RAW Összefoglaló szeptember 3. – Sértett önérzet

Brooklyn és Toronto után sem lassít a RAW fogaskereke, amely ezúttal az Ohio állambeli Columbus városából jelentkezik.

(Az elmúlt két hétben kimaradt összefoglalókat ide kattintva tekintheted meg!)

A RAW vágatlan verzója ide kattintva elérhető!

Braun Strowman érkezik a nyitányon, Dolph Ziggler és Drew McIntyre kíséretében. A frissen alakult trió mély benyomást tett múlt héten, s feltett szándékuk ma este is hasonlóval előrukkolni. Strowman mikrofont fog, és kijelenti, hogy ő a legutóbb történteket nevezi igazságszolgáltatásnak. Megpróbálta szemtől-szemben intézni az ügyet, megmondta Romannek, hogy a beváltás fair-módon fog történni. Romannek pusztán annyit kellett volna tenni, hogy elfogadja a verést és a végzetét. Ő azonban inkább pajzsot húzatott maga köré a cimboráival. Ha nincs Dean és Seth, a Universal öv most Strowmané lenne. Roman azt állítja, immár a saját sorsának kovácsa és megmutatja, hogy ez itt az ő területe. Strowman szerint viszont, a Cella falain belül borulni fog ez a nézőpont. Megtöri majd Romant, és elragadja tőle a Universal övet.
Drew McIntyre veszi át a szót, mondván vessünk rájuk egy alapos pillantást. A Shieldnek megvolt a maga ideje, de ennek már vége. A dzsungelnek új királyai vannak, és ennek megfelelően fognak lakmározni riválisaikból.
Dolph Ziggler szerint ők lesznek a WWE történelmének legdominánsabb ereje. Dominánsabbak, mint a Nation of Domination, a DX, vagy a Shield. Földbe döngölve, megalázva, kiszolgáltatva végzik majd. A Shield kezdte, de ők fognak ennek véget vetni.
Erre már érkezik is a Shield, méghozzá a klasszikus módon. Hatalmas bunyó veszi kezdetét, tarkítva jószerével mindenkivel, aki hadrafogható a WWE beosztottjai közül.

A reklámot követően azzal szembesülünk, hogy a Shield mindhárom tagját letartóztatják. Corbin kezéből kicsusszanóban az irányítás, mindenesetre ígéretet próbál tenni a srácoknak arra, hogy orvosolja a problémát.

The Bella Twins vs. The Riott Squad
Nikki és Brie ellenfele Sarah és Liv voltak, s bár helytálltak ezúttal még a mesterkedés sem billenthette a mérleg nyelvét az ő oldalukra. Nikki egyszemélyes hadseregként hozta a meccset, hisz először padlóztatta a ring körül cirkáló Rubyt, majd a TKO-t követően sikeresen kopogtatta Livet.

Megkapjuk a bejelentést, miszerint a Super Show-Down során a Bella-ikrek alkotnak majd csapatot Ronda Rouseyval egy Riott Squad elleni csata kedvéért.

Baron Corbin kap instrukciókat Stephanie McMahontól telefonon keresztül. Finn Bálor érkezik az aktuális GM-hez, ugyanis visszavágót akar tőle. Corbin közli, hogy nincs ideje Bálor kívánságaira – ő írja ki a meccseket. Bálor egyetért, de felhívja rá a figyelmet, hogy Corbin a meccsek kiírása mellett a szabályokat is átformálja. Bálor úgy véli, Corbin kompenzálni akar valamit a birtokában lévő hatalommal. Végős soron, az ír fenegyerek mindössze annyit akar, hogy kiderüljön melyikük a jobb. Corbin szerint, Bálor megint a nagyfiúk jatékába képzeli magát. Ettől függetlenül megadja neki a meccset, méghozzá a főeseményre.

Bobby Roode & Chad Gable vs. The Ascension
Viktornak és Konnornak megintcsak sikerült a rövidebbet húzni; a Lashley elleni megalázó vereséget most ez követte, a szokatlan párost megformáló Roode és Gable jóvoltából.

Elias következik, és csakhamar nyilvánvalóvá válik, hogy még mindig sérelmezi a múlt heti pofont, amelyet Trishtől kapott. Elias elárulja, hogy kiváltképp unszimpatikusak számára azok a nők, akik megütnek egy férfit. Trish ezt tette vele, de Elias szerint csak saját magát alázta meg vele. Colombus felé tartva, Eliasnek más gondolatai voltak. Azon töprengett, hogy Colombus biztosan hátat fordított volna és meg sem áll Európáig, ha tudatában van, hogy milyen várossal azonosítják a nevét.
Ohio’s own, vagyis Alexa Bliss érkezik – természetesen Alicia Fox és Mickie James kíséretében. Alexának persze van néhány negatív jelzője az Ohio-i közönségre, emellett tudatja, hogy néhányukat felismeri a középiskolából. Alexa nem akarja magát fényezni, helyette inkább Trish Stratus nevében is elnézést kér azért, amit és ahogyan próbált tolmácsolni a hétszeres bajnok múlt héten.

Alexa Bliss vs. Natalya
Elhatárolódás Rondától és Nattie-tól ide vagy oda; Blissnek meg kellett küzdeni a veterán kollégával. És ha már kellett, ki is használta az alkalmat arra, hogy erőt demonstráljon és Rousey elé vetítse a vélt vagy valós jövőt. Történt ugyanis, hogy Bliss a DDT-t követően egy Armbarral kényszerítette feladásra Nattie-t.

Strowmanék érkeznek meg Corbinhoz. Nagyon sajnálják, hogy a Shield-tagok le lettek tartóztatva, de az élet megy tovább így próbára akarják tenni magukat. Ez most már az ő műsoruk, és mivel Dolph nem tudja életbe léptetni a visszavágóját – Tag Team bajnoki címmeccset akarnak. Corbin közli, hogy ez a Revivalt illeti. És mi történik ha a Revival nem opció? – kérdezi McIntryre. Ez esetben új ellenfeleket kap a B-Team! – reagál Corbin. Strowman sem maradhat ki, szóval Mr Money in the Bank is ellenfelet óhajt ma estére. Ajánlja Corbinnak, hogy végezze a dolgát.

Revival-interjú, ám Ziggler és McIntyre letámadják őket.
Ennek következtében pedig…

Dolph Ziggler & Drew McIntyre Vs. B-Team (C) – RAW Tag Team Championship
Amilyen hirtelen jött ez a meccs, olyan hirtelen változott meg egycsapásra minden, hisz Ziggler és McIntyre átgázoltak a B-Teamen. Új Tag Team bajnokokat avatunk – folytatván Zigglerék dominanciáját.

The Authors of Pain vs. Keith Thompson & Jimmy James
A meglepetés erejével hatott, hogy a 205 Live GM-e, Drake Maverick az AoP új képviselőjeként lépett színre. Fogadkozott is nagyban, hogy a bajnoki címekig repíti a párost. Első lépésként, két helyi arcot gyalultak a szőnyegbe.

A Bella-ikrek szakítják félbe Natalya és Rousey eszmecseréjét. A segítségüket ajánlják fel Rouseynak, ugyanis kimondva-kimondatlan úgy érzik; a bajnoknak van még fejlődnivalója. Rousey tudatja, hogy tökéletesen elvan Nattie-val, mint edzőtárs. Nikki inkább a ringen kívüli dolgokra helyezné a hangsúlyt.

Az adás egyik csúcspontja következik, mégpedig Shawn Michaels visszatérésével. A legenda mikrofont ragad, s elmondja, hogy személyesen tekinti majd meg Ausztráliában ezt a hihetetlennek ígérkező ‘Last Time Ever’ ütközetet The Undertaker és Triple H főszereplésével. Majdhogynem garantálhatja, hogy sosem fogjuk elfelejteni a látottakat. Shawnt meglepte, hogy mennyi kortársa választotta Undertakert leendő győztesnek. Azt is érdekesnek találta, hogy a többség szerint Undertakernél van az előny. Egyedül Steve Austinnal van egyetértésben, hisz mindketten Triple H-re voksolnak. Shawn elismeri, hogy talán nem tudjuk őt pártatlannak vélni mivel Hunter a legjobb barátja, de az igazság az, hogy ez az álláspont színtiszta profizmus. Undertakernek el kell fogadnia, hogy Triple H változatlanul The Game és a Cerebral Assassin. Triple H sokkal több dolgot tud még kipucolni abból a bizonyos pincéből, mint Undertaker. Shawn szerint nem kérdés, hogy Triple H le fogja vadászni Undertakert.
A fények kihunytak, felhangzott a jólismert gongszó – ez pedig nem jelenthetett mást, mint hogy Undertaker itt van teljes életnagyságban. Undertaker úgy véli, a dolgok most kaptak csak személyes töltetet igazán. 20 éve már, hogy Shawn és Hunter legjobb barátokként hivatkozhatnak egymásra? Ezalatt a 20 év alatt mindketten a legjobbjukat nyújtották ellene, ő pedig mindkettejüket lenyomta. Ezzel párhuzamosan, a lelkük egy-egy darabját is magával ragadta. Undertaker szerint, Shawn egója továbbra sem tudja ezt elfogadni. Undertaker sziklaszilárd meggyőződése, hogy Shawn csak azért köti az ebet a karóhoz és választja Huntert – mert Taker elvette tőle azt, ami mindennél fontosabb volt számára – vagyis a karrierjét.
Komolyan azt hiszed, hogy ez erről szól? – hitetlenkedik Shawn. Ő állja a szavát, nem úgy mint mások, akik fél év után beadják a derekukat. Ő távol maradt és kitartott a visszavonulás mellett – mert állja a szavát. Tiszteletben tartotta vele a rendszert, a rajongókat, és Undertakert. Minden egyes alkalommal ha közönség elé lép, hallja, amint még egy meccset skandálnak neki. Az öltöző fele minden évben ölni tudna ellene egy álommeccsért a WrestleMania-ra. Dollármilliókat utasít vissza azzal, hogy nem mond igent – tiszteletben tartva Undertakert.
Undertaker nem tudja eldönteni, hogy a tiszteleten vagy a félelmen van-e a hangsúly. Undertaker biztos benne, hogy ha Shawn valaha is kijönne a visszavonulásból, csak és kizárólag ellene tenné meg. Taker azonban leszögezi, hogy újra megverné Shawnt. Mint ahogyan Triple H-t is térdre kényszeríti majd! – vetíti előre a Fenomén.

Corbin látogatja meg Bálort, mégpedig hogy tudassa; nem vele, hanem Braun Strowmannel találkozik majd a főeseményen.

Bayley & Sasha Banks vs. Ember Moon & Dana Brooke
Dana-nak csapatban sem ment jobban – most is vereséggel volt kénytelen távozni.
Lényegi különbség, hogy egyben be is telt nála a pohár. Nem kívánja folytatni az együttműködést Titusékkal.

Bobby Lashley lép ki Corbin irodájából, majd közli, hogy az ítélet értelmében meg kell tanulnia féken tartani magát a roster biztonsága érdekében. Ehhez, Jinder Mahal segítségét veszi hamarosan igénybe.. A terápia el is kezdődik, bár nem a legjobb véget ér Lashley szempontjából. Az ismét munkra jelentkező Owens ugyanis megtámadta – és végül hathatós módon likvidálni is tudta őt.

Érkezik a hír, mely szerint a Shield mindhárom tagját szabadlábra helyezték.

Jövő héten Triple H újra a WWE Univerzum elé járul, sőt, Mick Foley is visszatér – első ízben azóta, hogy tavaly márciusban menesztették a RAW GM munkaköréből.

Finn Bálor vs. Braun Strowman
Strowman kisebb-nagyobb nehézségek árán ugyan, de legyűrte Bálort.
Zigglerrel és McIntyre-rel karöltve tovább fenyítették volna, s egészen a Triple Powerbomb gúnyolásáig akartak merészkedni, de ekkor visszatért a rendvédelmi szervek járműve a sziréna kíséretében. A Shield stílszerű belépőt eszközölt, viszont homokszem került a gépezetbe. Letámadta őket Jinder Mahal, Kevin Owens, valamint Drew Gulak. A Shield szempontjából borzalmas véget ért az este, hisz kíméletlen verést voltak kénytelenek elszenvedni a hat ellenlábastól.

Folytatás jövő héten, amikor is már csak hat napra leszünk a Hell In A Celltől.

6 című bejegyzés “RAW Összefoglaló szeptember 3. – Sértett önérzet” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A b-teamnél jobb bajnokok lesznek zigglerék és kellett már a tag résznek a komolyan vezetőség és ezzel mégjobban emelték a téteket a shieldes feudba csak a végén legyen értelme könyörgöm wwe…..taker promoja meg nagyon adta ahogy belemászott shawn fejébe egójába szerintem hatalmas volt az öreg előadása sajnos a revival meg mindig vicc,az aop mégjobban szóval nem hibátlan a dolog de mintha kezdene javulni a szinvonal

  Kedvelés

 2. Nem 6 tamado volt ott hanem joval tobb. Konkretan a teljes heel garnitura kivonult a shield ellen. En remelem nem lesz rovid futas es azt is remelem, hogy az ellenfelek csak ilyen reszsikereket konyvelhetnek majd el.

  Viszont ha ebbe az iranyba megy a tortenet, hogy a full heel csapat kivonul a shield ellen, akkor erkezhetne a full face garnitura is egy nagy epic war-hoz.

  Kedvelés

 3. Egyre nézhetőbb Rawokat láthatunk a SummerSlam óta, meg van az adásnak egy universal bajnoka, de a shieldet nem kéne erőltetni

  Kedvelés

 4. SummerSlam óta sok panasz nem lehet a Raw adásaira. Jött Michaels, de vele együtt jött TAKER is WM28 óta ha jól emlékszem nem is volt közös szegmensük, aki Shawn promotálása után viszont eszméletlenül belemászott Shawn egojába és lelkébe. Elvette tőle tényleg azt a karriert amibe Shawnnak a WM26 óta nem került új fejezet bele, mert abba biztos vagyok, hogy évről-évre megpróbálják őt visszahozni egy meccsbe és amióta az NXT-be van azóta meg pláne. Egy biztos ez a szegmens egy remek anyag lenne egymás elleni videóhoz és nagy kérdőjeleket hagytak bennem ezután.

  Owens I quit most meg lecsapja Lashleyt? -_- Végre B-team elbukta az öveket, kellett már ez.

  Shield jött, látott és egy hatalmas verést kapott. Strowmannek minek mondatják ezt a szájába, hogy a ketrecben egyedül lesznek? Ugyan már, legalább ne erre építsék fel az egész promoját… Remélem Rollins nem sérült meg komolyabban, de ezek a támadók… Owensel ennyire nem tudják mit akarnak kezdeni? DREW GULAK? Most elmegy a Shield 205 livera elpusztítani őt? Közeledik a Hell in a Cell és a Shield nekem egyenlőre nem úgy tűnik mintha egy rövid kifutás lenne, mert még Ausztráliba is 3v3-ba hirdetik őket, de Strowman meg ha veszít ketrecben, akkor bevallom hiába néz ki, hogy heel lesz, semmi értelme nem volt vele megnyeretni a táskát.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!