WWE SmackDown 2013. március 1. – Megjelent az új szerzemény

Alberto Del Rio vs Damien Sandow

A SmackDown 2013. március 1-én Oklahoma City városából kapcsolódik, ahol legelőször Lilian Garcia konferálja fel, hogy megérkezik Ricardo Rodriguez. A kis mexikói pedig a Nehézsúlyú Világbajnokot mutatja be a rajongóknak. Del Rio magabiztosan érkezett az arénába, majd megjelent a Szellemi Felszabadító is, aki felkapott egy mikrofont és elmondta a szokásos kis szövegét. Amiben végig bírálta ellenfelét és saját magát jelölte a legnagyobbnak, hiszen hatalmas a szellemi fölénye, aminek segítségével ezúttal is győzni fog. A csata eléggé jóra sikeredett, sok fordulatot láthattunk, de végül Del Rio szabadulni tudott, mielőtt Sandow bevitte volna a finisher-jét és kiosztotta Damien-nek a Cross Arm Breaker-t. A Szellemi Felszabadító végül feladta a csatát.

Egy összefoglaló erejéig kitérünk a RAW-ra, ahol CM Punk és John Cena egy kemény és izgalmas csatában harcoltak az első számú kihívói címért a WrestleMania-ra. John lett a Royal Rumble győztese, de az elégedetlen CM Punk minden áron megakarta szerezni a kihívói címet. Ezen a mérkőzésen dőlt el véglegesen, ahol Cena nyert. Április 7-én ezzel láthatjuk a WrestleMania XXIX-en John és Rock harcát ami az évszázad visszavágója lesz.

A backstage-ben látjuk amint Kane-hez odasétál Bryan és átnyújt neki egy maszkot, hiszen a RAW-n Daniel magabiztosan elmondta, hogy neki sikerülne legyőznie a Prime Time Players-t bekötött szemmel is, Kane pedig úgy vélte, hogy ő fél kézzel is ellátná a bajukat. Most viszont fordult a szerep és Kane fog szemkötéssel, Daniel pedig fél kézzel csatázni a csapat ellen.

The Miz vs Antonio Cesaro (United States Bajnoki öv)

Ki lett hirdetve erre az adásra a United States Bajnoki címért folytatott csata, amiben The Miz ismét szembenézhet Cesaro-val. Nem is akármilyen összecsapást láthatunk, hanem egy 2 Out of 3 Falls mérkőzést, aminek az a lényege, hogy valaki elérjen 2 pontot, amit kopogtatással vagy feladatással lehet megszerezni. A küzdelem nem volt rossz, sőt Miz-nek komoly esélyei voltak, hogy elhódítsa az övet a címvédőtől. A harcban Cesaro szerezte meg az első pontot, amikor bevitte a finisherjét Miz-nek. Majd a WWE Legnézettebb Szupersztárja feladatta a Bajnokkal, hiszen bevitte a Figure 4 Leg Lock-ot. Azátn egy kisebb kopogtatásból Cesaro-nak sikerült elérnie a győzelmet és továbbra is Bajnoknak mondhatja magát.

Az öltözőben Randy Orton és Sheamus találkoznak, ahol folyamatosan arról a Shield-es támadássorozatáról beszélnek, ami őket éri az utóbbi adásokban. Sheamus mindig hősként robban be az arénába, hogy segítsen a Viperának, de Orton nem viszonozza ezt a szívességet. Randy most sem tűnik valami lelkesnek, ám kinyög egy kis “kösz”-t.

A ringbe ez után Jim Ross érkezik meg, aki elmesélni, hogy milyen remek dolog itt lenni a SmackDown-on főleg a szülővárosában. Ahogy pedig vége az adásnak indul, hogy szurkoljon az Oklahoma City Thunder-nek, ami az NBA-ben a Denver Nuggets-el fog összecsapni. Ez után nem is húzza tovább az időt, egyből a tárgyra tér és bejelenti, hogy a vendége egy szintén Oklahomai születésű pankrátor lesz, aki jelenleg a Nehézsúlyú Bajnok kihívója, Jack Swagger. Érdekességképpen Swagger megszegte a szervezet szabályzatát és szteroidokat valamint drogokat fogyasztott. Egy hónapos felfüggesztésben részesült, ám a szervezet még nem tűnik túlságosan rémültnek az ügyben, hogy megtalálják az új első számú kihívót a Nehézsúlyú Világbajnoki övért. Swagger ismét Zeb Colter kíséri be a szorítóba, aki már jó ideje megjelenik minden WWE rendezvényen mint a szupersztár jobb keze. Jim Ross legelőször megjegyzi, hogy Jack már egyhosszú utat megjárt, amit még itt kezdett el Oklahoma városában mint focijátékos és birkózó, Ross pedig ezekért a sportos képességeiért rendkívül tiszteli Swagger-t. Jack erre pedig azt feleli, hogy Jim egy igazi amerikai, éppen ezért adnak neki interjút. Zeb ezt követően pedig elmondja, hogy az előző héten The Miz szemtelenül beszélt velük ezért Jack megmutatta neki, hogy milyen is egy igazi amerikai. Jim Ross nem kíván belemenni a csata apró részleteibe, inkább megkérdezné a szupersztártól, hogy mit vár a közelgő WreslteMania csatájáról, ahol majd a Nehézsúlyú Bajnoki övért szerepelhet. Colter elmondja, hogy készen áll Swagger minden szempontból, hiszen 5 hónapig nem lehetett sérülés miatt látni, mostanra viszont teljesen megváltozott és hajtja a győzelem éhsége. Rájött, hogy mi is a valódi probléma Amerikával, az pedig a mindennapok szürkesége. Jack készen áll ezt megszüntetni és megszerezni a Bajnoki övet. Del Rio is csatlakozik hozzájuk, aki viszont kétli azt, hogy Swagger bármit is meg fog szerezni a WrestleMania-n. Végül Zeb és Jack hátrálnak és elhagyják a szorítót.

Team Hell No vs Prime Time Players

A mérkőzés nem volt túlságosan hosszú, de jól elszórakozhattunk rajta, hiszen a bekötözött szemű Vörös Szörny eléggé nevetséges pillanatokat alkotott. Nemcsak kopogtatnia nem sikerült, hanem egyszerre próbált Chokeslam-et adni a játékvezetőnek és saját csapattársának. Végül Daniel-t felismerte az eléggé jellegzetes szakálláról, de ekkor Bryan-nek teljesen el lett terelve a figyelme, ezért hátulról érkezett Titus, aki kopogtatni tudta.

A kulliszák mögött Matt Striker találkozik Big Show-val, akit megállít egy rövid interjú erejéig. Matt azt kérdezi tőle, hogy mégis mire számít a mai főeseményen Randy Orton ellen, valamint, hogy nem ő fog szerepelni Del Rio ellen a WrestleMania-n. A Világ Legnagyobb Atlétája erre pedig azt feleli, hogy ez a WrestleMania évszaka lesz, ő pedig bebizonyítja, hogy mindenkinél jobb, amikor kioszt egy Chokeslam-et Randy Orton-nak,valamint, merroka hiba az, hogy nem ő lesz ott Alberto ellen a pankrációs történelem legnagyobb eseméyén.

Matt Striker ez után pedig egy másik pankrátorral, a WWE új szupersztárjával készít interjút, aki most először jelent meg adásban, nem másról van szó, mint Fandango-ról. A frissen debütáló harcos megjelenik és kimondja a nevét, majd Matt is megpróbálja, de nem tudja olyan átérzéssel kiejteni. Végül Striker megkérdezi tőle, hogy mégis elárul e valamint az ő harcstílusáról. Erre a szupersztár azt feleli, hogy a tánc hatalmas erő, elfogja vele érni, hogy mindenki őt kövesse. A kommentátor megkérdezné még a mai mérkőzéséről, de végül Fandango nem kíván harcolni még. Kimondja újra a nevét és távozik. Kissé viccesnek mondhattuk ezt a megjelenést, valamint azt ahogy a kamera előtt simogatta magát és közben a nevét nyögdöste, ám lehet, hogy a ringben nagy dolgokat fog véghez vinni.

Ismét kikanyarodunk a RAW-ra, ahol Vince McMahon mankóval érkezett meg és harcolni kívánt Paul Heyman-nel. Aki lemaradt volna annak tudnia kell, hogy Vince megpróbálta kirúgni Heyman-t, de érkezett Brock Lesnar, aki földhöz vágta egy F5-al a Chairman-t. Ezen a RAW-n egymásnak estek, de Paul rosszul járt, segítségére pedig Lesnar érkezett, aki már teljesen fel volt gőzölve, hogy megütötték a “volt” menedzserét. Ám nem támadta meg újra Vince-t, mert érkezett Triple H, akit utoljára a Summerslam-en láthattunk még augusztusban. HHH sérült karral távozott az arénából, hiszen Lesnar-ral volt mérkőzése. The Game most az apósa segítségére érkezett, végül egy nagyon véres bunyóban földre küldte a harci gépet. Jó fogás lenne, ha a WrestleMania-n ismét egymásnak feszülne a két legenda. Később még egy külön hírben beszámolunk Brock állapotáról és képeket is mutatunk a fejsérüléséről.

Randy Orton vs Big Show

Jó küzdelem volt, de sajna nem ért véget tisztességesen, mert megjelent a Shield, akik a kötélhez álltak, de a ringbe még nem léptek be, mert megjelent Sheamus. A Great White odaállt Orton mellé és közösen nekiestek a csapat három tagjának. Végül Big Show-t ellökték, aki nem tűrte el, hogy beleavatkozzanak a mérkőzésébe és egy W.M.D.-t lekevert Roman-nek. Dean és Seth ennek láttán inkább gyorsan elmeneküntek az arénából. Magukkal vitték Reigns-t, aki alig bírt megállni lábain. Randy Orton-nak egy váratlan pillanatban pedig egy Chokeslam-et adott az óriás, ahogy az interjúban ígérte. Végezetül Sheamus osztotta ki a Brouge Kick-et a Világ Legnagyobb Sportolójának.

Ezzel ért véget a SmackDown, nem mondható rossz adásnak, de bizonyára a következő RAW jobbra fog sikeredni, az sem kizárt, hogy hamarosan láthatjuk Undertaker-t is, aki már megjelent egy kis House Show-ban. Reméljük, hogy minél hamarabb bekerült egy nagy adásba is, valamint újabb feledhetetlen csatát fog vívni a WrestleMania-n április 7-én.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek