WWE SmackDown 2012. december 14. – Vita a szerződés körül

A SmackDown 2012. december 14-én két visszatekintéssel indul, amiből az első a RAW-ra tekint vissza, mikor John Cenát megtámadta a Shield. Dolph kihívója segítségére a Team Hell No érkezett, de még ők is kevésnek bizonyultak, mikor megszólalt a Feed Me More és megjelent Ryback, aki elintézte a csapatot. A második összefoglalóban pedig az előző SmackDown-t láthatjuk, amiben Sheamus és Big Show szerződést írtak alá, ami arról szólt, hogy nem bánthatják egymást a TLC mérkőzésük előtt. Show pedig mielőtt aláírta volna a papírt ráborította az asztalt a kihívójára, ezzel még nagyobb ellentétet alkotva kettőjük között.

Big Show vs R-Truth

Az adás meglepően meg beszéddel, hanem egy mérkőzéssel kezdődik, amiben Big Show, a Nehézsúlyú Bajnok és a United States Bajnok kihívója csaptak össze. A kommentátoroktól pedig figyelemmel követte a csatát Cesaro és Sheamus. A csata nem volt túlságosan hosszú, a végén Big Show szabadulni tudott, majd levágott ellenfelének egy W.M.D.-t és megnyerte a csatát. A mérkőzés után Show odaállt a kihívója elé és csak azt hajtogatta, hogy üsse meg végre, majd Sheamus szembeállt vele és hátulról Antonio érkezett, aki nekilökte a Bajnoknak a Keltát.

Big Show sétál végig a backstageben, ahol találkozik Booker T-vel és teljesen felpörgött állapotban elmondja neki, hogy Sheamus megszegte a semmi érintés szabályt és nekiesett Show-nak, A Bajnok új kihívót akar kapni. A SmackDown General Menedzsere erre azt feleli, hogy Cesaro lökte meg a Great White-ot és nek szánt szándékából esett neki Show-nak. Tehát nem tud eleget tenni a kérésének, az első számú kihívója továbbra is Sheamus marad.

A ringbe Damien Sandow áll be egy mikrofonnal a kezében és bemutatkozik, majd megkéri a közönséget hogy álljanak fel és üdvözöljék a tag team partnerét és a legjobb barátját, Cody Rhodes-ot. Cody Rhodes most jelent meg a SmackDown-on először a sérülése után, bár nem tudta elnyerni a közönség szeretetét ezzel a visszatéréssel. Cody mond pár szót, hogy mostanra jobb formában van mint ezelőtt és nem állhat az útjába sem The Miz, sem Kane, aki miatt megsérült, ám nem tudja befejezni a beszédét, mert megjelennek az Uso ikrek.

Team Rhodes Scholars vs The Usos

Az összecsapásuk nem volt túlságosan sokáig tartó harc, az irányítást a heel karakterek csapata vette át, majd Rikishi fiai is jól szerepeltek. Végül Damien a földre került Jimmy pedig bevágta a ringbe Cody-t, akit Jey távolított is a szorítóból. Jimmy nem figyelt Damien-re aki hátulról ezt kihasználva lekopogtatta.

A kulisszák mögött David Otunga és Big Show találkoznak, és a Bajnok kéri az ügyvéd segítségét, hogy hozzon neki megnyerő érveket, amivel Sheamus-t eltávolíthatják az első számú kihívó pozíciójából.

A ringbe lépnek és Show elmondja ezt a közönségnek, majd David belekezd a beszédébe, amiben egyértelműen kijelenti, hogy ez lehet, hogy nem támadásnak számított, de a szerződésben aláírt No Contact pontot megszegték, miszerint a két szupersztár egyáltalán nem érhet egymáshoz a csata előtt. Otunga bírálja Booker T-t, miszerint a SmackDown General Menedzsere nincsen teljesen tisztába azokkal a pontokkal, amiket a szerződés tartalmazott, és ha nem látja be Booker, hogy mekkorát tévedett, akkor Otungának nincsen más választása, mint a Board os Directors-höz, (azaz az Igazgatótanácshoz) fordulnia és panaszt tennie, ami Booker leváltását jelentené. Booker T megjelent és azt mondta el, hogy nem hatná meg, ha David az Igazgatótanácshoz fordulna, nem változtat a véleményén, a mérkőzés a TLC-re ugyanúgy marad. David erre azt mondta, hogy nemcsak Booker lenne kirúgva, hanem a még Sheamus is vele egyetemben, ekkor megszólalt a Kelta zenéje és egy székkel sétált be a ringbe, és kijelentette, hogy ha nem lehet azt a mérkőzést megrendezni, akkor kénytelen lesz most azonnal szétrúgni a Bajnok seggét. Show nézte egy darabig az elszánt kihívót, majd nagy nehezen, de beleszólt ijedt és vékony hangon a mikrofonba, hogy a véleménye szerint ez csak véletlen volt és nem sértette meg a szerződést. Végül Sheamus elérte amit akart, a mérkőzést továbbra is marad a TLC-re, Show pedig lehajtott fejjel kikullogott a ringből.

Láthatjuk, a 2 héttel ezelőtti RAW-t, ahol A Shield megtámadta Randy Orton-t, majd erről akarna Matt Striker egy interjút készíteni a Viperával. A kommentátor készülődik a backstage-ben, majd kapunk egy másik képet szintén a backstage-ből, ahol Randy Orton-t éppen püföli a Shield és egy törött asztalon fekszik a pankrátor.

Aksana vs Kaitlyn

A csata 4 percig tartott, ahol Kaitlyn nyert.

Majd Matt Strikert kapcsolják, aki az Orvosi szoba elől jelentkezik és elmondja, hogy még nem lehet tudni pontosan, hogy mekkora problémája van a Viperának, de az biztos, hogy ez a támadás eléggé megviselte Randy vállát.
Ez után a rövid beszámoló után következhet a Miz TV, aminek a vendégei a Tag Team Bajnokok, a Hell No. Miz nem is húzza az idt, egyből bejelenti, hogy kik lesznek a vendégei. Daniel-lel kezdi, és megkérdezi tőle, hogy milyen érzései vannak, hogy…, de nem tudja befejezni a mondanivalóját, mert Bryan közbevág és megkérdezi Miz-től, hogy mégis ki ő, Ophra? Bryan már beszélt eleget a dühkezelési terápiákon és nem szándékozik még többet, most már nincs miről szót ejteni, a beszéd ideje véget ért. Ez már a tettek ideje és most vasárnap asztalokkal, létrákkal és székekkel fogja tudatni mindenkivel, hogy mi a véleménye és véget fog vetni a Shield csapatnak. Daniel Miz felé fordul és megkérdezi tőle, hogy úgy gondolja e, hogy nem mond igazat, Miz erre pedig nemet felel. Majd Daniel nekiáll kiáltozni, hogy: Nem! Nem! Nem! Kane is megszólal, ő szerint a Shield elkövette a legnagyobb hibát, azzal, hogy megtámadta a Tag Team Bajnokokat, és végre valahára Bryan felfedezte magában a belső szörnyeteget és ezzel már megállíthatatlanná váltak. Kane folytatja, hogy asztalt fognak használni, Daniel erre azt kiáltja, hogy igen, ők létrát fognak használni, Igen! és még székeket fognak használni, Igen! Valamint minden lehetséges eszközt, Igen! Igen! Igen!
A agykivetítőn megjelenik egy csizma, amiről a kamera gyorsan felfelé halad és láthatjuk a Shield három tagját, akik bemutatkoznak: Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns. Hallották Daniel és Kane beszédét, de nem ijedtek meg ettől és vasárnap megmutatják, hogy ők a megállíthatatlanok. A kamera leesik a földre és a közönség soraiból elindulnak, de megszólal Ryback zenéje és a három srác visszavonulót fúj inkább. Nem mentek inkább neki a másik csapatnak, de vasárnap nem futamodhatnak meg, egy kemény csata lesz ez a két tag között.

Great Khali, Hornswoggle, Justin Gabriel és Tyson Kidd vs Primo és Epico és Prime Time Players

A csatán Tyson Kidd kopogtat és szerzi meg a csapatának a győzelmet, majd megtámadják őket a vesztesek, de sikerült kivédeni a támadást.

Alberto Del Rio vs Kofi Kingston

A csata már hosszabb volt mint az előző és valamivel fordulatosabb is, végezetül Kofi bevitte a Comeback-jét, de Del Rio-nak sikerült fordítania és egy dobás után kopogtatni próbált, ám az Interkontinentális Bajnok kirúgott. Alberto egy Suplex-et próbált volna bevinni, de Kingston fordított és egyből kopogtatásba fogta a mexikóit, aki nem szabadult ki. A mérkőzést Del Rio elvesztette. Kofi ahogy kiér a ringből érkezik Wade Barrett, aki megtámadta volna a Bajnokot, de Kingston lehajolt és adott a támadójának egy Trouble In Paradise-ot.

Visszatekinthetünk a RAW-ra, a, képen Dolph Zigglert látjuk, ahogy egy létra tetején áll a ringben, feje fölött pedig a Money In The Bank táska van felfüggesztve. Ziggler nehezményezi a meccs kiírását, hisz ez már a második alkalom, hogy a MITB táskája veszélybe kerül.
Azt mondja, most ott van, ahová tartozik: A topon! Azért jött, hogy két számról beszéljen, a 6-ról és a 15-ről.
6 nap van a TLC gáláig és 15 nap karácsonyig, de John Cenának a karácsony előbb érkezik, már a TLC gálán.
Azt mondja, Cena, miután megnyerte a Money In The Bank táskáját, el is veszítette. Ezt követően azonban számtalan lehetőséget kapott, de a “Golden Boy” egyiket sem tudta kihasználni.
Amikor Mr. McMahon arra kényszerítette őt, hogy a Money In The Bank kontraktusát tegye kockára egy létrás meccsen, megfogadta, hogy John Cenának nem lesz boldog karácsonya, le fogja győzni őt és megajándékoz mindenkit azzal, hogy beváltja Big Show ellen és ő lesz az új Nehézsúlyú Világbajnok! Ő lesz minden idők legnagyobb Világbajnoka!

Sheamus érkezik meg és szakítja félbe a Show Off-ot. Láthatjuk, hogy a rámpákon is létrák állnak, a Great White közöttük halad a ring felé.
Figyelmezteti Zigglert, hogy a székes meccsen neki lesz lehetősége kihívni a bajnokot és le is fogja győzni Big Show-t, tehát ő lesz az új Nehézsúlyú Világbajnok. Sheamus nem gondolja, hogy Ziggler le tudná győzni John Cenát, úgyhogy ne áhítozzon a Világbajnoki övre a jövőben.

S ha már a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címről van szó, megérkezik az aktuális bajnok, Big Show is. Szerinte Sheamus-nek és Zigglernek kényszerképzetei vannak. Azt mondja csak azért jött ki, hogy körbeverje Sheamus a ringen, de sajnos nem teheti, mert a SmackDownban aláírták a szerződést és a záradékot, hogy a TLC előtt nem érhetnek egymáshoz, és ha megteszi, az a bajnoki címébe kerülne.
De ha Ziggler be akarja váltani ellene a táskáját, agyon fogja verni. Csak még nem döntötte el, hogy simán kiüsse, vagy szétverje a koponyáját egy székkel…
Sheamus közbeszól: belefáradt már a dumába, alig várja, hogy végre harcolhasson. Ő is tudja, hogy az érinthetetlenségi záradék miatt nem emelhet kezet Show-ra, mert elveszíti a kihívói jogot, de a záradék nem tiltja, hogy… és felborítja a ring közepén álló létrát Ziglerrel együtt!
A csatában pedig eljött a Brogue Kick ideje, de Ziggler kimenekül a ringből. Sheamus utána ment, a Show Off azonban egy székkel támadt rá, ezért diszkvalifikálták.

Sheamus vs Antonio Cesaro

A hosszú visszatekintés után elérkezett a főmérkőzés ideje, amiben a Nehézsúlyú Világbajnok kihívója és a United States Bajnok mehettek egymásnak. A csata Antonio győzelmével ért véget, mert Big Show megtámadta a bejáratnál egy székkel William Regal-t, Sheamus barátját és a Kelta inkább segítségre sietett. Kiszámolással Cesaro nyert.

Ezzel ért véget a csata, vasárnap a TLC-n kemény mérkőzéseket fognak megrendezni, és biztosra vehetjük, hogy sok meglepetés és fordulat lesz a PPV-n.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!