RAW Összefoglaló, október 8. – Mindent elsöprő határozat

A Chicago-i Allstate arénában már minden és mindenki készen áll a kezdésre, amelyen nem más érkezik, mint az igencsak felhúzott COO, a tizennégyszeres WWE World Champion, Triple H!

Őt szinte azonnali követi Shawn Michaels, akinek szintén nincs egy szemernyi jókedv sem a tekintetében.
Hunter mikrofont fog és közli, hogy 25 év sok idő egy hegy megmászására, de megmászod mert az a legnagyobb, legpazarabb, leghalálosabb mindközül. Lépésről-lépésre, évről-évre mászod meg, mire aztán felérsz a csúcsra. Ez velük múlt szombaton következett be. A rájuk zúduló lavina azonban arra késztette őket, hogy eltöprengjenek nem-e volt az egész végig egy nagy hazugság. A tisztelet olyasmi, amely idővel elveszíti a jelentőséget. Ő és Shawn nem adják könnyen, az övékét ki kell érdemelni. Mint mikor valaki a szárnyai alá vesz téged, mert tudja, hogy több lakozik benned. Mint mikor az egész karrieredet azzal töltöd, hogy vállt a vállnak vetve harcolsz mindennel és mindenkivel. Mint mikor állod a szavad, és kitartasz az elhatározásod mellett, holott mindenki az ellenkezőjét sugallja.
Shawn felhívja a figyelmet rá, hogy hosszú az út Melbourne-től Chicago-ig. Van időd gondolkodni, pláne a verésről, amelyet elszenvedtek a Super Show-Downon. Gondolkodni az elmúlt nyolc és fél évről, amelynek során hű maradt a szavához tiszteleből. Aztán leszálltak a gépről Chicago-ban, Hunter pedig kimondta azt a három szót, amelyről Shawn azt hitte sosem fogja újra hallani. Are You Ready?! Hunter szerint nem az a kérdés, hogy Shawn készen áll-e. A dolog ezen része egyértelmű. A kérdés Undertakerre és Kane-re vonatkozik, hisz a Crown Jewelen eldől majd, hogy készen állnak-e.

Bobby Lashley vs. Kevin Owens
Az est első összecsapása meglehetősen érdekesre sikeredett. Lio Rush végig feccölte Owenst, aki a szokásosnál is kitartóbb volt. Lashley Dominatorral sem tudta őt elintézni, így Owensnek lehetősége nyílt egy Superkick + Stunner kombóra, amelyből viszont kirúgott ellenfele. A parti mégis Lashleynek kedvezett a folytatásban, és végül behúzta a győzelmet ellenfele gondjainak kárára.
Utána azonban nekiesett Owens fájós lábának. Vajon double turnt eredményező szituációnak lehettünk a tanúi?!

Elias következett a megszokott kis szegmensével, amelyet ezúttal a címvédő RAW Women’s Champion, Ronda Rousey szakított félbe.

Ronda Rousey & The Bella Twins & The Riott Squad 
A meccs nyitányán rájátszottak kicsit a két hete történtekre és az azt követő sárdobálásra, hisz Liv és Brie kezdtek kakaskodni. Utóbbi meghúzta volna a fejrúgást megint, de Li elhajolt, majd egy takedownt követően csépelni kezdte ellenfelét. A társaknak úgy kellett őket szétszedni.. A találkozó hátralévő részében, Rousey bepótoltotta azt, amiből Ruby kimaradt 48 órával korábban. Bezárta őt az Armbarba, és feladatta vele a küzdelmet.
Az ünneplés gyors véget ért, tekintve, hogy Nikki hátulról lecsapta Rouseyt. Brie-vel karöltve estek neki a bajnoknak, aki döbbenten próbált védekezni. Első körben vissza tudott vágni, utána viszont csak legyűrte őt a túlerő.

Bayley & Finn Bálor vs. Alicia Fox & Jinder Mahal 
Mixed Tag-meccs, amely sima sikert prezentált Bálorék jóvoltából.

Ziggler tart lelkesítő beszédet az öltözőben, ám a társak a legkevésbé sem vevők rá. McIntyre próbálja emlékeztetni Zigglert a történtek súlyára, Strowman azonban megelégeli a vitát. Kristálytisztává teszi, hogy ki miért van itt. A lényeg, hogy fedezzék őt mialatt megszerzi a Universal Championshipet, hisz ez szolgálja a közös érdekeket. Ennek megfelelően kell ma este szétzúzniuk a Shieldet. Strowman nem akar több kifogást.

