WWE SmackDown Live 2017. március 14. – AJ Styles döbbenetes lépése

Az eheti SmackDown egy visszatekintéssel indít, melyben a legutóbbi főesemény izgalmait élhetjük újra. Orton egy RKO-t követően kopogtatta Styles-t, aki a vereség következtében megpróbált nekirontani Shane McMahon-nak. A kékek főirányítója minden bizonnyal nem fogja annyiban hagyni a dolgot, Styles pedig partner lesz az eszmecserében, ugyanis mostani adásunk nyitányán – rögtön Bryan-nél érdeklődik azzal kapcsolatban, hogy merre jár O-Mac. Daniel közli a korábbi világbajnokkal, hogy Shane még nincs itt, de úton van a helyszínre. Styles nem esik kétségbe: felhangzik a zenéje, majd a ringbe vonul, hogy beszédet intézzen a WWE Univerzumhoz.

Pittsburgh után már nekünk is feltűnik, hogy az este mindössze két kommentátor hangját hallhatjuk az adás alatt, a megszokott túlzó négy helyett is. A sokak szerinti legprecízebb kommentátor Mauro Ranallónak közlekedési gondjai akadtak, egyszerűen nem ért a helyszínre időbe a forgalom miatt.  A negyedik kerék, David Otunga pedig éppen forgatni volt távol. A már-már túl tökéletes két kommentátoros előpróbának ható estét Tom Ppillips kíséri, oldalán JBL.

A ringbe elsőként a nem kissé ideges Styles érkezik, rögtön mikrofont is ragad. “Belefáradtam, és már undorodok is attól, hogy így szórakozik velem A GM és főnöke. Azt gondolná az ember, hogy a WWE legkiválóbb sztárjának vörös szőnyeg járna egészen a Wrestlemaniáig. De nem. Akadály után akadályt kellett átugranom, mintha egy cirkuszi majom lennék. Cenának vajon meg kell csinálnia mindezt, megcsinálná egyáltalán mindezt? Persze, hogy nem, egyet füttyentett, és máris kapott egy övmeccset ellenem. Igen-igen, tudom, aztán a mindenható John Cena megvert engem, tessék, túl tudtam tenni magam rajta. Viszont számítottam a visszavágóra, ami helyett mit is kaptam? Egy Triple Threat-et, amiben engem nem kopogtattak, amiben én nem vesztettem. Kaptam utána egy rendes 1v1-et? Persze, hogy nem. Helyette kaptam az Elimination Chamber-re egyet 5  emberrel szemben, ahol szintén nem engem kopogtattak! De ez nem minden, utána jött a Battle Royal a kihívói jogért, amit szemmel láthatólag megnyertem (az elbaltázott finisht cukkolva), de volt egy kis kavarodás, és a következő héten meg kellett vernem Luke Harper-t, amit meg is tettem természetesen. De ez még mindig nem minden! A semmiből jön Randy Orton, felégeti Bray Wyatt házát, és ahelyett, hogy lecsuknák elorozza előlem a kihívói jogot, egyenest a Wrestlemania főmeccsére! Bárki, aki kanyit egy keveset ehhez a bizniszhez megmondja, hogy Aj Style-snak volt a legjobb 2016-a. Én voltam, aki a SmackDownt felrajzoltam a térképre, én vagyok az oka annak, hogy a ti seggetek, most ezeken a székeken van.  Én vagyok az oka, hogy a televíziót nézők szeme erre az adásra mered. Én vagyok az egyetlen oka annak, hogy bárki is feliratkozik a WWE Networkre. És mit kapok cserébe? Még csak meccsem sincs a Wrestlemaniara! Szóval mondjátok meg, mégis milyen bolygó az , ahol a legkiválóbb tehetségnek nincs meccse a legnagyobb színpadra? Ezt végiggondolva inkább kiálltam magamért. Akármikor lecsaphatnám a vigyort Daniel Bryan szájáról, de mind tudjuk, hogy őt csak egy jól mutató cégarcnak hozták vissza. Az igazi góré itt Shane McMahon, akivel el is fogok beszélgetni, méghozzá még ma este. Újra kell gondolnunk a karrieremet, már ha van egyáltalán olyasmi…” – szólt, majd csalódottan távozott Aj.

Becky Lynch vs. Natalya 

Az este első mérkőzése Becky Lynch és Natalya közt zajlott le. Az összecsapást megelőzően a múltheti tagteam csatát láthattuk amelyben a kanadai kiosztott egy Suplexet az ír lánynak, okot adva az eheti meccsre. Majd láthatjuk a Bryan által kiírt “minden szabad SD-n szereplő” női pankrátor közti bajnoki mérkőzést a Wrestlemaniára jelenleg(?) James, Lynch és Natalya ellen kell megvédenie övét Blissnek. JBL kihangsúlyozza, hogy még a meccstípus sincs meghatározva, akár Lumberjack is lehet (kimondottan érdekes lenne férfi védőkkel). A gong után Becky rögtön földre viszi ellenfelét, aki kigurul a ringbe, visszatérve pedig elszenved egy rúgást. Natalya időt kér, majd ismét a balkezes kézfogást láthatnánk, ha Lynch nem vágná pofon őt. A kanadai lány az első feladásos fogásból szabadul a kötelek által, ismét kigurul a ringből, majd jön a reklám. Visszatérve a ringbe Becky irányát, Natalya legalább harmadszorra gurul ki a ringből, de ezúttal sikeresen bevisz egy Body Slamet, hallhatólag ő örül neki a legjobban. Natalya percei következnek, egy rövidebb headlockot követően következnek a könyökösök, majd Beckytől egy Dropkick, majd egy Exploder Suplex. A felső kötélre mászva talán egy Dropckik kedvéért Lynch mászik, Natalya követi, de a vörös lány elrúgja, majd előrebukfencezve bezárja a Dis-arm-her-be, ami kopogást is von maga után. Natalya eddig nem sok jót ért el az újabb hátbaszúrással.  Ünneplésre nincs sok idő, Carmella támadja meg mindkettejüket, természetesen Ellsworth is előmászik mellé nyakát fogva, pedig ezen az adáson még nem is sérült meg (valószínűleg a múltheti Cenáék elleni meccs maradéka).

Egy pillanatra a toporzékoló Aj-t kapjuk, ahogy Shane-re vár. Az Archert megszégyenítő humorú KCA reklám után megtudjuk, hogy a Miz TV következik. Backstageben Carmalláékat kérdezik, hogy mégis miért tették az előzőeket. A mesés kisasszony annyiban felel, hogy valószínűleg a következő női bajnokot kérdezték erről, jobb, ha szokják jelenlétét.

A ringben már a Miz pár várakozik, majd a szokásos bevezető után rá is térnek a főtémára. Ennél nagyobb sosem lesz ez az adás, mivel ez alkalommal az igazi brandet, arénát, és közösségi média figyelmet egybegyűjtő pár a meghívottak, Miz, és Maryse. Az oka ennek pedig az, hogy ők megmutatják, hogy milyen emberek John és Nikki valójában, mert eddig még csak a jéghegy csúcsát kóstolgatták. Előbb viszont nézzünk vissza múlthétre, ahol John-ék ünneplése közben rájuk támadt a rivális pár. Azután pedig a Talking Smackbeli szereplésüket, ahogy a “valóság”műsorok tipikus felépítését, meg természetesen Cena robothanglejtését parodizálta Miz a folytonos újraforgatásokkal, felesége arra a kérdésre pedig, hogy vajon a Bella 2 irigy-e rá, annyit felelt, hogy épp ellenkezőleg, mivel neki soha nem lesz olyanja mint neki – mutatva a jegygyűrűjére. Miz ezt meg is magyarázza, Cena csak saját magát szereti, ő a legalantasabb, legmanipulatívabb, legnagyobb ego központú, ráadásként még műanyag ember, akit valaha is megismert, pedig aztán ő Los Angelesben él. Felesége szerint Nikki sokkal rosszabb nála. Maryse elmondása alapján régebben jó barátnők voltak Cena barátnőjével, ami egészen addig tartott, amíg fel nem kérték őt (Kelly Kellyvel karöltve) is a Total Divas első évadában való szereplésére. Maryse minden további nélkül aláírta volna a szerződést, Nikki viszont azt a tanácsot adta neki, hogy ne írja azt alá. El fogja intézni neki, hogy több pénzt kapjon, mivel Cena barátja, ő így érinthetetlen, várjon csak türelemmel, hozni fogja a jobb feltételeket. A következő hívásban, amit Maryse Nikkitől kapott csak annyi állt a második Bellalánytól, hogy reméli nincs harag, de ő és a testvére nemsoká képernyőn is lesznek, majd lerakta. Mivel barátok voltak, Maryse megbízott Nikkiben, viszont csak azt kapta tőle, hogy elérte, hogy ő ne szerepelhessen a tw showban. Elvette tőle a szerződését, a pénzt érte, a lehetőséget a visszatérésre, és legfőképp három és fél évet, amit együtt tölthetett volna a férjével úgy, mint most. Átverte, megszégyenítette, de megesküszik rá, hogy megfizet érte, és a világ is rá fog jönni, hogy nem több ő egy áruló ribancnál.

Az óra tudjuk milyen időt mutat, Cena idejét. Barátnőjével a ringbe rohannak, Miz-ék ki onnan. John mikrofont ragad, de Nikki kiveszi a kezéből, ő akar beszélni. Maryset őrültnek nevezi, mondván ha tényleg meglenne a hatalma ahhoz, hogy megakadályozza őt a szerződésében, akkor mégis hogy van most itt? Elmondása szerint sose voltak barátnők, mivel pont hogy ő árulta el őket ezzel a nevetséges kitalációval, amit most előadott. Őt hívja csalónak, miközben épp Maryse az, aki az emberek pénzét csalja ki azzal, hogy fizetve van kizárólag azért, hogy abba a nevetséges férfiutánzatba kapaszkodjon minden adáson. Az összecsapást Miz-ék nem fogadják el, mondván kinek képzeli Nikki magát, hogy csak úgy meccseket írjon ki? John Cenának? Megvédi feleségét, neki nincs semmi bizonyítanivalója már a ringben, szóval Cenáék folytassák csak rettenetes emberi létüket, a Miz és felesége ideje mára lejárt, távoznak. Pontosabban távoznának, Bryan lép a porondra. Egyértelműsíti, hogy itt ő az, aki meghatározza kinek milyen hosszú a munkaideje, és főként annak tudatában, hogy Miz egy nagyon különleges adást ígért, csalódnia kellett. Az történt ami mindig, Miz beszélt, jött valaki, Miz elfutott, csak a szokásos. Emiatt Danielre hárult a feladat, hogy feldobja a Miz TV-t. Kiírja Wrestlemaniara John Cena, és Nikki Bella vs. Miz és Maryse meccset, amit már mióta pedzegetnek. Ezt Miz annak is köszönheti, hogy hónapok óta rettenetes kivitelezéssel lopkodja a mozdulatait, és állandóan kihasználja, hogy a GM nem ütheti meg őt, akármennyire is mocskolódás tárgya a Talking Smack adásaiban visszavonulásának ténye.

Mielőtt még feltenné a néző magában a kérdést, hogy ha a nemzetközi nőnap miért nem elég egy kontinenssel arrébb, hogy egy egész hónapot adjanak a nőknek, inkább lenne az az üzenet, hogy egész évben törődjünk a párunkkal, már kapjuk is az este második mérkőzését. Mickie James csap össze a női bajok, Alexa Blissel.

Alexa Bliss © vs. Mickie James

A bajnoknő bevonulása előtt megtekinthetjük a múltheti egymásnak zörrenés okát, ahol James egy önző tag után megtámadta a bajnokot. Az első rúgást Alexa viszi be, a sarokba szorítást felváltva használják ki, végül Bliss kerül a ring mellé. Mickie egy rúgást intézne felé, de Alexa elkapja, először a ringpóznának hajítja, majd le a földre. A számolás elkezdődik, de reklám szakítja félbe a műsort, visszatérve már mindketten a ringben, kisvártatva egy Single Leg Crab-be fogja Blisst, majd még több mozdulattal gyengíti a bajnokot, de kopogtatni nem tudja. Két fordítás után egál játék alakul ki, majd egy semmiből jövő Mick Kick eldönti a meccset, James a győztes.

Ismét a toporzékoló Aj-t kapjuk lencsevégre, aki Reneenek csak annyit mond, hogy tudja hogy fogja levezetni indulatait miközben Shane autója gurul be a garázsba. a Phonemonal One elbújik az azelőtti autó mellé, Shane szemszögéből takarásban. A SmackDown feje alapos verésben részesül, Aj végig a vezetéknevén szólítja, csúcspontnak a sorban álló harmadik autó ablakába vágja Shane-t, az ablak betörik, érkezik a segítség, Renee szerint a főnök vérzik, amit a későbbi képekből egyértelműsítenék, valóban. Aj-t az öltözőben találjuk, öltözködik, az Uso testvérek szerint ezzel kissé átlépte a határt, pedig ők aztán eléggé mocskosan játszanak az elmúlt hónapokban. Kifele menet összefut Daniel Bryannel, és még pár biztonságival. Styles érdeklődően várja mégis mit mernek tenni vele ezután, kirúgják? Daniel szerint igen, ki az épületből, takarodjon, vagy a fiúk teszik ki. A kommentátori összesítés után robogunk is tovább a következő meccsre.

Mojo Rawley vs Dolph Ziggler

Múlthétről esedékes ez az összecsapás is, ahol Mojo annak örvendezett a Talking Smackben, hogy a kék brandből elsőként jelentkezik az André the Giant Memorial Battle Royal-ba, így szerezve meg magának azt a különleges Wrestlemania pillanatot, ami viszont Zigglernek nem tetszett, így egy kis összeszólalkozás után itt is találtuk magukat. Az összecsapás filozófiája mindössze annyi volt, hogy ha ez egy Battle Royal lett volna, akkor Ziggler háromszor is eliminálva lett volna, akinek nem tetszett JBL kalapja, de a meccs maga se, így egyszerűen elsétált a backstagebe.

Ezek után újabb visszajátszást kapunk az Aj-Shane esetről, ezúttal megspékelve a betört autó belső kamerájának felvételéből is, amiből legalább egy jó vicc is született. Majd még a 205 live promóját kapjuk Nevilletől, aki elmondja, hogy az adásában ki fog derülni, hogy ki lesz az új cirkálósúlyú bajnok kihívója egy Fatal 5-way elimination meccs keretén belül. A saját magát megkoronázó király szerint teljesen lényegtelen ki lesz a nyertes, mert bárki is lesz az, meg fog törni (újabb kontextusban tisztán kimondott “broken“, a Hardy fiúk egyre közelebb?).

Randy Orton érkezik, elmeséli mi is történt pontosan vele az elmúlt időszakban. Elmondása szerint sokat lehet tanulni a viperáktól. Kegyetlenek, ravaszak, félelmet nem ismernek, és csakis a megfelelő alkalomkor csapnak le. Egészen eddig lapított a fűben, mint egy utolsó kis kígyó, pontosan ezért az alkalomért. Bármikor megtámadhatta volna Brayt, de egy RKO nem lett volna elég. Ott akarta megtámadni, ahol a legjobban fáj neki, ehhez viszont be kellett épülnie közéjük. Mindent feláldozott, még a kihívói jogot is eldobta magától látszólag csak hogy közel kerüljön áldozatához, aki rendre közelebb is engedte őt magához, hagyván, hogy a vipera mérge zavartalanul terjedjen. Ahhoz, hogy sikerrel járjon minden eddiginél szadistábbnak kellett lennie, majd végül rájött, hogyan is lehetne az. Az egyetlent kellett elpusztítania, akit Bray szeretett, Abigail nővért, legalábbis ami maradt belőle. Bray ugyanis rettenetesen fél attól, hogy egyedül lesz. Most pedig minden testvére, és nővére elhagyta őt, és így az életben először a félelem új arcán félelem rajzolódott ki. Viszont a munka még mindig nincs befejezve, még mindig van egy dolog, amit meg kell tennie, lassacskán a Wrestlemania logo felé fordul, már csak egyetlen lépcsőfok. Megesküszik, hogy meglépi, a Wrestlemanián Bray egyetlen megmaradt kincsét is elveszi tőle, aki még saját magához képest is üres tekintettel jelenik meg a képernyőn. Wyatt elmondja, hogy Randynek teljesen igaza van. Erejétől megfosztva egyedül vacogott, amíg haza nem ért, legalábbis ami maradt belőle. Azt hitte, hogy Abigail lelke elégett Orton tüzében, de jobban kellett volna tudnia. Abigail a Sátán ivadéka, a pokolban kovácsolódott, de így, hogy nincs már mihez kapcsolódnia erejének, az új urat keres, s talált is. Bray Wyatt személyében, aki így erősebb mint valaha, mindennemű korlátozás nélkül. Végzetét beteljesítése céljából el fogja intézni Ortont, olyan mértékű gonoszsággal, ami eddig csak Abigailben égett, ami most már Brayben is ég, aki most születik újjá. Megtisztítja magát a halott nővér hamvaiban. Először kezeit, majd arca egészét keni be a fekete hamuval. Felszólít minden élőt, kövessék az ölyveket, majd egy szokatlan üvöltéssel fejezi be monológját. Orton zavartsága nyilvánvaló, fogalma sincs mire számítson.

A főesemény előtt megtekinthetjük még Corbin múltheti támadását Ambrose ellen. Utóbbi nincs is a helyszínen, előbbit viszont lencsevégre kapják, mondván nem volt-e túl sok, amit a biztonságival, a vascsővel, és az emelővillás targoncával tett. Baron szerint az ő világában nincsen olyan, hogy túl sok. Kizárólag történések és következmények. Ambrose jött őt meg támadni, hát elébe vágott, majd kórházba küldte, ilyen egyszerű a dolog. Szokás azt mondani, hogy Dean minden után felkel, viszont Corbin az, aki után nem szokás felkelni. Ahogy már mondta, mindent elvesz tőle, kihangsúlyozva, hogy az interkontinentális övére céloz.

American Alpha © vs. The Usos

Érkeznek a bajnokok, majd a testvérek, egy nem egész tíz perces főmérkőzésre. Gable már támadna is, de az Usok sarokba akarják szorítani, hiába, kigurul a ringből Chad, majd be is hozza partnerét. Jordan több mint egy percig lent tartja Jayt, miközben a backstageből mutatják, ahogy Shane-t kíséri ki Finlay és Jamie Noble, miközben az Usok próbálnak dupla mozdulatot bevinni, de az Alfa is készen áll, a reklám után ismét a szamoaiaké az előny. Újabb Shane backstage, a kijárathoz közelít, de meggondolja magát és a ring felé veszi az irányt. Időközben egy hot tag után az AA befejező mozdulatát akarja értékesíteni Gable suplexeit követően, de Jimmy lelöki Gable-t a felső kötélről, Superkickeli Jordant, Jay pedig kopogtatja a kopasz alfát. A szamoai testvérek a nyertesek a bajnokokkal szemben.

Az adás utolsó jelenetében Shane a rámpára ér, mindössze annyit mond, hogy ha Aj hiányolt magának ellenfelet a Wrestlemaniára, akkor megnyugtatja, már van ellenfele.

©WWE

Ezzel zárult a kék adás eheti műsora. Hivatalos mérkőzés továbbra sincs Stylesnak, így még mindig van esély, hogy Shane más valakit nevez meg maga helyett, de ez inkább a hardcore rajongók utolsó mentsvára Aj miatt. Aggódnia különösképp viszont emiatt sem kell, Styles bárkivel le tud hozni egy legalább négycsillagos meccset, ha időt kap, Shane pedig noha nem pankrátor, sosem szűkölködött hajmeresztő szpotok bevállalásában. Illetve teljesen korrektül teljesített a kommentátori csapat fele annyi taggal. Mindenesetre Eric Idle szelleme vigyázza a ‘mania 33-at.

11 című bejegyzés “WWE SmackDown Live 2017. március 14. – AJ Styles döbbenetes lépése” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

   1. a WM-án igazán megérdemelte volna az országos bajnoki címet mert kalistonak nem mindeggy hogy győz e vagy veszít a karaktere igyse ugyse lessz erősebb, viszont rybacknek már kijárt volna wm pillanat.

    Kedvelés

 1. Ez főleg az SD-n lesz gond, ahol az utolsó PPV és WM között túl sok a hét. A múlt héten volt kb a csúcs, most jön az időhúzás és alibizés.

  Ezzel együtt szerintem nem volt gyenge az adás, inkább csak átlagos. Az SD-n a sztorivonalak, feudok sokkal tudatosabban épülnek mostanában. A Randy vs Wyatt korrekt, Corbint is jól építik heelként, a női vonal is eldöcög (bár sokkal kisebb tehetségek vannak itt, mint a Rawn), sőt még a számomra teljesen érdektelen Mr and Mrs Cena vegyes meccs is működni látszik. Egyedül a TT vonal gyenge, de ezt továbbra is a kevés csapatnak tudom be, a két brandre elég lenne egy közös TT részleg.

  Remélem, hogy a következő két hétben Harper és a visszatérő Rowan hoz még fordulatot a Wyattes részbe.

  Kedvelés

  1. Rowen és Harper tényleg város bár én a TT öv fele terelném őket, az Alpha egy baromi jó csapat volt az NXT-ben csak sajnos nincsenek meg azok a körülmények amik kellenének…egy Revivalt vagy a DIY-t ide hoznám az fix, Nakamura sajna RAW bár Asuka még befér a kékekhez

   Kedvelés

 2. Ez ritka gyenge adás volt. Ez a Shane vs. AJ pedig nagyon erőltetett. Hosszú már nekik ez a két hét 🙂 Nem nagyon tudja a WWE mivel megtölteni az adásokat.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek