap a revansra. Miz szinte azonnal menekülőre fogta, de sokra nem ment vele.. Bálor talán a szokottnál is keményebb és határozottabb stílust alkalmazott, ám az nem volt túlságosan leszűrhető, hogy mennyire járja át a ring környékét Wyatt aurája. Miz tehetetlennek bizonyult, sorba nyelte be az egyre komolyabb offenzívákat, amik végállomása a Coup de Grace lett volna, de Maryse mentette férjét a sarok alól. A reklámot követően már Miz dominált, és tartotta legalább annyira kézben a csatát, mint Finn nem sokkal ezelőtt. A Pelé Kick azonban fordulópontnak bizonyult, Bálor pedig innentől hengerelt. Miz érezte, hogy gond van, így nekilökte ellenfelét a sporinak, majd co-GM tisztségénél fogva utasította a mérkőzésvezetőt, hogy diszkvalifikálja Bálor-t.. Ez meg is történt, Miz már-már távozott volna, de megjelent Ambrose, aki hallani sem akart arról, hogy az ő show-ján ilyen körülmények között érjen véget egy csata. Újraindíttatta a küzdelmet, amit Bálor pillanatok alatt megnyert a Coup de Grace segítségével.
A korábbi Universal Bajnok ünnepelni kezdett, Wyatt viszont sehol..

Alexa Bliss az öltözőben, készül, hisz övé a második meccs. Nia érkezik, hogy megtudakolja mégis miért kezelte őt másképpen Bliss egy hete.. Alexa mindent mond, csak épp az igazat nem. Szépen kikerüli a tényeket, és egy kicsit méltatja is termetesebb társát. Jax ezzel szemben egyenes módon kijelenti, hogy amint Alexa végzett Bayley-vel, lehetőséget akar az övre. A Bajnok kissé megrémül, próbálja kimagyarázni a szitut és időt nyerni, de Nia nem tágít.. addig is ígéri, hogy vigyázni fog Alexa-ra és barinők lesznek.

Alexa Bliss w/Nia Jax vs. Mickie James w/Bayley
A közönség java inkább Bayley-vel volt elfoglalva a kezdésnél – ..will you be my girl. Alexa minden adódó alkalmat kihasznált, hogy kerülje a harcot, de Mickie mindannyiszor rendett a ringben, és azon kívül egyaránt. A kísérők egyelőre nem sok vizet zavarnak, de várjuk ki a végét.. A szünet után Bliss kezdeményezett, James pedig jobbára sínylette a támadásokat. Alexa okosan vállra ment, így Mickie nem tudott annyira hatékony lenni a folytatásban. Ettől függetlenül mindent megpróbált, és amint fölénybe került volna beavatkozott Nia.. Kevés sikerrel, Bayley pedig a lépcsőről vetette rá magát egy Crossbody-val. Az akciózás inkább Mickie figyelmét terelte el, ugyanis ennek hatására Bliss lerántotta őt a sarokról, majd könnyedén kopogtatta.
A győzelem nem volt elég számára, nekiesett James-nek, Bayley mentette, amit követően kikergette az aréna területéről. Nia-ra maradt a munka könnyű bevégzése, így valósággal átgázolt rutinos társán.

Ambrose egyeztet az adásmenetről, mire megérkezik Miz. Nem egyeznek ki a dolgokon, Miz pedig kihasználva “hatalmát”, meccsbe rakja Ambrose-t, méghozzá Bray Wyatt ellen az este későbbi szakaszára.

Samoa Joe interjú, amiben a Destroyer ismét kihangsúlyozta, hogy nem végzett Seth Rollins-szal. Ő irányítja a dolgokat és dönti el, hogy mikor van vége.. Rollins beugrott a képbe és megtámadta riválisát, pofozni kezdték egymást a backstage-ben, míg végül a bírók szétszedték őket.