Baron Corbin érkezik, mondván a Crown Jewel egy estés tournamentet vonultat majd fel a RAW és SmackDown négy-négy legjobbja által. Mint GM nem teheti magát egyenes úton a versenybe, mindazonáltal megmutatja, hogy oda tartozik. Meg fogja nyerni az első Global Battle Royalt.. Mint láthatjuk, a meccs a local talentek local talentjeit foglalja magába. Corbin a megtöbbükkel elbán, azonban van egy, aki German Suplexek hadát zúdítja rá. Ezután villan az Angle Slam, végül pedig a ringből kirepítő Clothesline! Oh it’s true! Kurt Angle megnyeri a Battle Royalt, és ezzel kvalifikál a Crown Jewelre John Cena mellé.

Charly állítja meg Angle-t a backstage-ben, ő azonban csak annyit közöl, hogy papíron még mindig a vakációját tölti.

Ember Moon vs. Nia Jax
Rövid összecsapás, amelyet Moonnak kiszámolással sikerült megnyerni.

Trish Stratus érkezik a kötelek közé a publikum legnagyobb örömére. Trish emlékeztet, hogy alig kevesebb mint három hét választ el bennünket a történelmi PPV-től. Trish a múlt héten elhangzottakat firtatja, mondván üres locsogásként hatott. Trish adna helyettük egy jóadag Stratusfactiont.
Érkezik Alexa, akit ezúttal is Mickie kísér. Alexa egy rövid cikizés után kijelenti, hogy nem ez a célja. Trish egy legenda, Alexa pedig értékelni szeretné, hogy itt lehet vele a ringben. Egy hétszeres bajnok legenda, viszont.. Hálát kellene rebegnie érte, hogy Alexa nem volt jelen amikor a pályafutását élte. Ez esetben nem volna ő hétszeres bajnok. Arra menne rá az ideje, hogy kiküzdje magát Alexa árnyékából.
Trish bunyózna, Mickie viszont nem engedi őket. Chicago-népe szerinte nem érdemli ezt meg, hisz köztudott, hogy ebben a városban nem történik semmi pozitív.. Trish inkább egyszerre verné el mindkettejüket, legalábbis szívesen adna ízelítőt belőle, hogy milyen amikor egy hétszeres bajnok legenda látja el a bajodat.. Mickie felveti a tag-meccset, amely ellen Trishnek sincs kifogása. Ki más is lehetne a partnere ez esetben, mint.. LITA! Lita pillanatok alatt a ringben találja magát. A négy szupersztár egymásnak esik, Lita és Trish felülkerekedik, Alexa pedig menti Mickie-t a nagyobb bajtól. It’s official! Lita és Trish kontra Alexa és Mickie az Evolution PPV-n!

Bobby Roode & Chad Gable vs. The Ascension 
Megjelent az AoP is, totális pusztítást eszközölve.

Paul Heyman sétál be a rámpára. Mint mondja ugyanazért van itt, mint amiért mindenki más. Harcot akar látni! Irónikusnak tartja, hogy Reigns és Strowman 72 óra múltán újra egymásnak esik a közönség szórakozásának érdekében. Brock Lesnar nem követi figyelemmel a most zajló eseményeket. Minden amivel törődik az, hogy az első két frontos bajnok váljon belőle a történelemben. Brock Lesnar azért megy a Crown Jewelre, hogy önerőből legyen Universal Champion, nem pedig úgy, ahogyan Roman Reigns kíván címet védeni a Shield részeként, vagy ahogyan Strowman tör a trónra Ziggler és McIntyre társaságában. Nála nincs többesszám. Kizárólag egyes szám első személy. Ennek nyomán az eredmény november 2-án nem is lehet más, mint hogy Brock Lesnar ismételten WWE Universal Heavyweight Championná avanzsál.

The Shield vs. Dogs of War
Az összecsapás nagyjából hasonló forgatóköny szerint alakult, mint ahogyan szombaton. Reigns elvégezte a munka ráeső részét Strowman ledózerolásával, Rollins kivágta a ringből Zigglert, Ambrose azonban megfordulva a Claymore Kickel találta szemben magát. McIntyre kopogtatott, megszerezve ezzel a győzelmet!

A sebeiket nyalogató Shield gondjait csak tetézte, hogy Ambrose kigurult a kötelek alatt és faképnél hagyta társait.

9 című bejegyzés “RAW Összefoglaló, október 8. – Mindent elsöprő határozat” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Face Owens? 😀 Az érdekes lenne bár a chicagói közönség nagyon beállt mögé. McIntyre-Strowman között is ott a szikra, nem csak Ziggler irányába. Bellákat eszméletlen, hogy lehetett az évek így feljuttatni mint birkózók számomra továbbra is nullák. Main event megint jó volt, de nagyon jó a történetmesélés része, hogy igazából semelyik 3-as között sincs 100%-os bizalom továbbra sem.

  DX reuinon, Shawn visszatérése, stb-stb nem tudom egyszerűen hova tenni magamban. Én nagyon vártam, hogy egyszer Michaels visszatérjen, de a körülményeket tekintve hát nem tudom. Egy olyan arc ellen akivel még nem volt meccs Rolins, Styles sokkal jobban megnéztem volna, mint egy ilyen sztoriban aminek igazából nincs is végeredménye. Eldől melyikőjük a jobb? Igazából már eldőlt, Taker legyőzte mindkettőjüket a legnagyobb színpadon. Visszavonulnak? Ugyan már Shawnon kívül kb mind három újra ott lesz jövőre megint a Wrestlemanián. Eleinte örültem, hogy nincs két PPV havonta, de most ezt kicserélték ezekre a nemzetközi haknikra amire eléggé erőltetett szagú kártyákat tudnak csak összehozni nem olyan színvonalas meccsekkel mint az ember elvárná…

  Kedvelés

 2. Ezt a 3v3 meccset hanyadszor is láttuk már az elmúlt hetekben? Vagy ennek variációit? Nekem már rohadt unalmas….dean turn talán jó lenne de már inkább azt mondom az ic övvel és universal övvel foglalkozzanak mert elég mélypont van így zigglerék is feudolhatnak majd drew-al de drewnak is inkább már egyéni öv kéne de hát a kreatívok….owens meg már olyan mélyen van eltemetve hogy nála már csak balor van mélyebben de nem baj a 100 éves dx és a 100 éves kurt legalább reflektorban van……

  Kedvelés

 3. minden héten úgy fejezem be a rawt hogy ez a mélypont és nem lehet rosszabb
  majd jön a következő adás és tovább sikerül rontani az egészet
  ami elég nagy bravúr ha azt nézzük hogy hónapok óta ugyanazokat a meccseket adják újra meg újra
  raw helyett lassan lehetne rematch az adás neve

  ronda mindenkit elpusztít félkézzel de jönnek a bellákok és probléma nélkül megalázzák a nagy bajnokot… csodálatos

  a dx meg még mindig szomorú és az új póló és elképesztően gagyi
  Shawnon az látszik hogy rohadtul nem akarja ő ezt
  lehet pénzügyi gondjai vannak azért vállalta most már

  Lashley végre kezd viszont érdekes lenni
  de megint egy heel turn kellett ahhoz hogy valaki ne legyen teljesen unalmas
  hihetetlen mennyire nem tudnak mit kezdeni a face pankrátorokkal a kreatívok

  Kedvelés

 4. Ahogy az mindig is szokott lenni. Chicago -> CM Punk chant. 😀
  Hát ugye azt tudtuk, hogy mi lesz a Crown Jewelen, szóval ez a DX dolog csak azért kell ide, hogy menjen a merch. Nagyon nem akarom, de majd biztos lesz abban a meccsben is valami szép és jó.
  Titeket is nagyon érdekel a Ronda vs Nikki nem? Annyira jó lesz….
  Kurt ász volt! Bírtam ahogy tolta ezeket az ostoba mozdulatokat. :d Nem tudom nektek mikor esett le, nekem csak a második suplexnél fordult meg a fejemben, hogy ő az. Az első még csak fura volt. :d
  Én elégedett vagyok a mai main eventtel, annak ellenére, hogy egy apró botchcsal indult, -már ha lehet egy ügyetlen tagetannak hívni- meg attól függetlenül, hogy kezdem unni a feudot. Nagyon bírtam Roman repülését a felső kötél fölött, szerintem azt kurva jól csinálja. Valamint az is jó, hogy mindegyik formációnál csinálnak feszkót. Egyik oldalon Dean, a másikon pedig Braun Ziggler felé.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!