RAW Összefoglaló, január 28. – “Téged választalak!”

24 órával a Rumble-t követően változatlanul az Arizona állambeli Pheonix a helyszínünk, de már nem a Chase Field, hanem a Talking Stick Risort aréna.

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekinthető meg az adás!

Az adás nyitányán máris a dolgok közepébe csapunk, hisz a 2019-es Men’s Royal Rumble mérkőzés győztes veszi birtokba a küzdőteret.. Mikrofont fog és visszaemlékezik, hogy mit vetített előre legutóbb. Harmincan léptek ringbe a Rumble-n, és mindent otthagytak a halhatatlanság érdekében. Ő győzött, de csak a szíve miatt. Ezért állhat most itt, és mondhatja, hogy főmeccselni fogja a WrestleMania-t. Megígérte magának, hogy nem teszi, de most mégsem tud ellenállni, így rámutat a logóra. A Rumble megnyerése csak a kezdet volt. Meg kell hoznia egy döntést. Az egyik út a régi barátjához vezet a SmackDownra a WWE övért, míg a másik Suplex Citybe a Universal övért. Seth közli, hogy időt vesz igénybe a döntés meghozatala.
Triple H csatlakozik hozzá. Hálás, amiért rámutatott arra a logóra. Csalódott is lenne ha nem így tett volna. Hunter tudja, hogy ez Seth álma. Ezért is hergelte őt az elmúlt időszakban. Ismeri ezt az álmot, hisz neki is ez volt. Sethnek sikerült felnőni a feladathoz, Hunter pedig nagyon büszke rá. A Rumble lényege, hogy próbárateszi a korlátaidat. Rakd egy küzdőtérre a harminc legjobbat, míg csak egy marad. Múlt éjjel, kiderült ki az az egy. Huntert érdekelné, hogy ezután ki lesz az, akit elintéz a WrestleMania-n? Becky Lynchez hasonlóan döntést kell hoznia, de ahogyan Beckynek is meg kell holnap, úgy Sethnek is meg kell még ma. Sethnél jobban senki nem tudja, hogy milyen gyorsan változik a biznisz fekvése. Döntenie kell, és erre az este végéig van lehetősége. Itt lesz Daniel Bryan, mint ahogyan Brock Lesnar is. Hunter tisztában akar lenni azzal, hogy melyikük seggét rúgja majd szét Rollins a WrestleMania-n.
Dean Ambrose bukkan fel. A történtek ellenére is emlékeztetné Rollinst, hogy mindig is ő volt az, aki hitt benne. Hunternek nem volt más célja, hogy gátat szabni nekik.
Hunter felhozza, hogy Dean épp Roman bejelentése után támadta hátba Sethet.
Ambrose nyomatékosítja, hogy ez a beszélgetés a legkevésbé sem tartozik Hunterre – ő azonban úgy véli, hogy mindenhez köze van, ami itt történik ebben a ringben.
Ambrose reméli, hogy Seth nyerni fog. Menjen csak és főmeccselje a WrestleMania-t, de jobb ha tisztában van vele, hogy Dean az egyetlen, akit sosem tudott legyőzni segítség nélkül. Javasolja, hogy cáfoljon rá itt és most ha megkapják a lehetőséget..
Addig hecceli Huntert, míg az ki nem írja a meccset azonnali kezdéssel.

Seth Rollins vs. Dean Ambroe 
Ambrose magabiztossága látszólag mindvégig kitartott, de nem számolt a világbajnoki kihívó elsöprő lendületével, amely pusztító offenzíva képében köszönt vissza. A térdesre jött a Bucke Bomb, ezután pedig a Curb Stomp, amelynek nyomán Rollins megszerezte a győzelmet.

Ambrose a ringben marad. Komolyra fordítaná a szót, de nem jut sokra mert megjelenik Nia Jax és Tamina. Izmozni kezdenek Deannel, Nia ráadásul tarkón vágja – így kizuhan a kötelek között. A bírók próbálják megakadályozni, hogy tettlegességig fajuljon a nézeteltérés.

Nia Jax & Tamina vs. Alexa Bliss & Mickie James – Women’s Tag Team Championship selejtező
Alexa volt a mérkőzés nagyrészében akcióban, pontosabban abban tartották Niáék az esélyeik növelésének érdekében. Little Miss Bliss azonban nagyszerűen állta a sarat, és a váltásig alaposan meggyötörte Taminát. Igen ám, csakhogy a túloldalt is volt friss erő. Nia elsöpörte ellenfeleit, és egy Double Samoan Droppal bejuttatta magukat a Chamberbe.

Kurt Angle-től hallhatjuk, hogy szerinte még ma is a RAW GM-e lehetne ha nincs Corbin és az ő manipulatív viselkedése.. A McIntyre-től elszenvedett megalázó vereségről is kérdezik Angle-t, és elmondja, hogy sokáig tartott mire túl tudott lendülni rajta. A mai meccshez vezető út azonban hosszabb volt, s biztosít, hogy az egyetlen ember akinek aggódnia kell, az Corbin. Oh it’s true, it’s damn true!

Baron Corbin vs. Kurt Angle 
Miközben kommentátoraink jót veszekedtek egymás között Corbin kapcsán, Angle megdöbbentette a WWE Univerzumot. Az még hagyján, hogy Corbin kirúgott az Olympic Slamből, vagy hogy menekült az Ankle Lockból – de hogy ezután Angle egyetlen Deep Sixtől kapituláljon – az majdhogynem példátlan.
Corbin minderre még egy End of Daysszel tetézte korábbi felettese gondjait.

Finn Bálor biceg a backstage-ben, és fogadja a kollégák gratulációját annak margójára, hogy a limitig tolta múlt éjjel Brock Lesnart a világbajnoki címmeccsük során.
Bálor nagy nehezen a ringbe vonul. Mint mondja, múlt éjjel tíz percen át tartotta a tempót a Fenevaddal. Nincsenek mentségei, Brock Lesnar megverte őt. Azután újra. Bálor elismeri, hogy még sosem tapasztalt a Lesnaréhoz hasnló erőt és gyorsaságot. Ennek következében, most megsebzetten áll itt. Megsebzetten, de nem leszegett fejjel. Emelt fővel képes járni, mertbár el lett verve, tudja, hogy azért történt mert arra késztette Brock Lesnart, hogy higgyen benne.
Lio Rush és Bobby Lashley jelenik meg. Lio szerint szánalmas, hogy egy Bálorhoz hasonló alak világbajnoki címmeccshez juthat. Tudjuk, hogy majdnem elcsípte Lesnart, de esélye sem volna egy Lashley-féle szupersztárral szemben. Lashley nagyobb, gyorsabb és erősebb, mint amilyen Brock Lesnar valaha is lesz. A verés, amelyet Bálor elszenvedett múlt éjjel, semmi ahhoz képest, ami Bobby által érné.
Bálor beszól neki a csúfondáros Rumble miatt, mire Lashley agyonra csapdossa őt.

The Revival vs. Zack Ryder & Curt Hawkins 
Gyorsan kiderült, hogy Hawkins streakje nem ma ér véget.

Daniel Bryan és Eric Rowan érkeznek meg a backstage területére. Bryan szerint Rowantől függetlenül is megvédte volna a címét Stylesszal szemben. Ami Rollinst illeti, óva inti, ha nem akar búcsút mondani a WrestleMania-ról szóló álmainak.

Elias következett, de csakhamar félbeszakította őt Jeff Jarrett. Befutott Road Dogg is, Eliasnak azonban nem tetszett a rögtönzött műsor, amelyet rittyentettek. Ripityára törte a gitárját Road Dogg hátán, majd Jarrett-el is elbánt volna, de a Hall of Famer osztani kezdte. Elias fordított, és csak odaverte a másik gitárt is. Visszakaptuk a heel Eliast.

Dana biztosítja Natalya-t, hogy képes lesz felnőni a feladathoz.

The Riott Squad vs. Dana Brooke & Natalya – Women’s Tag Team Championship selejtező 
Vagy mégsem. Elég volt egyetlen hiba. Sarah rálökte Dana-t a Sharpshootert alkalmazó Natalya-ra, így Liv könnyedén szerezhette meg a győzelmet, amellyel kvalifikálta csapatát a Chamberre.

A címvédő RAW Women’s Champion, Ronda Rousey érkezett egy Open Challenge-re. Előtte még szeretett volna szólni néhány szót, megemlékezni arról, hogy honnan-hová jutott egy év alatt, de a közönség legkevésbé sem volt rá kíváncsi. Minden amit akartak, az Becky Lynch volt. Addig hurrogták a bajnokot, míg meg nem jelent Bayley, aki határozott módon hívta ki Rouseyt egy azonnali címmeccsre.

Bayley vs. Ronda Rousey (c) – RAW Women’s Championship Match 
A korábbi bajnoknak sikerült próba elé állítani Rouseyt, akinek ezúttal is nagyot kellett küzdeni a cím megtartásának érdekében. Végül rálelt a módra, így hát gyorsan érvényre is juttatta az Armbart..

Miközben gratuláltak egymásnak, felhangzott Becky Lynch zenéje. A friss Rumble-győztes a ringbe bicegett Rousey mellé, mikrofont fogott, majd kijelentette, hogy ígéretét megtartva megtalálta a Rouseyhoz vezető utat. Becky régóta hallja ezt a Baddest Woman On The Planet dolgot, de emlékeztet, hogy mikor legutóbb járt itt, lenullázta Rondát. Ezután, nem is nagyon akaródzott neki visszavágni, nem baktatott Becky után. Nem akarta bizonyítani az ellenkezőjét, így hát Becky jött el ismét. Hallhatta, hogy megnyerte a Rumble-t múlt éjjel. Ellentétben Seth Rollinsszal, neki nem kell agyalni a döntésén. Rouseyt hívja ki a WrestleMania-ra. És ha már ott lesznek, véget vet a Rondát övező misztikumnak. Elveszi a címét, és darabokra szedi a hátsóját az egész világ szeme-láttára.
Ronda is mikrofont kér. Egyértelműsíti, hogy a lehető legjobb Becky Lynchet akarja a WrestleMania-ra. Felhívja rá a figyelmet, hogy ha akarná gyorsabban is bezúzhatná a képét, mint ahogyan Nia tette. Egyetlen izzadságcsepp nélkül volna képes puszta kézzel meggyilkolni őt. Egykorúak, de míg Becky tréningezett, Ronda főmeccses volt egy olyan cégnél, amely azelőtt nem alkalmazott nőket. Tavaly, Becky kickoff-os volt azon a Mánián, amelyen Ronda ellopta a show-t. Az uralma alatt tartja a dolgokat, és csúnya véget vet majd Beckynek a WrestleMania-n.

Braun Strowman lép oda az örlődő Seth Rollinshoz. Elismeri a győzelmét, és a maga módján sok sikert kíván neki a WrestleMania-ra – miután ma meghozta a helyes döntést.

Braun Strowman vs. Drew McIntyre 
A behemótok csatája nem tartott sokáig, ugyanis felbukkant Corbin, aki igyekezett megtorolni a sérelmeit Strowmanen. McIntyre-rel karöltva sikerrel is jártak, Strowman pedig elernyedt testtel terült el a lépcsőnél..

A főeseményre Brock Lesnar és Paul Heyman érkezik elsőként. Heyman bemutatkozik, majd felkonferál – hozzátéve, hogy Brock Lesnar a WrestleMania főmeccse. Heyman abszúrdnak tartja ezt az egész szituációt, hisz úgy véli, valójában ennek kellene lenni Seth Rollins karrierjének legegyszerűbb döntésének. Menjen, és a saját érdekében Daniel Bryant hívja ki a WWE övért. Nagyszerű meccset vívhatnak majd egymással, mert a legutolsó dolog amit akarhatsz, az a kőkemény harcba való keveredés Brock Lesnarral. Heyman előrevíteti, hogy ha Rollins mégis Lesnarral mellett dönt, irgalmatlanul nagy verésben lesz részesítve.
Beront az érintett, és egyenesen Lesnar arcába mászik. Rollins hirtelen támad, bordára ahogyan kell, de a Curb Stompot F5-val kontrázza Lesnar. Kioszt még további négyet, de mivel Rollins még erre is csak hecceli őt, megadja a hatodikat is leendő ellenfelének.

 

Nincs visszaút. Innen minden a MetLife közepére vezet.

Folytatás jövő héten, Portlandből.

13 című bejegyzés “RAW Összefoglaló, január 28. – “Téged választalak!”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Egyet ertek egyik elottem szoloval, hogy ez a tul tolt Becky Lynch divat, mar-mar erthetetlen. Annyira nem nagy asz, hogy eldobjam az agyam tole. Ugyebar sokszor irtam, hogy elsosorban nem a burkozo tudast nezem a noi meccseken. Mar azon ritka esetekben, amikor nezek egyaltalan ilyet. De ha csak azt neznem, akkor is minimum ketten, de lehet negyen is elotte jarnak. Mindegy, ez is olyan divat lett, mint regen Reignst utalni.

  A tobbi resze nekem rendben volt ennek az adasnak. Azt mondjuk nem ertem, hogy ennek mi ertelme van Angle-lel… Kikap mindenkitol, lassan egy pofontol is kifekszik, csak alazzak. Es ezzel meg csak nem is oktat senkit, senki nem lesz, jobb, tobb altala.

  Kedvelés

  1. Szerintem Becky nagyon jól csinálja azt amit csinál, karizmatikus, hozza a karakterét, roohadt sokat fejlődött a mikrofonnal, in ringje is jó, mi kell még? Ne felejtsd el, hogy már évek óta a szurkolók egyik kedvence, aki folyamatosan el volt nyomva, most végre kapott esélyt, és a szurkolók rajonganak érte.

   Kedvelés

 2. Szerintem itt az ideje a női WM főmeccsnek, Becky van annyira over, a Rollins-Lesnar meg szerintem van annyira érdektelen – ne értsetek félre, szerintem Seth a legjobb pankrátor jelenleg a RAW-on, de a karakterét annyira langyosnak érzem, hogy egyszerűen eltörpül Becky mellett. Nem hiszem, hogy mostanában lesz ennél jobb alkalom, a Rumble-n is Becky sokkal nagyobb reakciót kapott konkrétan mindenkinél, nagyon durva.

  Kedvelés

 3. Na szoval…
  Ambrosetol most ez mi volt? Azt hittem face turn lesz 😅 nia meg úgy nez ki férfi lesz .. bar annak is túl nagy.
  Vegre miss bliss visszatert kétségkívül legjobb noi karakter a rawon. Bár számomra nem érthető miért niaek kerultek be.
  Nem tudom mi a bajotok beckyvrl amit csinal az messze a legjobb.

  Huha lesz egy braun vs drew a manian az igen…
  Balor meg ha nem veszi el bobbytol az övét megse tudjak uzana mondani miert kuldtek Lesnar ellen.
  Rollins meg ha eddig nem volt azon a szinten bookolva akkor most a heten megcsinaltak. 6f5 kerem szépen es felall masnak eleg lenne 1 , braunnak meg 2.

  Kedvelés

  1. Deannél konkrétan az van ,hogy nincs megelégedve a karaktere irányával és kijelentette nem hosszabít. Április után távozik ha nem előbb.

   Kedvelés

 4. Ismét ezerszer látott vagy random meccsek:
  – Ambrose-zal nem kezdenek a heel turn óta sem semmit. Elsietett és felesleges volt így.
  – Bálor IC bajnoknak jó lenne, kérdés, hogy ilyen rövid idő után leveszik-e Lashleyről a címet. Finn többet érdemelne, mint hogy megint megetessék.
  – Ez a divat Becky őrület engem fáraszt. Megérdemelt egy pusht és egy címet, de ami most megy, az túlzás. Az RR nekem nagyon erőltetett volt, de ha már beerőltették, nyert volna simán, nem fél lábon, stb.
  – Braun: csóri óriás lassan egy éve szopóágon van. Lesnar csilliószor feltörölte vele a padlót, Corbin és Drew is ki tudja hányadjára szivatják meg. Egyre gyengül a karaktere és egyre messzebb kerül az övektől.
  – Nia: nem értem, nem úgy van, hogy a PC jegyében a férfiak nem érhetnek a ringben a nőkhöz? Mi ez a hülyeség?
  – Angle: ennek mi értelme? Pár perc RR-ben, sima bukták singles meccseken, ráadásul lassan egy body slamtől is lent marad. Ezzel még csak overré sem tesz senkit.
  – Hawkins: azt hiszem megvan a következő TT bajnok a WM-re. Rossz esetben az elmúlt években ezerszer látott forgatókönyv ide fut ki (B team, Slaterék). Jobb esetben a Ryder vs Hawkins feud jó lesz egy pre-showra időkitöltésnek. Legjobb esetben eltűnnek, de erre nem sok esély van (mondjuk Zack többet érdemt volna).

  Kedvelés

 5. Nemtudom mi ez a nia push de szerintem nemkéne erőltetni…..főleg ezt a belekötök a férfiakba irányt mert oke egyszer meglepő volt de ha minden héten ez lesz…..rollinst eddig elkezdték építeni hohy erős legyen a karaktere erre lesnar kb jobban bedarálja mint balort….ez a corbin kurt is 100x már rohadt unalmas főleg hogy már nagyon apropója sincs…..corbinnak is kene uj karakter mert mar jo ideje nem general manager megis ugyanúgy hagyták(mondjuk ez lehet kreatív lustaság)…..De úgy néz ki lehet elias legenda ellen megy a wm-en illetve aminek örülök hogy mintha balor az interkonti cim felé menne amit minimum megérdemelne már

  Kedvelés

 6. meh… annyira semmilyen volt ez megint
  sikerült már most bemutatni hogy a női tag öveknek miért nincs értelme
  Natalya és Dana? Alicia és Nikki? a wwe 2k19 nem hoz össze ennyire random csapatokat

  ronda meg megint majdnem sírógörcsöt kapott hogy utálja őt a közönség (pláne Becky ellen)

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!