Braun Strowman vs. Kalisto
Strowman mikrofont ragadott a csata előtt és kijelentette, hogy megtagadja a harcot sérülése miatt, nem utolsó sorban pedig egy szánalmas gyávának titulálja Reigns-t, aki nem mert vele férfi módjára szembe nézni.. A gong végül is csak megszólalt, Braun lerúgta Kalisto-t, pillanatokon belül pedig felhangzott Reigns zenéje.
Érkezett Roman, hosszas szemezés, majd egy meglehetősen felelőtlen támadás a Monster Among Men-től, hisz ennek 3 egymást követő Superman Punch a vége.. Kikeverednek a ringen kívülre, ahol Strowman másodpercekig képes csak feltartóztatni riválisát. Reigns a sérült vállat kezdi támadni hol puszta kézzel, hol a pózna, hol egy acélszék segítségével.. Braun végül meghátrált, Roman pedig diadalittasan ünnepelhetett a szorítóban.

Ambrose döntése nyomán újabb mérkőzéssel gazdagodunk ma estére, Seth Rollins egyéni küzdelmet vív majd Samoa Joe-val.

Tag Team Turmoil a Hardy Boyz kihívásának jogáért
Enzo & Cass vs. Sheamus & Cesaro 
A SAWFT-os srácok kezdenek jobban, Cass, majd Enzo is viszonylag könnyen dominálja Sheamus-t, aki végül egy Backbreaker-rel teríti le Amore-t.. A reklámot követően – kihasználva Sheamus korábbi akcióját – Cesaro gyötri Enzo-t. A Swiss Superman lendületben jönne, de Enzo okosan ellép, így ellenfele a póznának zuhan.. Amore nem teljesen tiszta, váltana, de Sheamus kiiktatja Cass-t. Ennek köszönhetően Cesaro-nak könnyű dolga van, jön a felütés, majd a Sharpshooter, amiben a kis ember kénytelen kopogni.
Sheamus & Cesaro vs. Slater & Rhyno 
Sheamusék azonnal lerohanták a bevonuló párost, és rögtön hatalmas verést szabtak ki rájuk. Első sorban Rhyno-t próbálták hatástalanítani, utána pedig a jóval kevesebb veszéllyel fenyegető Slater-t. Hatásosan, ugyanis Rhyno akárhányszor is akart segíteni társán, a heel duó nyomban tett róla, hogy sansza se lehessen. Heath magára maradt, hamar a Brouge Kick lett a jussa, amit követően Sheamus kopogtatta őt.
Sheamus & Cesaro vs. Gallows & Anderson 
Nem érződött a Professional Warriors-on, hogy ez a harmadik meccsük. Egyenlő ellenfeleik voltak a korábbi bajnokoknak, akik éppenséggel őket verték az övekért. A kihívói jog elérése minden létező erőtartalékot mozgósított, de nem akaródzott a srácoknak dűlőre vinni a csatát.. A reklámot követően nem sokkal már Magic Killer kísérletet figyelhettünk, de Cesaro mentette társát.. Ezután kitakarította a ringből Anderson-t, Sheamus pedig kiosztotta a Brouge Kick-et Gallows-nak, majd kopogtatott.
Sheamus & Cesaro vs. Golden-Truth 
A 2017-ben még veretlen Golden-Truth nagyon magabiztosan kezdett a soha vissza nem térő alkalom lehetőségétől. Lendületük viszonylag hamar megbicsaklott, miután Cesaro elkezdte Goldust térdét támadni, ami innentől könnyű célpontot szolgáltatott. A Sharpshooter ezúttal is villant, most viszont Truth mentette belőle partnerét. Átmeneti menekülés, ugyanis hamarosan egy fordítást követően Cesaro lekopogtatta ellenfelét.
A győztes csapat tovább folytatta a támadást, aminek Hardyék érkezése vetett véget. Jeff és Matt újra készen álltak arra, hogy összecsapjanak riválisaikkal, de azok – csak úgy mint egy hete – ismét menekülőre fogták. Az Extreme Rules-on következik a visszavágó.

Seth Rollins vs. Samoa Joe 
Az indulatok erősen munkálkodtak a kezdésnél, de ezt egyre inkább felváltotta a győzniakarás. Kiegyenlített csata zajlott sokáig, míg Joe elő nem húzta az adut, ami jelen esetben Seth nem egészen egészséges térdét jelentette. A Destroyer magabiztossá vált, Rollins vergődött, de végül megtalálta a módját a hatásos kontrának. Hárított egy Clutch kísérletet, majd kiosztott két Suicide Dive-ot, és egy Flying Clothesline-t. Joe-nak azonban minderre is volt válasza, elég hatásos. Kíméletlenül gyötörte Rollins-t, aki viszont megtörhetetlennek bizonyult. A nagy dulakodásban, pontosabban védekezés közepette Seth lerántotta a sarokvédőt, amit eztán megfejelt Joe-nak köszönhetően. A spori igyekezett visszarakni, Joe azonban nem hagyta, sőt, még egyszer nekivágta Rollins-t. A bíró diszkvalifikálta Joe-t, de ő ezzel mitsem törődött. Harmadszor is a köteleknek csapta a Kingslayer-t, majd befogta a Clutch-ba, aminek segítségével álomra szenderítette.

TJP vs. Jack Gallagher 
Perkins egy viszonylag rövid meccsen, kisebb csalást bevetve legyőzte Gallagher-t.. Megjelent Aries is, hogy mentse a vesztes felet TJ támadásából, így pedig minden jel arra mutat, hogy az Extreme Rules-on Triple Threat küzdelmet láthatunk majd a CW Bajnoki övért.

Alicia Fox vs. Sasha Banks 
Egy-egy pofonnal indítottak a csajok, majd Alicia pillanatai következtek. A meglepetés győzelmet viszont nem sikerült összehoznia, ugyanis Sasha valahogy megtalálta a módját a mielőbbi finish-nek azáltal, hogy a sarokról kiosztott Double Kneedrop-ot követően – ha nem is túl szabályosan -, de lekopogtatta ellenfelét.

Jövő héten címmérkőzés, Miz megkapja lehetőségét Jersey-ben az IC Bajnoki övre.

Bray Wyatt vs. Dean Ambrose 
Meglehetősen magas sebességi fokozatban kezdtek a srácok, semmivel sem tartalékoltak. Jöttek a komolyabb mozdulatok, de érdemben egyik sem talált be. Wyatt bemutatt egy elég kemény és rázós Suplex-szet ellenfelén, miközben Miz magabiztosan kommentálta a látottakat. A második etapban felgyorsultak az események, a csata vége felé közeledve pedig Miz is megjelent a ring mellett, hogy zavarja Ambrose-t. A Bajnoknak innentől két irányba kellett figyelni, ehhez képest meglepően jól állta a sarat. Nem fogtak rajta első körben Miz magánakciói, utána viszont már tehetetlen volt a címvédő. Wyatt élt a lehetőséggel, és kihasználta a felek közötti ellentétet. Megúszta a Dirty Deeds-et, kiosztotta a Sister Abigail-t, és megnyerte a mérkőzést.

Miz azért még megcsépelte Ambrose-t, majd magabiztosan kijelentette, hogy jövő héten elhódítja a Bajnoki övet.

Itt tartunk most, ami pedig Strowman sérülését illeti – minden bizonnyal valós. Erre nagy esélye van, hisz történet szerint eddig a válla volt sérült nem pedig a könyöke, ami az elmúlt öt napban az öt Tables meccstől – és az abból eredő spear át az asztalon kombóból – károsodhatott. Ha ténylegesen hosszabb kihagyásról van szó, akkor az a kreatív terveket is nagyban befolyásolhatja, elmaradhat többek között a Reigns ellen tervezett Extreme Rules PPV meccse is. A mai szegmensükre elsődlegesen azért volt szükség, hogy kiírhassák Braun-t a tévés adásról.

5 című bejegyzés “WWE RAW 2017. május 8. – Válaszcsapások” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Külföldi oldalak szerint Strowman sérülése valódi, jó eséllyel műtik is a könyökét, 1-2 hónap kihagyás. Ez alapján a következő két PPV-t kihagyja, SS-re jó eséllyel mehet.

  Rosszkor jött neki, folyamatosan fejlődött és a Reignses feudja is nagyon jó volt.

  Kedvelés

 2. Szerintem nem volt rossz adás. Az SD-ről áthozott arcok, plusz Bálor visszatérése jót tett a Rawnak. Szerintem régen volt egyszerre ennyi viszonylag felépített vagy érdekes feud: Dean-Miz, Joe-Seth, Roman-Braun, Wyatt-Bálor, stb. Ezek nekem mind érdekesek, vagy a promó vagy a még nem/ritkán látott párosítás miatt.

  A TT vonal halott, de Cesaroéknak jót tett a heel turn. Cesaro section ide vagy oda, a svájci soha nem nyer face-ként többet övet (vagy meccset…), így még lehet esélye. Én kifejezetten örültem, hogy ők nyertek, mert bőven megérdemlik, hogy övközelben legyenek és a TT meccseken is szépen szerepeltek. Golden Truth egy vicc csapat, szerintem bőven elég, hogy SD-n jobberek vagy bohócok ellen védenek öveket, a Raw ezt már nem bírná el a láthatatlan Lesnar mellett.

  (Nincs bajom Goldieval, sőt a tesójával TT-ben nagyon bírtam őket és a kora ellenére jó a ringben. Viszont nem nagyon lehet már vele tervezni, Truth-tal együtt a karakterüket teljesen leépítették, most nem bajnoki szinten vannak. A meccsen szerintem többször hibáztak is, vagy nem értették meg egymást vagy ritkán vannak ringben vagy simán öregszenek.)

  Kedvelés

 3. Nem volt egy rossz adás, Ambrose és Miz meglepően jobban működik egymás ellen itt a Rawn, mint az SD-n és szépen elvitték az egész adást. Bliss továbbra is nagyon jó, de itt Sashaval mi lesz, mert nem lehet minden héten elveretni vele Aliciát, hogy itt mikor lesz neki a heel turn az a jövő zenéje. Reigns-Strowman megint csak nem volt rossz, nagyon sajnálnám ha nem lenne meccsük az Extreme Rulesra konkrétan akkor nem tudom mi kerülne main eventbe a ppv-n. TT rész sima eredmény, Joe-Rollins már csak a sztipu a kérdés, Miz megint jól jött ki zsinórban már kétszer is vele zárult az adás ami bookingot tekintve nem biztos, hogy jövő héten bajnok lesz aztán meg ki tudja, csalások mindig jól sülnek nála ha ER-en Ambrose kikötéses meccsbe keveri ott is nagy esélye lehet már csak Maryse miatt is.

  Kedvelés

  1. Elképzelhető, hogy Strowman sérülése miatt nem folytatódott most a Wyatt & Bálor cucc. Mert akkor a Rules-ra berakhatnak egy többszemélyes contender meccset akár. Várjuk mi a helyzet Braun-nal.

   Kedvelik 1 személy

 4. Ez most egy laposabb adás volt, kihagyott ziccerekkel.

  Sajnálnám, ha Strowman tényleg lesérült volna, nagyon megnézném a harmadik meccset Reigns ellen, Summerslamen meg Lesnar ellen, és Reignsnek is jót tenne, ha elbukna egy feudot.

  A Bálor – Wyatt feud nem folytatódott, amit sajnálok, azt hittem Finn beleszól a Miz elleni mérkőzésbe, de ez elmaradt. Mondjuk még messze a gála, gondolom nem akartak előre poénokat lelőni.

  A tag team színtér nekem kezd kissé unalmassá válni, akárhogy itt vannak Hardyék. A Cesaro-Sheamus a Club és a Hardyk között játszódik az egész. Én nagyon örültem volna, ha a Golden Truth nyer. R-Truth pedig tök jó pankrátor ringben is meg a mikrofonnál is, fogalmam sincs, miért nem kezdenek többet vele.

  Rollins – Joe feud folytatódik, remélem ha lesz gálameccs, akkor ezúttal Joe nyer, és onnan mindkét karakter továbbindul más utakra. Kissé állóvízbe keveredtek.

  Tapogatózás megy, az ER-ig úgy néz ki kifogyóban az ötlet.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek