RAW Összefoglaló, január 8. – Sztárkavalkád az évnyitón

Az új esztendő első flagship showja a Florida állambeli Orlandóból, azon belül is a méltán híres Amway Centerből jelentkezik. Az adás nyitányán egy hatalmas bunyóba csöppenünk, miközben a roster próbálja szétválasztani a feleket.

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekinthető meg az adás!

Seth Rollins és Bobby Lashley a stage-ig pofozzák egymást. Összességében Rollins jön ki előnyösebben a helyzetből, de sejthetően ezzel még nem végeztek mára..

A tényleges nyitányon aztán megérkezik John Cena, újításképp az előző garnitúra merchében. Cena felhívja rá a figyelmet, hogy ez immár a WrestleMania felé vezető út. Ennek szellemében harcolt az imént olyan vehemensen Rollins és Lashley. Kiállsz magadért, vagy egyszerűen lemaradsz a parádéról. Ami őt illeti, esze ágában sincs, így hát igyekszik megragadni a belépőt kínáló lehetőséget a Royal Rumble által. Ezzen tehát, hivatalosan is nevezi magát a Rumble-be.
Drew McIntyre szakítja félbe. Drew kijelenti, hogy évek óta vár már erre a pillanatra. Másokkal ellentétben, őt nem érdekli, hogy kivel, vagy kivel nem osztja meg az ágyát John. Még csak nem is a haja állapota foglalkoztatja. Sokkal inkább a tizenhat megszerzett világbajnoki címe, a WrestleMania-főmeccsei és hogy Vince McMahon szerint minden idők legnagyobbja. Drew megjegyzi, hogy egyetért Vince-szel. John Cena valóban minden idők legjobbja. A lényeg, hogy neki éppenséggel történelme van a nagyság likvidálása kapcsán. Megoldotta a Shieldet, Dolph Zigglert, nem utolsó sorban Kurt Angle-t is. Ő a WWE legveszedelmesebb szupersztárja, és most eljött Johnért.
McIntyre megindul Cena felé, de megzavarja őket Lio Rush, aki a roppantul feszült Lashley oldalán bukkan fel. Lio előrevetíti, hogy ha Rollins nem áll le akkor jogi útra fogják terelni a dolgot.. Rollins erre csak nekiesett. Ambrose is berontott, végezetül pedig Bálor jelent meg, így minden adott lett egy hat fős csapatmeccshez.

John Cena & Seth Rollins & Finn Bálor vs. Drew McIntyre & Bobby Lashley & Dean Ambrose – 6 Man Tag Team Match 
Igen hosszú tag-meccset kaptunk PPV-kaliberben. A nagyrészében Cenát gyepálták, ám a harmadik szakaszra beindultak az események. Bálor kezében volt a lehetőség, hogy befejezze Ambrose-t, de a Coup de Grace-t követően McIntyre egy Claymore-ral akadályozta meg a tuskísérletet. Következett a váltás, és a vele járó Rollins roham, ráadásul egy mindent elsöprő, amely alaposan felrázta a közönséget. Rollins osztott-szorzott, az ellenfelek pedig sorra feküdtek meg. McIntyre nagy nehezen ellenállt, majd váltott, Ambrose azonban nem tudott átütő sikert elérni. Rollins a Curb Stomp nyomán kopogtatta őt.

Rollinsék ünnepelnek, a kivetítőn pedig megjelenik Hunter, aki épp Sasha-val és Bayleyvel cseveg a színfalak mögött. Rollins dühösen baktat hátra, kiveri a frissítőt Hunter kezéből, majd felszólítja, hogy Ambrose-t akarja ma estére az Interkontinentális övért. Hunter nem akadékoskodik, kiírja a mérkőzést – méghozzá Falls Count Anywhere szabályrendszerben.

Hoganre vált a kamera – nagy hirtelenjében pedig megosztó hangorkán söpör végig a publikumon.
A reklámot követően érkezik is a Hall of Famer – első ízben amerikai közönség előtt a WrestleMania 31 óta. A szegmens teljes mértékben a múlt szerdán elhunyt legenda, “Mene” Gene Okerlund emléke előtt adózik!

The Revival vs. Chad Gable & Bobby Roode (c) – RAW Tag Team Championship Lumberjack Match 
Hiába a ringet körülvevő kollégák, a Revival megint ráfázott. Ezúttal úgy pinnelték Dawsont, hogy a lába a kötélt érintette alulról.. A spori nem látta, így jóváhagyta a címvédést.

Elias vs. Baron Corbin 
Mindketten beneveztek a Rumble-be, majd jöhetett a meccs, amelyből Corbin került ki győztesen.

Braun Strowman következett. Mikrofont kért, majd inkább leszaggatta magáról a trikóját és harcért kiáltott.. Brock Lesnar és Paul Heyman a backstage-ből vigyorogtak vissza rá, közölvén, hogy a programváltozás joga folyamatosan érvényben van. Ennek megfelelően nem lesz szemtől-szembeni konfrontáció, ugyanis ellenkező esetben Brock Lesnarnak nem volna ellenfele a Royal Rumble-n.. Strowman csak megpróbálta kiprovokálni, hogy Lesnar odatolja a képét. Sikerült is neki, de a bajnok csupán körbejárta a ringet.. Strowman végezetül közölte, hogy a Rumble-n meg fogja szerezni a címet.

Alicia Fox & Jinder Mahal vs. Ember Moon & Apollo Crews 
Parádés Mixed-tag, babyface-győzelemmel.

Moment of Bliss. Az ötszörös bajnok vendége a jelenlegi címvédő, Ronda Rousey. Bliss a bemutatkozó évéről, és persze a közeljövőről kérdezi őt. Ronda bajnokként inkább előretekintene, és a közönség Beckyre irányuló chantjeire fittyet hányva kijelenti, hogy ő Sasha Banksszel akar megküzdeni legközelebb.. Nia Jax rosszulléttől küszködve döcög be a képbe, mondván Rollinshoz hasonlóan ő is visszavágót szeretne.. Végezetül Sasha is megérkezik. Örömére szolgálnak Ronda kedves és elismerői szavai. Szívesen összecsap vele, és persze nem adja alább a győzelemnél.. Nia belekotyog, mire Sasha közli, hogy ott ring, játszák le. A győztesé Ronda.

Sasha Banks vs. Nia Jax 
Niának semmi sem akart sikerülni tartósan a győzelem érdekében, így végül Bank Statement kamatozott! Sasha Banks feladásra kényszerítette ellenfelét, vagyis a 2017-es SummerSlam óta először jutott egy az egy elleni címmérkőzéshez! Ready to Rumble!

Seth Rollins vs. Dean Ambrose (c) – Intercontinental Championship Falls Count Anywhere Match 
A szabálynélküliségből, valamint környezetből fakadó előnyöket kihasználva zajlott a csata. Seth nagy nehezen előnybe került, és végső offenzívája végén oda is durrantotta a Curb Stompot Ambrose-nak.. Már épp kopogtatni készült, amikor felbukkant Lashley is alaposan megbüntette őt. Hatalmas verést mért Rollinsra, aki innentől könnyű préda volt Ambrose-nak a pinfallhoz.

Úgy tűnik ezzel elvágták a Rollins-Ambrose vonalat, de lesz helyette a Rumble és a Mánia közé egy Rollins-Lashley.

A Rumble-be közben Almas is benevezett, így már 15 fős az urak majdani küzdelme.

9 című bejegyzés “RAW Összefoglaló, január 8. – Sztárkavalkád az évnyitón” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Az új Raw, új arcok, új párosítások jegyében láttunk
  – 3v3 időkitöltést
  – Sasha vs Nia ezredszer (külön plusz pont, hogy Sashát is megetetik Rondával)
  – Corbin vs Elias ezredszer
  – Rollins vs Dean kétezredszer
  – az ezer éves Hulk Hogant
  – Lesnar vs Braun promó, a váratlan “Broki nem akar kimenni, de aztán mégis, de azért ringbe mégse, mert akkor csinálni is kellene valamit, amire nincs pénz” scriptre

  Érzem az új idők szelét… ja, nem.

  Kedvelés

 2. Az első meccs ténylegesen szinte csak Rollinsról szólt a Rumble nálam kétesélyes vagy ő vagy Drew lesz a nyerő, igen általában ilyenkor szokott egy totál random név nyerni azonban… 😀

  Cenával nem tudom mi lesz úgy tudom, hogy lassan megy megint forgatni jelenleg nem is érzem, hogy egy nagy sztoriba belehetne rakni Undertaker ellen, ( karrier vs karrier ), Rumblet úgyse ő fogja nyerni, de Taker ellen se látom, hogy egyenlőre alakulóban lenne valami.

  Az adás másik két pozitív dolga, hogy Okerlund megérdemli ezt a szép összevágást anno elsők között volt akit még a Eurosportos Vintage Collectionben megismertem. Másik, hogy Sasha végre nagy meccset nyert szinte a semmiből.

  Mindenki nevezi be magát a Rumblebe lassan nem lesz meglepetés hely a 30 résztvevő között 😀

  Kedvelés

 3. 3 v 3 meccs…..yeeeeah….a rollins deannek semmi értelme nem volt és ezt is sikerült úgy elrontani a kreatívoknak hogy már művészet…..a revival helyzete….hagyjuk is…..lesnar már arra is lusta hogy ringbe menjen …..és hát hogy ember moont ilyen meccsekre pazarolják……new year and same old shit raw….

  Kedvelés

 4. Lesz harmadik meccs is a raw tag team cimekertvazt már be kellhuznia a Revivalnak.
  Sashanak orulok, kijart mar neki egy cimmeccs nagyon régóta.
  Ennyi lenne a rollins vs ambrose? Ezt úgy elbasztak hogy a Lashley vs Rollins mar most izgalmasabb 😃
  Lesnar no comment.

  Kedvelés

 5. az összeállítás Okerlundról nagyon jól sikerült megint
  akárki csinálja ezeket megérdemelne egy emelést

  az adás többi része szokás szerint nem ért semmit

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!