WWE RAW 2017. március 20. – Brooklyn útjai kifürkészhetetlenek

Két héttel a WrestleMania előtt a brooklyni New York-ból jelentkezik a RAW. Először is egy visszatekintést láthatunk a múlt heti főeseményről, ami alatt Foley fellázadt a felsőbb vezetés ellen. Seth Rollins mentette meg a Legendát attól, hogy egy kiadós verést szenvedjen el, tulajdonképpen bevállalta helyette, hisz Hunter csúnyán ellátta a baját. Mai adásunkat a GM nyitja, Mick Foley sebes létekkel halad a ringbe, mikrofont fog, a zsebéből pedig egy levelet vesz elő.

Olvasni kezdi, miszerint egy alázatos emberként áll ma itt előttünk. Egy emberként, akinek megtiszteltetés volt az, hogy a RAW GM-ének hívhatta magát az elmúlt 9 hónapban. Köszönetet szeretne mondani élete lehetőségéért Triple H-nek és Stephanie McMahon-nak, valamint a lehetőségnek, mely veszélybe sodorta akkor, mikor Mr. Socko-t belemosta Triple H képébe. Elnézést akar kérni, kevesebb, mint két héttel az év legnagyobb estéje előtt, és az utolsó dolog amit szeretne, hogy a problémája Stephanie-val mindennek útjába álljon. A GM hamarosan kifakad, hogy 31 év után, és 10 perccel a távozása előtt, mindössze egy fecnire futtja. Van valami, amit mindenképp el akar mondani, de nem tudja folytatni, ugyanis levágják a mikrofonját.
Stephanie McMahon érkezik a ringbe, hogy kifejtse véleményét a helyzet állásáról. Steph szerint megadta Mick-nek az arany lehetőséget, a legjobb munkát, de ő megtámadta Triple H-et. Egy ilyen fecnire tellett igen, mert Foley minden alkalommal elszúrta a dolgokat. Úgy cselekedett ahogy épp tetszett neki, nem pedig úgy, amit az üzlet, vagy a kemény döntések megkívántak. Mindezek fényében, Stephanie-nak annyi mondandója maradt Mick irányába, hogy ki van rúgva.
Megérkezik Sami, aki először is kijelenti, hogy amit Stephanie éppen tesz Foley-val az hiba. A kanadai úgy véli, hogy Steph-nek számos hibája volt a döntései során, a bökkenő pedig az, hogy senki sincs, aki az arcába mondja. A hölgyet nem különösebben hatja meg Sami véleménye, azt tanácsolja neki, hogy inkább támogassa ki a letört mentorát, hogy folytathassák a show-t. Zayn azonban nem tágít, belép a ringbe és kijelenti, hogy Mick 9 hónap alatt több becsületességet mutatott, mint amennyit Stephanie egész életében fog. Emellé még hozzáteszi, hogy Stephanie-nak szégyellnie kellene magát a történtek miatt. Stephanie reakciója lenéző: mint mondja – Sami nincs azon a szinten, hogy kritikával illesse, de még csak azon se, hogy egyáltalán beszéljen hozzá. Azt tanácsolja neki, hogy menjen vissza az öltözőbe, később pedig kitalálják, hogy miként orvoslják a problémát. Zayn szerint okos dolog volna távozni és hátra menni, de ő inkább aszerint cselekszik, ami helyes.
Pillanatokon belül megérkezett Samoa Joe, Stephanie pedig rögtön ki is írta a két szupersztár közötti összecsapást. Zayn egy Top Con Hilo-val kivetődött riválisára, majd a ringben kezdte hergelni magát a csatára.

Samoa Joe vs. Sami Zayn
Ez a mérkőzés is tekinthető egyfajta PPV visszavágónak. Sami feltüzelt állapotban harcolt, az akarás ezúttal is megvolt, többre viszont, eredményességre nem vezetett. Alig kevesebb, mint tíz perces csatát produkáltak a srácok, Joe bevetette a Kokina Clutch-ot, amivel be is zsebelte a győzelmet. A Destroyer megállíthatatlannak tűnik, egyelőre senki sem találja az ellenszerét.

Foley távozni készül az épületből, útja során pedig szupersztárok hadába botlik. Lezajlik a búcsúzkodás, Bayley-nek is jut egy ölelés, de Hunter-t látva a Women’s bajnok inkább elsétál. A COO gúnyosan remek napot kíván Foley-nak, aki se szó, se beszéd távozik az épületből..

Ismét láthatjuk a múlt heti adás végén történteket, majd azt, hogy Seth visszatért Birmingham-be a rehabilitáció érdekében. Cole ezután műholdas kapcsolatot létesít Kevin Wilk-kel, aki Rollins állapotáról tesz jelentést. Elmondása szerint az Architect sérülése súlyosbodott, de sokkal rosszabb is lehetett volna a helyzet, ha nem visel térdvédőt. A kezelés a várakozásaihoz képest jobban halad, Seth-et pedig a legmotiváltabb és leghajtósabb személyként jellemzi, akit valaha is látott. Sosem mondta Seth-nek, hogy készen áll majd a Mániára, és jelenleg nem is néz ki úgy a helyzet. Hozzáteszi: nincs az az orvos, aki engedélyt adna Seth szereplésére.

Charlotte Flair vs. Dana Brooke
A múlt heti összetűzést követően, Dana most meccs formájában is megkapja a törlesztés lehetőségét. Bátran kezdett, és mondhatni, hogy dominálta a négyszeres bajnokot. Charlotte nem igazán tudott mit kezdeni ellenfelével, a közönség pedig magával a mérkőzéssel, aminek egy ponton hangot is adtak a we want Paige rigmussal. Charlotte végül kiosztott egy Big Boot-ot, amit követően könnyedén kopogtatta egykori tanítványát.

Stephanie halad a backstage-ben, ahol a Women’s bajnok Bayley-be botlik. Udvariasan megkérdezi, hogy nincs-e szüksége egy ölelésre, Bayley azonban elutasítja. A bajnok bevallja, hogy miközben felnőtt, csodálattal tekinett Stephanie-ra, amiért ilyen erős nő. Mióta Mick a RAW-ra hozta a legutóbbi brooklyni adáson, Bayley csak azt látja, hogy Stephanie az emberek megsértésére használja az erejét.
Steph nem marad adós a válasszal, valamint a lehetőséggel, hogy újra megkérdőjelezze Bayley jogosultságát a címre. Bejelenti, hogy Nia Jax ma este újabb lehetőséget kap arra, hogy kiharcolja magának a WrestleMania szereplést, de ezúttal egy diszkvalifikáció nélküli csatában. Ha ma este legyőzi Bayley-t, részese lehet a címmérkőzésnek, ami így Fatal 4 Way-é alakul.

Chris Jericho érkezik a szorítóba, hogy megrendezze a Highlight Reel-t. Mai vendége nem más, mint a “valódi” Kevin Owens, akinek barátságára nincs szüksége, hisz van elég barátja, többek között itt Brooklynban – THA FANS OF JERICHO…CHEER ME ON MAAAAN. Kevin hidegvérűnek és bérgyilkosnak nevezi magát, de nem ez a helyzet. Jericho mutat nekünk egy képet az akkor 16 éves Owens-ről, aki Y2J pólóban látható. Chris szerint nem úgy néz ki, mint egy megélhetési bunyós, sokkal inkább, mint Jericho rajongója. Jericho hatása Kevin Owens-re nem ért véget 2000-ben, folytatódott 2014-ig, amikor is felnőve Kevin aláírt a WWE-hez. Ekkor hozzá fordult tanácsért, amiről ismét képi bizonyítékot kapunk. A WrestleMania-n, Kevin Owens igazi arcát akarja látni, azt, amit a FastLane-en is láthattunk. Újabb kép, amiről Y2J szerint megállapíthatjuk, hogy ideges és megfélemlített. Sosem voltak barátok, mert ebben az esetben egyenlőek lettek volna. Chris ugyanakkor tisztában van vele, hogy ő Owens hőse és példaképe. Kevesebb, mint két hét múlva Owens szembenéz majd a hősével. Ha azt gondolja, hogy fájdalmas volt elveszíteni a Universal bajnoki címet, várja hogy mennyire fog fájni mindez a WrestleMania-t követően.
Chris végezetül szeretné megtudakolni Owens-től, hogy tudja-e mi történik mikor hátbaszúrja és elárulja Jericho-t? Kevin neve már-már a listára kerülne, de ekkor megjelenik Joe. Eltereli Chris figyelmét, Owens pedig hátulról támad. Kiadós verésben részesíti a bajnokot, majd kiosztja neki a Pop Up Powerbomb-ot. Összetépi a listát, s mint aki jól végezte dolgát: távozik.

TJ Perkins vs. The Brian Kendrick
Számtalan összecsapásuk után sok újatt nem mutathattak egymásnak, legalábbis Perkins szerint. TJP lendületesen harcolt, Kendrick viszont ügyesen és rutinosan. Kihasználta ellenfele szórakozottságát, majd gyorsan kiosztotta finisher-ét, amit követően kopogtatott.

Goldberg és Lesnar rivalizálására tekinthettünk vissza, ami főként azt a célt szolgálja, hogy a felek távollétében véletlenül se feledkezzünk meg arról, hogy a közelgő WrestleMania-n ismét, s vélhetően utoljára küzdenek meg egymással.

Sheamus és Cesaro társalognak, amikor is megjelenik Stephanie. A hölgy bejelenti a párosnak, hogy Foley távozásával újfent ki kell harcolniuk a jogot, hogy a WrestleMania-n a bajnoki övekért szállhassanak ringbe.

Bayley vs. Nia Jax – No DQ Match (Ha Nia győz, Fatal 4 Way-é alakul a WrestleMania-n esedékes címmérkőzés)
Nagy a tét, egyik félnek sem mindegy, hogy milyen formátumú lesz az a címmérkőzés. Bayley bátran kezd, de lendülete hamar megakad. Charlotte és Sasha is figyeli a küzdelmet, előbbi feszülten, utóbbi magabiztosan. A ringen kívüli harcban sem osztanak túl sok lapot számára, Nia jóformán azt csinál vele, amit csak akar. Nekilöki a lépcsőnek, újra nekirontana, de a bajnok elgurul onnan, így Jax az acélnak csapódik. A reklámot követően Nia továbbra is dominál, amit a közönség nem igazán méltányol. Sőt, tulajdonképp az egész összecsapást unják, aminek egy ponton hullámzással adnak nyomatékot. Ami a csatát illeti: Nia nem enged a monster üzemmódból, Bayley felpofozza, amire viszont csak jobban bedühödik, és megbünteti a bajnokot. Egy széket is hadrafogna, de a bajnok ezen a ponton ellenáll, és fordítani tud. Bayley pillanatai következnek, majd mennek is legalább olyan gyorsan. Jax az első adandó alkalommal lezárja a mérkőzést, kiosztja a Samoan Drop-ot és lekopogtatja a címvédőt.
Nia tehát sikerrel vette az akadályt, így a WrestleMania-n ő is ringbe léphet a címért.

Michael Cole már a ringben, szólítja is Triple H-et, aki újfent a Seth Rollins nevezetű témakörrel foglalkozik majd. Hunter csalódott a Rollins-szal kapcsolatos fejlemények miatt, ugyanis élete legjobb formájában volt. Továbbá úgy tartja, hogy kizárólag Seth hibája az, hogy kihagyni kényszerül a WrestleMania-t. Történt mindez, mikor Seth helyette inkább a tömegre hallgatott. Ez függőséget okoz, ugyanakkor bizonytalan dolog. Seth-nek szüksége van a rajongókra azért, hogy igazolják mennyire jó, Hunter pedig pontosan tudja, hogy milyen jó. Seth a tömeg morajlásának függőjévé vált. Mikor múlt héten eldobta a mankót, a hely kötetlenné vált úgy fél percre, de aztán a szart is kiverte Seth-ből, aki üvöltött a fájdalomtól. Cole arra kíváncsi, hogy van-e valami, amit másként tenne HHH Seth-tel kapcsolatban. Hunter szerint mikor először meglátta őt, azt gondolta ez a srác a jövő. Megmutatta neki az utat, átadta az építésznek a tervrajzot. Viszont amikor a dolgok nem az ő módjai szerint haladtak, Seth nyafogni kezdett. Triple H kijelenti, hogy hivatalosan is végzett Seth Rollins-szal. Végezetül megkéri Cole-t, hogy ezt a WM jegyet tartalmazó borítókot adja át Rollins-nak ha összefut vele…
Hunter elindul kifelé, de hirtelen megfordul. Kissé meglepően bejelenti, hogy hajlandó összecsapni Rollins-szal a WrestleMania-n, hisz mindenki ezt akarja. Egyetlen feltétele van csupán, mégpedig, hogy jövő héten, hat nappal a Mániát előtt Rollins aláíron egy kármentesítési szerződést, aminek értelmében nem lesz lehetősége nyafogni, vagy perelni az esetleges következményekért, vagy azért, ha Hunter megnyomorítja őt a WrestleMania-n. Triple H vs. Seth Rollins, The Game vs. The Architect a WrestleMania-n szemtől-szemben, mindehhez csak annyit kell tennie, hogy jövő héten aláírja a dokumentumot.

Cesaro & Sheamus vs. Enzo, Cass & Gallows, Anderson – 2on4 Handicap Match (Ha Cesaro és Sheamus veszít, nem vehetnek részt a WrestleMania-n)
Gallows és Anderson még a kezdés előtt megtámadták Enzo-t és Cass-t, így tulajdonképp nem is volt ez handicap csata. A négy srác egymásnak tett eresztbe, amit Sheamus és Cesaro surranópályán használt ki. Anderson megkapta a Brouge Kick-ket, amit követően már csak a kopogtatás maradt hátra.

A New Day – egy előre felvett WrestleMania promócióval – a backstageből jelentkezik, még véletlenül sem engedik őket az élő közönség elé, főként a múlt hétvégén kirobbant Paige botrány miatt, aminek Xavier is aktív részese volt.

Austin Aries vs. Tony Nese 
A bajnoki cím kihívójának nem jelentett különösebb nehézséget Nese legyőzése.

Lesnar és Goldberg sztorijának második része, ami a visszatekintést illeti. A két szupersztár jövő héten, hat nappal a WrestleMania előtti szemtől-szemben áll majd egymással Philly-ben. Vajon miként reagál Goldberg a pár héttel ezelőtti F5-re, amit elszenvedett?

Roman Reigns vs. Braun Strowman 
Ahogy arra számítani lehetett, kemény küzdelmet kaptunk. Roman indított jobban, Strowman viszont egy jól időzített Clothesline-nal elkapta ellenfelét. Fordulópont volt, következett az a szakasz, ami alatt Braun darált. Reigns rendre visszajött, már-már fölénybe került, Superman Punch, majd egy újabb, ezt azonban már hárítja Strowman. Sokra nem megy vele, ugyanis az ezt követő támadási kísérletéből Roman kontrázik a második Superman Punch kíséretében. Strowman kidőlt, Reigns készül a Spear-re, de ekkor megszólalnak a harangok… Másodpercekkel később, Undertaker a ring kellős közepén, a két szupersztár frontvonalában. A DeadMan felméri a helyzetet, majd egy kisebb hezitálás után megragadja Strowman torkát, és kiosztja a Chokeslam-et. Az erre fordított időért viszont drágán fizet a Fenomén, ismét szembefordul Roman-nel, de a BigDog szinte azonnal leteríti a Spear-rel.

Reigns elindul kifelé, a bejáratnál visszanéz, s azt látja, hogy leendő ellenfele talpra áll. Undertaker jelzi neki, hogy a WrestleMania-n eljön a végzet, Roman azonban magabiztos tekintettel állja a sarat.

Ezekkel a képekkel zárul az adás.

(Brock Lesnar az adást követő Dark szegmensben jelent meg, s ahogy az ilyenkor lenni szokott: Big Show-nak osztott ki egy F5-öt.)

12 című bejegyzés “WWE RAW 2017. március 20. – Brooklyn útjai kifürkészhetetlenek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A befejező szegmens előrevetített egy olyan rémképet is, hogy Roman-nel face szerepben akarják elveretni Takert, egy Braun közbeavatkozással. Ez még annál is rosszabb script lenne, mintha simán megverné tisztán.

  Egy Triple-Threat menekülési út lehetne az alapjaiban elrontott bookolásból, de jó eséllyel Vince csőlátásával – “nyomjuk Romant, amíg agyon nem verik az utcán egy péklapáttal” – észre sem veszi.

  Az adásban gyakorlatilag semmi nem történt.

  Hunter remek heel és elismerésem, hogy ennyi évesen ilyen formában van. Viszont tényleg 50 körüli emberekkel kell feldobni egy WM-et? HHH, Goldberg, Taker, gondolom majd befut még valamikor Rock és HBK is dumálni kicsit.

  Azt meg még hány WM-en akarják ejátszani, hogy HHH a csúnya, legyőzhetetlen authority, aki ellen a szegény, és jellemzően sérült szuperhősnek esélye sincs? Bryan, Reigns, Rollins, többet láttunk már ebből, mint Memorial Battle Royalból.

  Kedvelés

  1. Taker slow motion match, Goldberg 58seconds meccs… s igen,tuti bejön Rock szövegelni, HBK meg hörögni egykettőt 😀 😀 . De engem igazából nem is a koruk zavar,hanem a korukkal együtt járó igen észrevehető lassúság is, meg törékenyebbek is azért…

   Kedvelés

  1. ha nem lett volna rajta térdvédő…. mikor HÁTULRÓL ütötte a mankóval…számit is valamit? Jól írod. 😉

   Kedvelés

 2. Könyörgöm Istenem mindenre ami szent csak még egy győzelmet The Undertakernek!!! Eddig nem volt bajom Roman-el de ha elveri Takert minden egyes videót amiben akár 1mp-ig szerepel instant dislikeolom.
  Sírás lesz a végeee…

  Kedvelés

 3. Nekem is fura ahogy a Fastlane óta bookolva van Strowman. Előzőleg kihátrál Takertől mutatva a tiszteletet most meg hátba támadta volna, illetve Reigns megint szuperhősként van kezelve amit pár évvel ezelőtti Cenanál is csak gyűlölni lehetett. Meg mi volt az a Taker arckifejezés a Chokeslam után, hogy már a Chokeslam kiosztása fájt neki vagy csak tudta maga a karakter, hogy belefordul Reignsbe? Rollins-Hunter feudon kívül továbbra is kusza az egész Raw, WM után jó lenne normális útra téríteni az adást.

  Kedvelés

   1. Akkor jól éreztem, bár kb mindenki ilyen arcot fog vágni, ha Takert Reigns így vonultatja vissza, egyszerűen számomra továbbra is érthetetlen, hogy mi lesz itt Reigns karakterével, mert ez a feud nálam továbbra is nagyon kockázatos végkifejlettel kecsegtet.

    Kedvelés

 4. Nagyon remélem, hogy a Reigns vs Taker-t átvariálják egy Triple Threat küzdelemmé, ahol értelemszerűen Strowman lenne a harmadik fél. Igaz, hogy neki lenne a legkevesebb esélye, de valamelyest csak feldobná ezt a mérkőzést.

  Kedvelés

 5. Lényegileg időhúzás volt az egész adás. Ami nagyon zavart, hogy Roman most simán odaállt Strowman elé, simán megrendítette többször, ellenállt neki. Komolyan ennyi volt Braun pusztító streakje csak azért volt, hogy aztán levágassák Reigns-szel??? Ez nagyon gáz.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek