RAW Összefoglaló, október 23. – Roman lemond a címről

Hat napra vagyunk a történelem legelső All-Female PPV-jétől, de persze a jövő pénteken megrendezésre kerülő Crown Jewel sem elhanyagolandó, miközben a Rhode Island államban található Providence városában tesszük le székhelyünket.

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekintheted meg a RAW-t!

Az adás nyitányán nem más érkezik, mint a regnáló Universal Champion, Roman Reigns! Magához képest szokatlanul, pólóban és farmerban mutatkozik. A következő percek abszolút valósak, egy pillanatnyi megjátszás sincs mögöttük.. Roman úgy érzi bocsánatkéréssel tartozik. Hónapokon keresztül, Roman Reignsként azt beszélte állandóan itt lesz és harcosbajnok módjára viselkedik majd. Ez mind hazugság. A valóság az, hogy őt Joe-nak hívják és tizenegy éve küzd leukémiával, amely most visszatért az életébe. Ennél fogva, nem képes ellátni a bajnoki kötelezettségeit. Nincs más választása, mint lemondani a Universal Championshipről. Fogadja a jókívánságokat, de nem azért mondja ezt most, hogy szimpátiát generáljon. Mint mindenkinek, neki is megvan a maga sorsa. 22 évesen diagnosztizálták nála a betegséget, de volt szerencséje újratervezni. Akkortájt, nem volt hol laknia, nem volt pénze, a gyermeke azonban úton volt e világra. A focinak befellegzett, a WWE viszont esélyt adott neki egy új kezdetre. Egy valóra vált álom volt az egész, függetlenül attól, hogy éltették, vagy kifütyülték. Reagáltak rá, és nincs is ennél fontosabb. A helyzet az, hogy az élet nem mindig azt adja ami érdemlünk. Most az jön, hogy hazamegy és a családja mellett a gyógyulására figyel majd. Félreértés ne essék: ez most nem egyfajta visszavonuló-beszéd. Amint újfent legyűrte a leukémiát, visszatér majd, de nem pusztán a címekért és a csúcsért, hanem, hogy bebizonyítsa a világnak, a rajongóinak, a barátainak és a családjának, hogy felül tud kerekedni a nehézségeken. Legyűri ezt, és hamarosan visszatér!
Roman lerakja a címet, kivonul, ám elésiet Rollins és Ambrose. A Shield tagjai összeölelkeznek, s mindhármuk szemét könnyfátyol borítja el.

A színfalak mögött is zajlottak az események, sorra biztosították a támogatásukról Romant a kollégák.

Finn Bálor vs. Bobby Lashley 
Lio a szokásos vehemenciájával hypeolta Lashleyt, aki annak rendje és módja szerint dominált Bálorral szemben. Az ír fenegyerek azonban nem adta olcsón a bőrét, sőt: kisvártatva sikerült annyira előnyös helyzetbe kerülnie, hogy aztán gyorsan kopogtatni tudja Lashleyt.

Dolph Zigglert és Drew McIntyre-t láthatjuk azok után, hogy feleleveníthettük a legutóbb történteket.. McIntyre azt vallja, hogy inkább támadott, semmint hogy őt támadják meg. Szerinte Strowmannek nagyobb szüksége volt rájuk, mint nekik rá. Kijelenti, hogy nem fél tőle. Ziggler a címvédést, valamint a World Cup megnyerését tartja szem előtt. McIntyre elindul, hogy levadássza Strowmant..

Sasha Banks (w/Bayley és Natalya) vs. Ruby Riott (w/Sarah Logan és Liv Morgan)
A mérkőzés végéhez közeledve elszabadultak az indulatok, és bár Sasha benntartotta Rubyt a Bank Statementben – ő maga is kicsúszott a ringből, hogy rendre teremtse a Squad-tagokat. Ruby ezután kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és a Riott Kicket követően kopogtatott a győzelemért.

A DX párosa következik. Hunter szerint agy szavakkal megy a dobálózás. Egyike volt ezen szavaknak a félelem is. A félelem, amely távoltartotta őt a zakó levételétől és az iroda elhagyásától. A félelem, amely visszavonultan tartotta Shawnt. Hunter szerint ez harmatos próbálkozás volt, hisz a múltkor produkált szegmensnél azért több kell, hogy maguk alá csináljanak. Lehet, hogy öregek, ugyanakkor az is meglehet, hogy még mindig jobbak, mint bárki más. Ez az X azt jelenti, hogy 22 éve futtatják a helyet. Mikor meglátod ezt az X-et, tudod, hogy jobbak voltak mindenki másnál. Van egy másik X is, amely azt jelzi jobbak. Az X, amely azt hirdeti, hogy a jövő itt kopogtat az ajtón. Shawn közli, hogy azt a helyet is ők futtatják. Nem a nosztalgiáért mennek a Crown Jewelre, hanem hogy jól valagbarúgják a Brothers of Destructiont.
Kane-t és Undertakert láthatjuk egy temetőben, amint előrevetítik a DX nem oly távoli jövőjét.

Érkezik a bejelentés, amelynek értelmében Braun Strowman és Brock Lesnar egy az egyben ütközik majd a Crown Jewelen a Universal Championshipért.

Paul Heyman érkezik, és mindenekelőtt a legjobbakat kívánja Roman Reignsnek. Megtisztelő ennek a rosternek a tagjának lenni, és megélni azt a fajta nagyságot, amely bekövetkezett nemrég. Amikor láttunk, az maga volt az áldozat. Roman Reigns áldozatot hozott, miután elismerte, hogy nem tudja teljesíteni bajnoki kötelezettségeit, márpedig a cím a lehető legjobb bajnokot igényli. Mit tehetünk a történtek után? Roman Reigns az első, aki elismeri, hogy a shownak tovább kell pörögni. A Crown Jewelen, Brock Lesnar egy az egyben csatázik majd Braun Strowmannel. Csak egyikük ápolhatja majd tovább a Roman Reigns által hátrahagyott bajnoki örökséget. Csak egyikük lehet méltó a cím birtoklására, és az hétszentség, hogy nem Braun Strowman az. Ebben a meccsben csakis egy valaki méltó erre a címre. Csakis az egyikük fektetheti majd le a címet az oktagonban azt hangoztatva, hogy igenis ő a legjobb bajnok, akit a WWE kínálhat. Ez a személy nem más, mint Brock Lesnar!
Braun Strowman baktat be, miután Heyman megpróbálta jól lealacsonyítani Lesnarhoz képest. Strowman szeretné ha Heyman átadna egy üzenetet az ügyfelének, ami arra vonatkozik, hogy meg fogja verni a Crown Jewelen. Ezután visszahozza a címet a RAW-ra, itt lesz vele minden héten, és ezer százalék, hogy Roman Reigns lesz az első, aki visszavágót kap ha eljön az ideje. Ami Brock Lesnart illeti: ő ezeket a karokat fogja megízlelni!
Strowman megfordul, egyenesen a Claymore Kickbe! McIntyre lecsapott..

Elias vs. Apollo Crews
Apollo lendülete egy hétig tartott, hisz Elias máris feltartóztatta őt a győzelme kíséretében.

Elias visszatért, hogy énekeljen, de Corbin nem hagyta neki. Az ideiglenes GM annyira túlfeszítette a húrt, hogy Elias végül szilánkosra törte a hátán a gitárt.

Jön a szerződés-aláírás. Elsőként Belláék, majd Rousey lép a kötelek közé. Nikki nem hajlandó bemerészkedni, pláne nem harcolni Rondával itt és most egy Providence-hez hasonló városban..
Ronda közli, hogy nem balhézni van itt. Annyit akar, hogy Nikki aláírja a szerződést. Egyetlen ujjal sem szándékozik bántani, egészen vasárnapig. A szavát adja, de azért odamar, mondván, hogy a mamája azért is szégyellné magát ha hátraközött kézzel hozzá tudnának érni..
Nikki rámegy Rousey anyjára, de nem tudja kiprovokálni a bunyót. Ronda még annak sem ül fel, hogy Nikki megpofozza. Ő is aláírja a szerződést, majd megjegyzi, hogy vasárnap véget vet Nikkinek.

Seth és Dean egyértelműsítik, hogy ma este csak a győzelem elfogadható számukra. Teszik amit mindig is szoktak, nyernek, és Romannek ajánlják a sikert, amellyel RAW Tag Team bajnokokká válnak.

Nia Jax vs. Dana Brooke vs. Tamina vs. Ember Moon
A négy lány közül utóbbinak sikerült jobban tettekre váltani a szavakat, hisz az Eclipse-et követően megnyerte a csatát.

Trish és Lita tartanak egy kis emlékeztetőt Alexáék számára, amikor is megjelenik Foxy, hogy beléjük kössön. Érkezik Mickie is, ezzel pedig elszabadul a pokol. A HoF-duó végül alaposan visszavág, és megcímzik az üzenetet vasárnapra.

Dean Ambrose & Seth Rollins vs. Dolph Ziggler & Drew McIntyre (C) – RAW Tag Team Championship 
A kezdetektől igen pörgős összecsapás újabb és újabb szinteket öltött, miután egyik duó sem tudta dűlőre vinni a dolgokat.. Ahogy arra számítani lehetett, megjelent Braun Strowman, aki kipofozta McIntyre-t az arénából. Ziggler magára maradt, majd a helyzetre eszmélve megpróbált előnyt szerezni, de Dean megakadályozta, Rollins pedig egy Stomppal szerte foszlatta a címvédésre vonatkozó reményeit..

Új Tag Team bajnokaink vannak, ám az igazi splusszpoén még csak ezután jött.. Ambrose kiosztotta a Dirty Deedset Rollinsnak, és az összes felgyülemlett stresszt levezette rajta egy kíméletlen heel turn kíséretében.

Döbbent arcok a lelátón, így ért véget az adás!

17 című bejegyzés “RAW Összefoglaló, október 23. – Roman lemond a címről” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Baszod……… Sose voltam az a nagy Roman fan, hogy finoman fogalmazzak, de ilyen súlyos dolgot még a legmerészebb álmaimban se kívántam volna neki és a kurva életbe, hogy beismerem, de érző lényként én is megkönnyeztem az adás elejét, szóval remélem, hogy minél hamarabb felépül! Viszont minden rosszban van valami jó, ha szabad ilyet kijelenteni, mert ez az Ambrose turn a körülmények miatt zseniálisra sikerült.

  Kedvelés

 2. Hogy a showhoz is hozzászóljak. Dean turnje egyszerre volt remek és borzalmas. Most kellett meglépni, már haszontalan a SHIELD szó, legalábbis addig, amíg Roman meg nem gyógyul.
  Ha a Crown Jewelen nem Braun nyer, agyfaszt kapok. Simán lehetne adni neki egy runt egészen a WM35-ig, ahol Drew elverheti. Ha meg ez sok időnek tűnik, akkor veszítsen majd a rumbleön Drew ellen, és a WM35-ön menjen egy Drew vs Seth, vagy egy Drew vsDean, vagy Drew vs Finn. Annyi jó opció van.. Legyen már valami :’D

  Kedvelés

 3. Az első feud amibe belecsöppentem, Roman, valamint Chris és Owens közti feud volt. Ő volt az első birkózó, akit láttam és kedveltem meg.
  Elkezdtem követni a WWE-t valamint őt és egyből megkedveltem. Ahogy egy előttem szóló írta, én is elkezdtem látni elég gyorsan, hogy megvannak a hiányosságai -nem is kevés- és azzal is, hogy le akarják nyomni az emberek torkán. Viszont addigra már bírtam a csávót.

  Remek birkózó.

  Az alapján, amit a ringen kívül láttam belőle és amit az emberek mondanak és mondtak róla, az jön le, hogy valószínűleg egy jó ember is.
  Megérintett, hogy ez történ vele ahogy az is, ahogy a SHIELD tagjai őszinte reakcióit láttam. Végtelenül sajnálom ami történt és tragikus, hogy 11 éve küzd ezzel a kórral.

  Viszont nem visszavonult… Nem, mivel győzni fog a kór felett megint. Illetve nagyon bízom benne, hogy így lesz.
  Leati Joseph Anoaʻi! Várunk vissza, gyógyulj meg, majd szerezd vissza ami, egyszer már a tiéd volt!
  Thank You Roman.

  Kedvelés

 4. Egyszerűen az élet nem oszt könnyű lapokat. Reigns várt, várt, várt, kijött hétről küzdött és bizonyított, hogy egy part timer egyszerűen nem érdemli meg a főövet a cégtől. Összeáll újra a Shield, de egyszerűen nem megy minden ilyen rendben. Reigns visszavonulót fúj, DE NAGYON REMÉLEM, hogy minél előbb visszajöhet. Lehet őt szeretni, lehet őt utálni, itt volt minden héten és a legfontosabb amit mondott, hogy reagálnak rá az emberek. Várunk vissza bajnok!

  Remélem Strowman nyer és jöhet az övért Strowman-McIntyre feud. Drew minden héten lenyűgöz, hogy mennyire megcsinálta magát a 2009-es karakterhez és még a TNA-s időszakához is képest.

  Dean heel turn ami a Shield totális összeomlását jelenti újra, Nagy feud lehet még kettejük újabb párharca.

  Nagy érzelmű adás volt, emlékezetes marad.

  Kedvelés

 5. Amit ilyenkor muszáj elmondani, nem túl nagy Roman fanként, hogy mi, pankrációt szerető emberek SOSEM az embert booztuk, hanem a pankrátort. Sosem Leati Joseph Anoaʻit, (aki néz UpUpDownDown-t, az azért tudja hogy Reigns civilben egy nagyon rendes, szimpatikus ember) hanem Roman Reignst. Ennek ezer oka volt, Vince, promók, in-ring (bár be kell vallani, hogy az utóbbi 2-ben azért fejlődött az évek alatt), viszont mindez ilyenkor teljesen lényegtelen, a legfontosabb, hogy gyógyuljon meg, és térjen vissza, erősebben, mint valaha.
  Szóval gyógyulj meg, jobbulást!

  Kedvelés

 6. 2 éve követem a WWE-t és ha megvetés jár érte, ha nem, büszkén mondhatom, hogy Roman Reigns fan vagyok azóta mióta követem az adásokat. Elismerem, hogy AJ Styles és Seth Rollins jobb birkózók, elismerem, hogy Miz és Owens utánozhatatlanok a mikrofonnal, és hogy Roman nem a legjobb inring képességekkel rendelkező birkózokhoz tartozik, de az első pillanattól kezdve az abszolút kedvencem. Konkrétan nem tudom megmondani miért, hiszen nem a legjobb inring wrestler, nem a legjobb a mikrofonnal, de mégis a legnagyobb rajongóbázissal rendelkezik és én is odatartozom… Megszólal a jól ismert zene, óriái hangorkán a nézőtérről, és egy tipikus pankrátor kinézetű srác kényelmesen besétál a ringbe, és mindenét otthagyja azért, hogy mi jól szórakozzunk. Idővel a cég arcává válik, a nehézségek ellenére is, és akármilyen reakciót is váltson ki az emberekből, ha Roman Reigns van a képernyőn óriási reakcióözön és nézettség lepi el a WWE internetes felületeit. Nem ismerem személyesen, de amennyit látok belőle, abból azt szűrtem le, hogy egy nagyon jó ember, óriási szívvel. Természetesen továbbra is követem a WWE-t és élvezem a kiváló képességű szupersztárok által bemutatott showt, de visszavárom Roman Reignst a ringbe és biztos vagyok benne, hogy vissza is fog térni, miután egy óriási Superman Punch-Spear kombóval kifekteti a leukémiát.

  Kedvelés

 7. löszőr is minél hamarabbi gyógyulást Romannak.Strowmannak muszáj nyernie már mert a karakterének kéne az öv,akárhogy is lesz ne Brock nyerje.Elvileg mindig Zigglerék az TT bajnokok,de úgy érzem nekik is lassan itt a vég. Dean hell turnja meg lehet hogy csak egy érzelmi kitörés volt Roman miatt és csak később lesz komolyabb kitudja.
  Mindenesetre hülyeség lett volna rajtuk hagyni a TT öveket mert akkor -2 övmeccs.

  Kedvelés

 8. Na, most ez lehet meglepo lesz, de En most meg nem leptem volna meg a heel turnt Ambrose eseteben! Habar a csapat ovek megnyerese utan nem is lehetne varatlanabb pillanatot kitalalni. De megis ez nem volt az igazi. Szerintem. Ez egy kicsit kenyszer szulte megildas volt, reagalva Reigns helyzetere es Ok maguk sem tudjak mi lesz a vege.

  En sosem ultem fel a divat Roman-t utalni vonatra. Sajnalom, hogy igy alakult az elete es remelem mihamarabb visszater. Egeszsegesen!

  Szerintem Drew bele fog kavarni a dolgokba rendesen. Olyannyira, hogy bekerul harmadiknak a meccsbe. Csak azert, hogy se Strowmant se Lesnart ne kelljen pinnelni. Meg ez egyfajta teszt is lehet a szamara.

  Kedvelés

  1. legjobb lenne,ha DQ-t csinálna Drew,s mivel nincs tulaj, továbbra sem lenne az övnek birtokosa. Aztán majd tolják tovább (hárman?,de Brockit szerintem sem kéne tolni….)

   Kedvelés

 9. Mikor elkezdtem nézni az adást,és megláttam Romant,sejtettem hogy itt valami nem stimmel. Eddig is kedveltem, de ez az ember, maga egy harcos. Példa lehet minden ember számára, hogy bármit is ad az élet, bírni kell a pofont, és menni tovább, csak így lehet győzni. Mielőbbi gyógyulást, és térj vissza Roman!!

  Az pedig az elmúlt hetekhez képest meglepően jobb volt, pláne ezzel az Ambrose turnel a végén. Kíváncsi leszek mi lesz így a tag team övekkel, a legjobb az lenne, ha Crowl Jewelen lenne egy Tag Team létra meccs, és az AoP behúzna. De minden kiderül, nem teljesülhet mindig az, amit mi rajongók akarunk 😀

  Kedvelés

 10. 😦
  Szegény roman.
  Remélem felépül.
  Így viszont, hogy ő kiesett, nem tudom meg merik e lépni, hogy strowmanre adják az övet.
  Már nagyon rég megérett rá, de így hogy drew is bekerült a képbe könnyen meglehet, hogy be fog kavarni a meccsbe.
  Bár az is lehet, hogy braun nyer és drewel fog feudolni a címért.
  Mindenesetre Isten óvjon attól, hogy visszaadják az övet brocknak…
  A vége pedig egyértelműen a most shocking moment of the year.
  Régóta érett dean heel turnja, de álmomban nem gondoltam volna, hogy pont most fogják ellőni, pláne így, hogy megnyerték a címeket is.
  Viszont így nem tudom mi lesz a címek sorsa mindenesetre érdekes lesz az egyszer biztos.
  Nyilván azért adták rájuk, hogy senki ne számítson a turnra.

  Kedvelés

 11. Bár nem kedvelem Romant de jobbulást kívánok nagyon remélem Strowman fog nyerni neki kell mert különben egy jó ideig megint nem fogjuk lát az Universal övet.

  Kedvelés

 12. Hát elég tartalmas adás volt…..végre dean heel turnjét nem húzták tovább illetve braun vs brock hát nem is tudom……attól tartok brock fog nyerni 😦 braun meg zigglerékkel fog bohóckodni (bár egy drew vs braun feud is lehetne az övért de lehet ez a kreatívoknak magas) és hát romanrol a pushról amiket kap illetve a képességeiről továbbra is megvan a véleményem de remélem sikerül meggyógyulnia és visszajön (akar egy új karakterrel)

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!