Bajnoki övek

Kíváncsi vagy, hogy jelenleg milyen bajnoki címek vannak? Akkor jó helyen jársz! De ha téged az érdekel, hogy kik uralkodnak jelenleg válaszd ki a “Bajnokok” menüpontnál a RAW-ot vagy a SmackDown-t.

Fontos: A bajnoki uralkodásokat ide kattintva nézheted meg!


WWE World Heavyweight Championship

A WWE nehézsúlyú világbajnoki cím jelenleg a legismertebb, a legnagyobb ranggal járó főöv a WWE-nél. 2013. december 15-én, a TLC-n egyesítették a WWE Championship-et és a World Heavyweight Championship-et; így lett belőle 1db öv, a neve pedig WWE World Heavyweight Championship. Az új egyesített övet először Randy Orton, később pedig Daniel Bryan, John Cena, Brock Lesnar, Seth Rollins, Sheamus, Roman Reigns, Triple H és Dean Ambrose is megáénak tudhatták. Jelenleg a Smackdown legrangosabb övének számít, hiszen 2016. július 19-én lekerült a SmackDown-ba.


WWE Championship

A WWE bajnoki öv egyike volt annak a két legnagyobb címnek, amit a WWE-nél meg lehetett megszerezni. 1963. április 29-én hozták létre, első tulajdonosa Buddy Rogers volt. Azóta több ráncfelvarráson ment keresztül, és számtalan embernél megfordult: Hulk Hogan, Bruno Sammartino, Ric Flair, Bret Hart, Shawn Michaels, Sycho Sid, Yokozuna, Ultimate Warrior, Pedro Morales, Steve Austin, Undertaker, Mankind, The Rock, Kane, Triple H, Kurt Angle, Brock Lesnar, Edge, Randy Orton, Sheamus, Batista, The Miz, CM Punk, Rey Mysterio, Alberto Del Rio, Big Show, Daniel Bryan, John Cena. 2013-ban egyesítették a nehézsúlyú bajnoki övvel.


World Heavyweight Championship

A nehézsúlyú bajnoki öv egyike volt annak a két legnagyobb címnek, amit a WWE-nél meg lehetett megszerezni. 2001-ig a WCW tulajdonában volt, és WCW World Heavyweight Championship néven futott. Eredetileg a Smackdown legnagyobb övének szánták, mivel RAW-nak már ott volt a WWE Bajnoki öv. Ezt a nagy, arany színű övet 2002. szeptember 2-án vezették be a WWF-ben, első tulajdonosa Triple H volt. (Eric Bischoff, az egykori igazgató csak úgy odaadta neki.) 2013-ban egyesítették a WWE bajnoki övvel, ám ezidő alatt számtalanszor cserélt gazdát: Shawn Michaels, Goldberg, Chris Benoit, Randy Orton, Edge, Kane, Batista, CM Punk, Chris Jericho, Undertaker, Jeff Hardy, Dolph Ziggler, Christian, Big Show, Alberto Del Rio, Rey Mysterio, Jack Swagger, Sheamus, Mark Henry, John Cena.


WWE Intercontinental Championship

Az interkontinentális bajnoki öv egy másodlagos cím, de mondhatni “ugródeszka” a WWE főöv felé. A “interkontinentális” jelző eredetileg Észak- és Dél-Amerikára utalt, azonban 1985-ben az övet áttervezték, és a fehér színű övbe szimbólumként belekerült egy Földet ábrázoló térkép. 1979. szeptember 1-jén Pat Patterson szerezte meg először ezt az övet, ám azóta sok embernél megfordult: Pedro Morales, Don Muraco, Tito Santana, Mr. Perfect, Bret Hart, Owen Hart, Edge, Rob Van Dam, Christian, Razor Ramon, Shawn Michaels, Triple H, The Rock, Goldust, Jeff Jarrett, Steve Austin, Chris Jericho, Chris Benoit, Chyna, Eddie Guerrero, Kofi Kingston, Randy Orton, Rey Mysterio, Umaga, Shelton Benjamin, The Miz, Wade Barrett, Luke Harper, Big E. Langston, Curtis Axel, Dolph Ziggler, Daniel Bryan, Ryback, Kevin Owens és Dean Ambrose.


WWE United States Championship

A United States bajnoki öv (avagy másnéven országos bajnoki öv) szintén egy másodlagos cím a WWE-nél. 1975. január 1-jén hozták létre, eredetileg a Mid-Atlantic Championship Wrestling (később Jim Crockett Promotions és World Championship Wrestling) támogatása céljából. Először tehát NWA United States nehézsúlyú bajnoki öv néven vált ismertté, később pedig WCW United States nehézsúlyú bajnoki öv néven futott. 2001-ben a WWF tulajdona lett, majd 2001. november 18-án, a Survivor Series-en egyesítették az interkontinentális övvel, ahol Edge nyert. Egy rövid időre az öv tehát megszűnt, azonban 2003 júliusában “újjáélesztették” a Vengeance nevű rendezvényen, ahol Eddie Guerrero lett az új öv első tulajdonosa. 2009-ig csak a SmackDown-ban volt látható, azonban később átkerült a RAW-ra is. Az öv elején amerika zászlaja, az oldalán pedig a Szabadság-szobor szimbóluma látható. Harley Race szerezte meg először ezt az övet, ám a több mint három évtized alatt számtalan embernél megfordult: Bret Hart, Ric Flair, Lex Luger, Wahoo McDaniel, Ricky Steamboat, Blackjack Mulligan, Johhny Valentine, Scott Hall, Terry Funk, Chris Benoit, Lance Storm, Goldberg, Jeff Jarrett, Booker T, The Miz, Daniel Bryan, Sheamus, Kofi Kingston, Dolph Ziggler, Zack Ryder, Jack Swagger, Santino Marella, Antonio Cesaro, Dean Ambrose, Rusev és John Cena.


WWE Tag Team Championship (2016-tól RAW Tag Team)

A WWE Tag Team öv az egyetlen csapatcím a WWE-nél. A 2 tagból álló csapatok küzdhetnek meg érte. 2002. október 20-án hozták létre a SmackDown csapatának azzal céllal, hogy kiegészítse az eredeti World Tag Team Championship-et, mivel az átkerült a RAW-ra. 2002-ben, a No Mercy-n Kurt Angle és Chris Benoit csapata nyerte meg először ezt az övet. 2009. április 5-én, a WrestleMania XXV-en egyesítették a két tag team övet, s ezzel az új egyesített bajnok a The Colóns (Carlito és Primo) csapat lett. Az övet ezidő alatt sok csapat birtokolta, például a Nexus, D-Generation X, The New Age Outlaws, The Usos, Air Boom, ShoMiz, Jeri-Show, MNM, Los Guerreros, Team Hell No, Goldust és Stardust, The Miz és Damien Mizdow, Roman Reigns és Seth Rollins, Kofi Kingston és R-Truth, Epico és Primo, Big Show és Kane, Chris Jericho és Edge, The New Day, The Prime Time Players. 2016. augusztusában mikor a RAW és a SmackDown ketté vált – átnevezésre került RAW Tag Team Bajnoki övre és a RAW szupersztárjai szerezhetik meg.


WWE SmackDown Tag Team Championship

Hasonló a RAW Tag Team övhöz, tehát 2016. augusztusában érkezett a SmackDown Live-ra a Draft-ot követően. A RAW és a SmackDown szétszedése miatt kötelező volt ide is egy Tag Team öv. 2016. szeptemberében egy nyolc-fős Tag Team tornában döntötték el az övek sorsát, az első bajnokok Heath Slater és Rhyno voltak, de az öv volt már a Wyatt Familynál is, az American Alphanál, az Uso ikreknél valamint a New Day-nél is.


WWE Divas Champion

A WWE díva bajnoki öv eredetileg a SmackDown női csapatának készült 2008. július 20-án. Első tulajdonosa Michelle McCool volt. 2010. szeptember 19-én, a Night of Champions-on egyesítették a Női bajnoki (WWE Women’s Championship) övvel, mely 1956-tól az egyik legfontosabb női cím volt. Michelle McCool ezt a meccset is megnyerte, így az első díva bajnoki cím mellett ő lett az első egyesített díva bajnok is. Az övet sok díva birtokolta napjainkig: Maryse, Mickie James, Jillian, Melina, Eve, Alicia Fox, Natalya, Brie Bella, Kelly Kelly, Beth Phoenix, Nikki Bella, Layla, Eve Torres, Kaitlyn, AJ Lee, és Paige.


WWE Universal Championship

WWE Univerzális bajnoki címet 2016. július 19-én hozták létre a SmackDown márka újbóli bevezetését követően. Jelenleg az egyik legrangosabb címet tölti be a RAW műsorában. Első tulajdonosa Finn Bálor lett a SummerSlam nevű rendezvényen, de lesérült, így pár nappal később Kevin Owens nyerte el a címet. A cím tulajdonosa ezután a 12 év után visszatérő Goldberg lett. 2017. április 3.-án Brock Lesnar szerezte meg és azóta is birtokolja.


Jelenlegi bajnokok

RAW

Bajnoki cím Bajnok Hol lett bajnok Dátum
WWE Universal Champion Brock Lesnar WrestleMania 2017. április 2.
WWE Interkontinentális Champion Roman Reigns RAW 2017. november 20.
WWE Cruiserweight Champion Enzo Amore TLC 2017. október 22.
WWE Raw Women’s Champion Alexa Bliss RAW 2017. augusztus 28.
WWE Raw Tag Team Champions Sheamus & Cesaro RAW 2017. november 6.

SmackDown LIVE

Bajnoki cím Bajnok Hol lett bajnok Dátum
WWE World Champion AJ Styles SmackDown LIVE 2017. november 7.
WWE United States Champion Baron Corbin Hell In a Cell 2017. október 8.
WWE SmackDown Women’s Champion Charlotte Flair SmackDown LIVE 2017. november 14.
WWE SmackDown Tag Team Champions The Usos Hell In a Cell 2017. október 8.

NXT

Bajnoki cím Bajnok Hol lett bajnok Dátum
NXT Champion Andrade “Cien” Almas NXT TakeOver: WarGames 2017. november 18.
NXT Tag Team Champion The Undisputed Era (Bobby Fish és Kyle O’Reilly) NXT 2017. november 29.
NXT Woman’s Champion Ember Moon NXT TakeOver: WarGames 2017. november 18.

Egyéb címek

Esemény Győztes Megjegyzés
Royal Rumble 2017 Randy Orton Roman Reigns-t ejtette ki utoljára.
Money in the bank 2017 Baron Corbin Nincs.
André the Giant emléktrófea 2017  Mojo Rawley Jinder Mahalt ejtette ki utoljára.

Utoljára frissítve: 2017.12.01, 21:42

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!