SmackDown LIVE Összefoglaló, január 29. – Porszem a gépezetben!

A hétvége zárásaként még egyszer utoljára igénybe veszik szupersztárjaink a Pheonix-i Talking Stick Risort aréna vendégszeretetét.

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekinthető meg az adás!

A nyitányon a 2019-es Women’s Rumble győztese, s egyben a RAW Women’s Championship első számú kihívója, Becky Lynch érkezik. Mint mondja, az elmúlt napokban sok minden történt itt Pheonixben. Múlt éjjel megjelent a RAW-n, hisznem tudott ellenállni annak, hogy belenézzen Rousey mérges kis szemeibe. Két másodpercbe tellett mindössze, hogy kiderüljön mennyire is különbözőek valójában.. Becky elismeri, hogy a PPV nem úgy kezdődött ahogyan azt várta, de Rondával ellentétben ő nem magyarázkodik a vereség miatt. Ehelyett fogta magát, és megnyerte a Rumble-t. Végigdolgozta az évet, így a tavalyi Kickoffról eljutott az idei Main Eventbe. Becky leszögezi, hogy semmit nem kapott ingyen.. Amikor belenézett Ronda szemeibe, olyasmit látott, amely őt személy szerint már nem jellemzi. Kétséget. Becky előrevíteti, hogy a WrestleMania-n az egész világ szeme láttára töri majd ki a helyéről Rousey karját.
Charlotte csatlakozik, és rögtön gratulál is nem kevés iróniával fűszerezve. Kickoffból a Main Eventbe. Charlotte megvallja, hogy nagyon büszke Beckyre. Mámorítólag hat ez az egész, ugyebár? Nem is volt benne helye, mégis odakerült, ráadásul meg is nyerte a Rumble-t. Talán ellesett egy-két dolgot Charlotte-tól? Charlotte szerint ő az, aki Main Event-kalibert faragott Beckyből. Büszke arra, hogy kiadhatja ezt magából. Charlotte-ot boldogsággal tölti el, hogy megtehette mindezt Beckyért.
Becky képen törli riválisát, majd mint aki jól végezte dolgát elindul kifelé. Charlotte utána ered, lecsapja, ebből pedig hatalmas bunyó kerekedik. Érkeznek a sporik és hivatalnokok, hogy szétszedjék őket.

Shinsuke Nakamura tisztogatja frissen visszaszerzett címét.

R-Truth vs. Shinsuke Nakamura (c) – United States Championship Match 
Rövid, ám annál meglepőbb találkozót figyelhettünk, hisz Nakamura egy kopogtatási-kísérletet követően felrántotta a vállát és harcolt volna tovább, de Chioda megkongatta a gongot – jelezvén, hogy Truth nyert. Látszólag egyikük sem értette, hogy mi van, de a spori szava szent, így R-Truth személyében új United States Champion született.

Megjött Rusev, aki némileg meglepő módon nemcsak Nakamurát kezdte savazni, hanem R-Trutht is. Kihívta egy azonnali címmeccsre, de az új bajnok csak a rögtönzött kakaskodás nyomán fogadta el.

Rusev vs. R-Truth (c) – United States Championship Match 
..hogy utána rövidre szabja a Bulgarien Brute bajnoki-álmait. Truth viszonylag gyorsan megszerezte a győzelmet, de hátulról letámadta őt Nakamura. Rusev is társult a verésbe, így kijelenthető, hogy a háromszoros címvédő heel turnt vett.

Becky elszonytyolodva baktat a kocsijához. Kayla kérdezné őt a történtekről, de Becky közli, hogy nem akart belebonyolódni a dolgokba – kockáztatván ezzel egy újabb kihagyást.

Rey Mysterio következik, de ellenfele – Samoa Joe – helyett Zelina Vega jelenik meg. Eltereli Rey figyelmét, így Andrade akcióba lendülhet. Megtámadja Reyt, aki megpróbál ellenállni, de végül a Hammerlock DDT áldozatául esik.

Gallows és Anderson kérik számon Rusevet az öltözőben.. Rusev froclizni kezdi őket, mire Anderson kihívást intéz hozzájuk egy csapatmeccsre. Nakamura belép a képbe, és elfogadja. Rusev nyomatékosítja, hogy nem szeretné ha Nakamura rászedné.

The Miz és Shane McMahon, vagyis az új Tag Team bajnokok veszik birtokba a küzdőteret. Érzelemdús percek következtek, ráadásul mindennek a tetejében Shane felkonferálta Miz édesapját, aki ország-világ előtt a fia tudtára adta, hogy nagyon szereti és büszke rá.

Sonya és Mandy nevezik magukat a Chamberbe meccsbe. Ezen felül megtudjuk, hogy az egész cirkusz Naomi és Mandy között még a 2015-ös Tough Enoughban gyökeredzik, ugyanis Naomi gyengének merészelte titulálni a Mandyt, akinek ezután a kapcsolata és zátonyra futott.

The Uso’s vs. The Bar vs. The New Day vs. Heavy Machinery 
Four-corner elimination-meccsel folytatódott a program, hogy kiderüljön melyik csapat lesz Shane és Miz kihívója az Elimination Chamberen.. Otisék első körben elintézték a New Dayt, utána viszont egy hosszabb és komolyabb csata vette kezdetét a következő pinfallig. Ezalatt az ikrek meglehetősen inaktívak voltak a korábbi orrvtámadás nyomán, de ez mitsem von le Sheamusék érdeméből. A Brogue Kick végül Otis vesztének bizonyult, vagyis a végjátékban az egymás számára jóismerős duók ütközhettek. Sheamus előre ivott a medve bőrére, így lerúgták egy Superkickkel. Cesaro is likvidálva lett, amellyel zavartalnul juttathatták érvényre Jimmyék a győzelmet szolgáltató Splasht.

A főeseményre a címvédő WWE Champion, Az Új Daniel Bryan érkezik elsőként. Bryan szerint, mivel ő nyert vasárnap, mindannyian győztünk. Az ő sikere mindannyiunk sikere, hisz ő immár a Bolygó bajnoka. Nem várja el, hogy bárki is megértse ezt, hisz alapjáraton sem valami győztes típusúak. Daniel azonban talált valakit, aki osztja a szemléletét. Ez a valaki nem miatta lépett színre a Royal Rumble-re, hanem a greater good reményében.. Érkezik Rowan, akit Bryan nem győz magasztalni a hozzáállása miatt, és hogy átlátott AJ Styleson. Bryan igazat ad AJ-nek abban, hogy képmutató, de csakis azért mert hordozza ezt a WWE övet.. Bekér egy szemetest, majd kijelenti, hogy ez a cím a kiválóság mellett a mértéktelenség szimbóluma is egyben. Olcsó módon megmunkált, ráadásul egy olyan tehén bőréhez kötődik, akinek elvették az életét. Ő volt Daisy. A cím anyaga jellemzi mindazt, amely ellen ő és Rowan küzdenek. Bryan a kukába hajítja a címet, majd bejelenti, hogy fogdalmának megfelelően változtat a dolgokon és új szimbólumot vonultat fel. Rowan előhúzza az új WWE övet, amely Bryan elmondása szerint kenderből és tölgyből készült.
Megérkezik AJ Styles, őt követi Randy Orton, a reklámot követően pedig már a ringben áll Jeff Hardy is. Mustafa Ali következik, de amikor rátérne érdemességére a címmeccset illetően, Orton leoltja azzal, hogy egy csaj vágta ki a Rumble-ből.. Joe zárja a sor, kioffolván mindenkit – kezdve Hardyval, egészen Stylesig. Utóbbi azonban a Wndys megjegyzés nyomán lecsűr neki egyet. Elszabadul a pokol. Miközben ütik-vágják egymást, Bryan tajtékzik, mondván egyikkel sem hajlandó kiállni.. Triple H bukkan fel a kivetítőn. A COO bejelenti, hogy Bryannek mind az öt sráccal meg kell majd küzdeni, méghozzá a Chamber falai között egy WWE övmeccsen.

A bunyó folytatódik, Bryan pedig jobbnak látja eliszkolni – amellett persze, hogy őrjöng a döntés miatt.

7 című bejegyzés “SmackDown LIVE Összefoglaló, január 29. – Porszem a gépezetben!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Mi ez, Rusev és Elias heel turn?? Egyáltalán Elias minek lett Face ilyen rövid időre? Tiszta felesleges volt az egész…

  Kedvelés

  1. Hát kb annyi értelme van mint amikor strowman turn volt heteken belül….azt se tudják szerintem merre vannak arccal sajnos a kreatívban

   Kedvelés

 2. Csunya ez az ov szerintem olyan gagyi. Kivancsi leszek chamber utan kozulok kit kap meg bryan mert hat chamberen örökös szabály mostansag hogy cimvedes. 🙂

  Kedvelés

  1. azért egyértelmű volt hogy nem igazán lesz átalakítva és teljesen új öv (mint Rocknál) hanem csak karakterhez igazítják picit, mint pl Naominál is volt a ledes 🙂

   egyébként nem fix a címvédés chamberben, két éve Cena is bukta, tavaly AJ védte, bár most szerintem is védés lesz

   Kedvelés

 3. szóval amíg a rawn mindenkinek harcolnia kell az EC szereplésért addig Mandy és Sonya csak így szimplán bejelentik hogy ott lesznek…oké

  R-Truth most csak így semmiből legyőzi egy este Shinsukét és Rusevet (úgy ahogy) majd aztán félre is dobják őt és az övet megint
  persze a Rusev/Shin vs Gallows&Anderson érdekesebbnek is tűnik de nem tudom akkor mi értelme volt így Truthnak adni az övet

  a WHC övmeccs viszont legalább jó lesz
  szép volt Orton reakciója Joe AA megjegyzésére 😀

  Kedvelés

  1. Truth-nak lehet ez egy hála öv plusz lehet szórakoztatóbb lesz mint amit nakamuraval csináltak az előző uralkodásánál…..a nőknél meg becky vs charlotte lesz valszeg szóval nem sok épkézláb női karakter marad ezért sok választás nincs is mint hogy csak úgy jelentkeznek…..azthittem bryan új öve tényleg máshogy fog kinézni nem csak megint más szinű lesz de mindegy….Bár szerintem az universal övre jobban rá férne egy redesign…..és hát az EC meccs elég jónak tűnik ezekkel az emberekkel és milyen jó látni legalább ilyenkor chamber meccset övért nem úgy mint a raw-n….

   Kedvelés

  2. Mandy es sonya valoszinuleg azert kerult be harc nelkul mert rajtuk es paytonekon kivul nincs mas noi tag az sdn.

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!